Hokej

Zmaji zapravili vodstvo z 2:0 in zopet ostali praznih rok

Beljak, 04. 12. 2015 22.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/Ž.L.
Komentarji
3

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v 24. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva gostovali v Beljaku in izgubili s 4:2. Zmaji še naprej trdno držijo začelje prvenstvene razpredelnice v ligi EBEL.

Zmaji so še vedno v krizi. Na zadnjih petih tekmah imajo gol razliko kar 20:3!
Zmaji so še vedno v krizi. Na zadnjih petih tekmah imajo gol razliko kar 20:3! FOTO: Damjan Žibert
Ljubljanski hokejisti so niz porazov v ligi Ebel sredi tedna razbili z zmago. Resda ne v razširjenem avstrijskem prvenstvu, pač pa v domačem pokalu, kjer so na Jesenicah premagali stare tekmece in si prislužili prvi pokalni krožnik. A neusmiljeni ritem lige Ebel jih je že danes pripeljal v jeseniško soseščino, v Beljak, kjer pa po spodbudnem začetku na koncu ni bilo tako veselo.

Proti Beljačanom so hokejisti Olimpije v zadnjih sezonah večkrat prikazali dobre igre in s takšnimi željami so šli tudi na tokratno gostovanje. Gregor Koblar že imel v peti minuti lepo priložnost, nekdanji zmaj Jean Philippe Lamoureaux pa je strel ubranil. Domači so šele v deseti minuti prvič streljali na vrata Oliverja Roya, v 18. minuti pa je pred golom Žiga Pešut podstavil palico, spremenil smer ploščku in poskrbel za zasluženo vodstvo. V drugem delu so domači pričakovano močneje začeli, a brez uspeha. Na polovici tekme so imeli priložnost z igralcem več, ki je ostala neizkoriščena, v 38. minuti pa je Gal Koren ušel domači obrambi, a slabo končal akcijo.

Pokal Slovenije je lep uspeh, a Liga EBEL je povsem drugačna zgodba...
Pokal Slovenije je lep uspeh, a Liga EBEL je povsem drugačna zgodba... FOTO: Damjan Žibert

Polom v tretji tretjini

V zadnji tretjini se je izkazal novinec pri zeleno-belih Nizozemec Nardo Nagtzaam in se dobro znašel ter odbitek poslal za hrbet domačega vratarja. Takrat je bilo videti, da bo zmaga šla v Ljubljano, utihnili so tudi domači navijači. Potem pa je prišla 45. minuta, po netočni podaji Kristjana Čepona je plošček prestregel Rick Scofield in zadel. To je dvignilo domače, tudi s spodbudo prebujenih navijačev so hitro dosegli še en gol. Takrat je Olimpija že padala, v 51. minuti pa so domači poskrbeli za popoln preobrat. Piko na i pa je nato postavil Florian Mühlstein v 56. minuti.

Izid:
VSV BELJAK - TELEMACH OLIMPIJA 4:2 (0:1, 0:0, 4:1)
Schofield 45., 46., Hunter 51., Mühlstein 56; Pešut 18., Nagtzaam 42.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

j1n
05. 12. 2015 18.24
+2
žabkotam ponovno ni uspelo :(
truga
05. 12. 2015 10.25
+0
...bravo,olimpija...sampanjec se peni...aja,slika je z Jesenic...
carnia
05. 12. 2015 09.16
+5
Bravo Olimpija. Kje pa ste sedaj navijači Olimpije. Pa ja menda niste mislili da boste kar premagali VSV, potem ko ste z težavo premagali oslabljene JESENIČANE med tednom. Ja tako pa to nebo šlo. Najboljše bi bilo da začnete v ligi INL boste bolj konkurenčni klubom.