Hokej

VIDEO: Telemach Olimpija s točko iz Szekesfehervarja

Szekesfehervar, 18. 09. 2015 22.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 3. kroga lige Ebel v gosteh pri Fehervarju izgubili po podaljšku s 3:4. Ljubljančani so tako prišli do druge točke v tej sezoni.

Hokejisti edinega slovenskega kluba v ligi Ebel so po dveh domačih tekmah v uvodu v novo sezono, ko so iztržili točko za poraz po kazenskih strelih proti Beljačanom, tokrat prvič gostovali. Tekmeci iz Szekesfehervarja so bili v precej boljšem položaju, saj je madžarska ekipa dvakrat zmagala in je bila pred dvobojem s polnim izkupičkom šestih točk na drugem mestu lestvice. Na koncu so Ljubljančani iztržili novo točko za poraz po podaljšku.

Trener Telemacha Olimpije Fabian Dahlem
Trener Telemacha Olimpije Fabian Dahlem FOTO: Damjan Žibert

Olimpija je sicer prva zapretila, saj je že v 28 sekundi po levi strani pred domačega vratarja zadrsal Guillaume Desbiens, a v odločilnem trenutku ni sprožil strela. Madžari so povedli, ko so Ljubljančani v svoji obrambni tretjini pozabili na Brendana Connollyja, ki je sprožil s prve in Oliver Roy je bil brez moči.

V drugem delu so se ponovno prvi veselili domači. Še enkrat več je bil natančen Connolly, ki je izkoristil gnečo pred golom in pokritega Royja ter zadel ob desni vratnici. Zelo hitro je sledil ljubljanski odgovor. Najprej je odbitek od vratarja Andrej Hebar pospravil v mrežo, le 88 sekund kasneje pa iz drugega poizkusa Anže Ropret.

Slabo minuto za tem je sam po desni strani pred domačega vratarja zadrsal Hebar, a je to pot je vratar domačih preprečil vodstvo zmajev. V zadnjem delu je bila povsem izenačena igra. Domači so po silovitem pritisku uspeli doseči še tretji gol, ko Ljubljančani kar trikrat niso uspeli ploščka poslati iz obrambne tretjine.

Zasluženo točko je dobri dve minuti pred koncem prinesel Roland Kaspitz, ki je zadel po odbitku iz neposredne bližine. Triindvajset sekund pred koncem tekme je prišlo do spornega položaja, ki se je na koncu pokazal za odločilnega. V gneči pred golom, ko je imel Roy že imel pokrit plošček, je eden do domačih s hrbta podrla gostujočega igralca, kar sodniki niso videli, ko je priskočil Hočevar, pa je sodnik Stefan Siegel dvignil roko za izključitev in domači so imeli priložnost priti do zmage že v rednem delu, a jih je prehitela ura.

Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice - 10
Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice - 10 FOTO: Damjan Žibert

Protesti Ljubljančanov niso obrodili sadov, za nameček pa so v 30 sekundi podaljška sodniki izključili še enega gostujočega hokejista za prekršek, ki se v podaljških večkrat ne piska. Z dvema igralcema več je nekdanji zmaj Frank Banham z močnim in natančnim strelom Madžarom prinesel drugo točko.

Izid:
Fehervar - Telemach Olimpija 4:3 (1:0, 1:2, 1:1; 1:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.