Hokej

VIDEO: Telemach Olimpija do prve zmage v sezoni

Ljubljana, 20. 09. 2015 20.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 4. kroga lige Ebel premagali dunajsko ekipo Vienna Capitals s 5:2. To je bila za varovance Fabiana Dahlema prva zmaga v sezoni.

Ljubljanski hokejisti so novo sezono začeli spodbudno, s točko doma proti Beljaku in drugo na gostovanju v Szekesfehervarju. Danes so imeli priložnost, da nabiranje točk nadgradijo še s prvo zmago v sezoni, kar se je na koncu uresničilo; z dobro in borbeno ter učinkovito predstavo so prvič v sezoni prišli do treh točk naenkrat.

Aleš Mušić je zmaje popeljal v vodstvo.
Aleš Mušić je zmaje popeljal v vodstvo. FOTO: Damjan Žibert

Začetek je bil za domače zelo dober. Po nekaj minutah enakovredne igre so v 45 sekundah med sedmo in osmo minuto dosegli dva gola in postavili temelje za nadaljevanje; najprej je po strelu Davida Planka od daleč vratarja Davida Kickerta zadel Aleš Mušič, že v naslednjem napadu pa je bil iz bližine uspešen Žiga Pešut. Nalet domačih bi lahko kronal še Andrej Hebar, a je bil vratar Kickert ob njegovem prodoru boljši. Ljubljančani so se dobro branili tudi ob igralcu manj, zelo dober vtis prvega dela pa so nekoliko pokvarili pičle tri sekunde pred koncem, ko so Dunajčanom dovolili znižanje.

Ko so gostje po treh minutah nadaljevanja izkoristili ljubljansko napako v obrambi in prišli do lahkega zadetka za 2:2, se je zdelo, da gre tekma v smer velikokrat videnega v prejšnjih sezonah. Toda zmaji se niso predali, za novo spodbudo pa je poskrbel Hebar: v 26. minuti je uprizoril slalom med branilci Vienne in vratarju plošček med nogama poslal v mrežo. Tudi ob številčni prednosti bi lahko domači še zadeli, z borbeno in trdo igro in dobrimi obrambami Oliverja Roya pa so minimalen naskok obdržali do drugega odmora.

Dunaj je v zadnji tretjini pritisnil, imel dvakrat zaporedoma igralca več, a so domači zdržali. Sami pa bi si lahko miren finiš zagotovili, če bi lepi priložnosti izkoristila Roland Kaspitz in Anže Ropret. Sredi tretjine se je spet izkazal Roy, sodniki so akcijo Jonathana Ferlanda pozneje vzeli pod drobnogled, a je posnetek pokazal, da gola ni bilo.

Pričakovan pritisk gostov v zadnjih minutah pa so domači umirili na najboljši način, z zadetki. Najprej je za olajšanje in oprijemljivejše vodstvo z lepim prodorom poskrbel Pešut, piko na i pa je postavil še Hebar. Pet minut pred koncem je, ko se je vračal s klopi za kaznovane, divje priletel pred dunajski gol in plošček porinil v mrežo za končnih 5:2.

Izid:
Telemach Olimpija - Vienna Capitals 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bensonb
20. 09. 2015 22.21
+12
v soboto nogomet v nedeljo hokej pa še košarka pride lepo je gledat zmage olimpije
MaunelNeuer
21. 09. 2015 03.40
-7
Chelsea1991
21. 09. 2015 12.01
-9
kakšna smola da nikjer v teh naštetih športih niste prvaki, in niti ne boste
miirk
20. 09. 2015 22.02
-7
Far Cry
20. 09. 2015 21.25
+9
Bravo Olimpija!
MaunelNeuer
25. 09. 2015 21.40
-1