Hokej

VIDEO in FOTO: Švicarski stroj s kar 7:1 odpravil rise

Stockholm, 08. 05. 2013 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska hokejska reprezentanca je na četrti tekmi svetovnega prvenstva elitne divizije doživela še četrti poraz. Švicarji so v Stockholmu risom odčitali hokejsko lekcijo, saj so slavili kar s 7:1.

Varovanci Matjaža Kopitarja so se po zaporednih porazih proti Norveški, Belorusiji in na zadnjem obračunu po podaljšku proti Danski znašli v sila nezavidljivem položaju. Zavedali so se namreč, da če želijo ubraniti svoj elitni status, morajo ugnati (vsaj) enega izmed izmed nasprotnikov, ki spadajo v sam svetovni vrh: Švico, Švedsko, Češko ali Kanado. Proti Švicarjem so bili daleč od uspeha.

Risi so obračun proti favoriziranim Švicarjem začeli pogumno in si ob izključitvi Severina Blindenbacherja priigrali nekaj zrelih priložnosti za gol. Igra z igralcem več na ledu ni obrodila sadov, a je takoj po povratku izključenega Švicarja na led zablestel Rok Pajić. Član italijanskega moštva Pustertal Bruneck je lepo prodrl skozi sredino in z natančnim strelom ugnal izkušenega vratarja Martina Gerberja. Slovenci so se pod resnim pritiskom prvič znašli v 10. minuti, ko je bil za dve minuti zaradi spotikanja izključen Žiga Pavlin. Obramba na čelu z vratarjem Andrejem Hočevarjem, ki je zamenjal Roberta Kristana, je vzdržala nalete nasprotnika. V 15. minuti so imeli risi celo priložnost za povišanje vodstva. Sam proti vratarju Gerberju je zadrsal Marcel Rodman, čigar strel je švicarski čuvaj mreže ubrani. Takoj je sledila kazen za zapravljeno priložnost. Po lepi akciji je Hočevar prvi strel Švicarjev še ubranil, nato pa je Simon Bodemann le potisnil plošček za njegov hrbet.

Švicarji so risom zabili kar sedem golov.
Švicarji so risom zabili kar sedem golov. FOTO: Reuters

Zgolj tri minute pozneje so varovanci Seana Simpsona povedli. Izključen je bil Aleš Mušič, številčno prednost na ledu pa je izkoristil Luca Cunti. Še pred koncem prve tretjine so Švicarji prednost povišali. Znova so bili uspešni z igralcem več na ledu. Izključen je bil Rok Tičar, za vodstvo s 3:1 je zadel Denis Hollenstein. Tempo se je na začetku druge tretjine nekoliko umiril. Švicarji so z agresivno igro in ogromno drsanja uspeli povsem onemogočiti napade Slovencev, tako da vratar Gerber ni imel veliko dela. Več ga je na drugi strani imel Hočevar, ki je v 32. minuti klonil še četrtič. Z bližine je odbit plošček v mrežo pospravil Hollenstein. Štiri minute pozneje je v slovenski mreži 'eksplodirala' petarda. Po lepi akciji je nemočnega Hočevarja matiral Simon Moser. A to še ni bilo vse v drugi tretjini. V zadnji minuti je namreč za 6:1 zadel Andres Ambuhl. Risi so bili v drugem delu povsem nebogljeni, saj so proti vratom Švice sprožili vsega tri strele.

Za zadnjo tretjino je selektor Kopitar namesto Hočevarja med vratnici postavil Kristana, ki je bil že v prvi minuti na veliki preizkušnji, a je uspel zaustaviti poskus Švicarjev. Kljub zamenjavi vratarja se je 'kanonada' hokejistov v rdečih dresih nadaljevala. V peti minuti zadnjega dela igre se je po lepi akciji med strelce vpisal še Ryan Gardner. Do konca obračuna so mreže mirovale. Slovenija se bo v petek udarila s Čehi.

Izid:

