Hokej

Tampi obračun za drugo mesto atlantske skupine

Tampa, 04. 02. 2016 07.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v severnoameriški ligi NHL so odigrali le tri tekme. Tampa Bay je s 3:1 odpravila Detroit, Calgary je s 4:1 premagal Carolino, Montreal pa je doma z 2:4 izgubil proti Buffalu. Los Angeles Anžeta Kopitarja bo znova igral v noči na petek, ko bo gostil Anaheim.

Vladislav Namestnikov
Vladislav Namestnikov FOTO: AP

Obračun Tampe in Detroita je bil tudi obračun za trenutno drugo mesto v atlantski skupini. Bolje so se znašli domači hokejisti, pri katerih je Nikita Kučerov 21. zadetku v sezoni dodal še podajo, vratar Ben Bishop pa se je veselil stote zmage s Tampo in slavja po dveh porazih proti istemu tekmecu v prejšnjem delu sezone. "To je pač ena izmed domačih tekem, ki jo moraš dobiti. Na prvih dveh tekmah so bili oni boljši, no, zdaj pa je bilo lepo vrniti jim milo za drago," je dejal Bishop. Calgary, ki se nahaja globoko v spodnji polovici zahodne konference, je tokrat zanesljivo ugnal Carolino, ki je le v malce boljšem položaju v vzhodnem delu lige. Junak tekme pa je bil Sean Monahan z golom in tremi podajami.

Buffalo, tretja najslabša ekipa vzhoda, pa je porazil malce bolje uvrščeni Montreal. To predvsem po zaslugi zadnje tretjine, v kateri so gostje dosegli tri zadetke.

Los Angeles Anžeta Kopitarja bo znova igral v noči na petek, ko bo gostil Anaheim.

Izidi:
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres         2:4
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings     3:1
Calgary Flames - Carolina Hurricanes        4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.