Hokej

Tavares nadaljuje z odlično strelsko serijo

New York, 09. 03. 2016 09.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V ligi NHL so onstran velike luže odigrali osem tekem. Ekipa New York Islanders je v derbiju metropolitanske skupine na domačem ledu z 2:1 premagala Pittsburgh Penguins. John Tavares je bil uspešen v deveti minuti, Anders Lee pa v 49. Edini gol za pingvine je zadel Kris Letang v 14. minuti.

Vratar otočanov Jaroslav Halak je zaustavil 31 strelov gostov, a je ledeno ploskev zapustil predčasno v zadnji tretjini s sumom poškodbe v dimljah. Zamenjal ga je Thomas Greiss. Halak je sicer kljub poškodbi vpisal pomemben mejnik, vpisal je že 200. zmago v ligi NHL. "To je bila res velika tekma, to so naši veliki tekmeci. Nikakor ne gre podcenjevati te ekipe, še zlasti če upoštevamo, kakšne igralce imajo in kaj so že dosegli. Vedeli smo, da gre za pomembno tekmo, zato smo se je lotili s posebno energijo," je po koncu razlagal presrečni John Tavares, ki je zabil devet zadetkov in zbral 21 točk na zadnjih 16 tekmah. Druga najboljša ekipa vzhodne konference lige NHL in druga ekipa metropolitanske skupine New York Rangers je v gosteh s 4:2 odpravila ekipo z repa lestvice Buffalo Sabres. Rangerji so se morali za zmago kar potruditi, saj so skorajda zapravili vodstvo s 3:0, potem ko so zadeli Derick Brassard, Mats Zuccarello in Jesper Fast.

John Tavares
John Tavares FOTO: Reuters

Buffalo je v drugi tretjini skoraj ujel priključek z goloma Sama Reinharta in Johana Larssona, a so bili prekratki za podaljšek. Izid je minuto pred koncem postavil J.T. Miller. Zato pa je najslabša ekipa metropolitanske skupine Columbus Blue Jackets s kar 5:2 ugnala Detroit Red Wings. Hokejisti Montreal Canadiens so s 4:3 z golom v podaljšku, še z drugim zadetkom na tekmi se je izkazal Aleks Galčenjuk, premagali najboljšo ekipo zahoda Dallas Stars. Nashville Predators so bili v gosteh s 4:2 boljši od Winnipeg Jets. Hokejisti Carolina Hurricanes so s 4:3 po kazenskih strelih ugnali Ottawa Senators. Derbi atlantske skupine Tampa Bay Lightning - Boston Bruins je odločil podaljšek, v katerem so bili boljši z 1:0 gostje iz Bostona. Po le desetih sekundah podaljška je bil uspešen Brad Marchand. Vratar Jonas Gustavsson je zbral 42 obramb in ostal še sedmič v karieri nepremagan pred vrati. Boston se je s 83 osvojenimi točkami na vrhu skupine izenačil s Tampa Bay. V pacifiški skupini, v kateri z Los Angeles Kings nastopa tudi slovenski as Anže Kopitar, je San Jose Sharks s 3:0 ugnal najslabšo ekipo skupine Edmonton Oilers. San Jose se je približal na le dve točki zaostanka za drugouvrščenim Los Angelesom, ki bo v noči na četrtek gostil najboljšo ekipi lige Washington Capitals.

Izidi:
Buffalo Sabres - New York Rangers         2:4
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 5:3
Montreal Canadiens - Dallas Stars         4:3 (podaljšek)
Winnipeg Jets - Nashville Predators       2:4
Carolina Hurricanes - Ottawa Senators     4:3 (kazenski streli)
New York Islanders - Pittsburgh Penguins  2:1
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins       0:1 (podaljšek)
Edmonton Oilers - San Jose Sharks         0:3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Green Bee
09. 03. 2016 15.52
+1
Ta Tavares je pa res vsestranski, popoldne igra za Maribor nogomet, zvečer pa v Ameriki še hokej.