Slovenija – Švica 1:7 (1:3, 0:3, 0:1)
Pajić (7.); Bodenmann (15.), Cunti (18.), Hollenstein (20., 32.), Moser (36.), Ambuhl (40.), Gardner (45.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (98)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Domen Konc
09. 05. 2013 12.50
+7
Stari folk a ste normalni??? Usi kritizirate kopitarja, lej naredu je kr je mislu da bo najbols za reprezentanco in jest mislm da je najbol sposobn slovenski trener pa mam raj slovenca za trenerja kot pa spet enga tujca!! :D in ka mate zj spet prot kristanu??? on je zame gladko pru slovenski golman pol pa hocevar ker nas je lix ze zlo velikat resvov ampak sj ene par porazov in gremo navalit kok so gnili itd... In ubistvu edin prod svici smo bli v podrejenem polozaju sam kaj cs toj sport madona ampak to smo slovenci ka se zmaguje usi u lft, ka se pa zgubla pa usi kritizirat pa govorit kok so gnili!!! Pa usi ka mislte da ne mormo premagat kanado, cesko pa svede se proklet mote in to zame ne bo cudes ampak samo odraz trdega dela!!! primer Rusija - ZDA miracle on ice!!! :D
Iztok Strel
09. 05. 2013 13.32
+6
Večina teh ki pljuvajo sploh niso gledal tekme. Me spominjajo na novinarja Lomovška, ki je v večini primerov celo tekmo sedel v bifeju potem pa če je Olimpija izgubila pluval po sodnikih. Brez veze se razburjat. Jaz kot hokejski navdušenec in v določeni meri tudi poznavalec bom z veseljem navijal za naše RISE pa tudi če se vrnejo v domovino brez zmage. Kritike okoli Kopitarja in vratarjev pa so milo rečeno bedne. Lep dan naprej
Domen Konc
09. 05. 2013 22.43
In ja se en primer ka se je zgodil dons zmaga francije nad rusijo :D
Iztok Strel
09. 05. 2013 11.22
+3
Lahko rečem samo to, da so v večini komentarji od vsakim IQ. Blatit in kritizirat je najlažje in to zmorejo samo slabiči ki komaj čakajo da lahko svoj omejen ego spustijo iz sebe. Po večini so to ljudje katera jim je dnevna soba šank, zjutraj pa svojega tigra peljejo na sprehod. In tako iz dneva v dan...... Zej pa hitro minuse talat da vam bo lažje pri srcu in da nebo vaš ego preveč pohabljen.
Zverina56
09. 05. 2013 12.04
-4
ti maš pa IQ gozdne jagode al pa celo Sibirije :D
Iztok Strel
09. 05. 2013 12.15
+4
FCL
09. 05. 2013 10.06
Aja, a kr toliko je bilo...nisem gledal.
Zverina56
09. 05. 2013 08.53
+1
TOooooo NAŠI....ALA VAM VERA :D NAJBOLJŠI STE, res poklon našemu selektorju in reprezentantom :)
Paklenik
09. 05. 2013 07.53
+1
Na tem turnirju nismo 100 procentni - ni prave forme in uigranosti, saj so bile priprave te ekipe, ki igra izredno omejene. Igralci so prišli šele na koncu - ti ki zdaj igrajo. Mi se s temi ekipami lahko kosamo samo če smo 100 odstotni, kar tu nismo. Zato bi ta skorumpirana IIHF že davno morala narediti red - klubski hokej traja od začetka oktobra do konec marca, potem je pa reprezentačni termin. Vsi ki pljuvate po tej ekipi, nepozabit, da so se uvrstili na OI turnir in to v hramu hokeja - v Rusiji, imeli bomo edini status I.A divizije, kar še posebej priča kako veliko delo so opravili.
Zverina56
09. 05. 2013 08.58
-2
dej izgovore iskat....kolkrat je že ta reprezentanca igrala skp...in kolkrat so treniral ene in iste akcije....to da je ta pa ta zamuju in da zarad tega pa tega niso mel normalnega treninga so sam izgovori....take izgovore pa iščejo sam softiči ki ne znajo prznat poraza proti 100x bolši in 100x bol organizirani reprezentanci Švice :) jst tuki največ krivde valim prov na KOPITARJA....ja prav ste prebral na KOPITARJA!!!!!!! ta človk je nesposobn al pa počasn....ČE vidš da prvemu golmanu na prvi tekmi niso šle obrambe probaš nasledno tekmo s DRUGIM golmanom....ok tud če maš še drugo tekmo prvega golmana in da vidš da DELA ISTE NAPAKE pol ga zamenjaš za nasledno tekmo....ne da na koncu KOPITAR fukne Hočevarja v vrata proti reprezentanci ŠVICE, ki je bla že na paperju najtežja tekma....lohk bi že tko mal spremlu Švicarje pa bi vidu da so nabil in Kanadčane in Čehe in Švede....ne on zamenja vratarja glih prot najbolši reprezentanci v naši skupini....res kapo dol KOPITAR.
BreskovKompot
09. 05. 2013 06.33
-1
kakšna elita neki,podpovprečjem so totalka!!
Zverina56
09. 05. 2013 09.01
-2
true....Kopitar podpovprečen selektor kateri je naredil največ napake na tem svetovnem prvenstvu s tem ko ni že ta drugo tekmo menju Kristana na golu ampak ga je lepo držu še ta tretjo tekmo notr kjer je na vsaki tekmi naredil ene in iste napake in je prejel od vseh golov kar 4 med nogcam....tko resno....dobr selektor je tist k se upa mal riskirat in postav že drugo al pa tretjo tekmo names Kristana kkšnga druzga golmana not...kako majo pa AMERIČANI jajca pa so postavl učer prot Fincem enga 19-letnga junca na vrata pa je branu k norc....ne sam pr nam se držijo tega Kristana za pruga golmana k pijanc plota
sasko-1
09. 05. 2013 03.47
+1
Ni kaj naši fantje se trudijo kolikor se morejo,je pa očitno,da še niso kos tem ekipam. Moti pa tudi mene,ker ne igra za našo reprezentanco Anže Kopitar saj bi prav gotovo lahko prispeval veliko,da bi bili rezultati boljši kot so! Kot pa izgleda mu je malo mar za našo Slovenijo,ko je v igri VELIK denar ne pa drobiž!
bigi123
09. 05. 2013 04.08
+1
Ja halo...itak!!! Zakaj pa ti ne delas za Muro npr., ko je slo firma, za 300€ na mesec. Tud delas tam, ko je denar. A ne???
vinkoslav
09. 05. 2013 00.40
+11
Kje je ANŽE KOPITAR naš najboljši igralec ,ki ga vsak dan reklamirajo in hvalijo po vseh časopisih in TV? On igra v NHL ligi za svoj žep-za Slovenijo pa ni naredil še nič.Pa kljub temu je bil med športniki leta v Sloveniji. HALO-OO! Naši reprezentanci pa vsa čast-igrajo s srcem za Slovenijo!
designbiro
09. 05. 2013 06.19
+1
Ma kaki s srcem !? To je njihov šiht ! Svetlobno leto so ta trenutek za najboljšimi !
Zverina56
09. 05. 2013 09.04
+1
ja ok Anže Kopitar je najbolši slovenc v NHL ligi....za kar pa ne morm trdit da je najbolši hokejist kar ga je imela slovenska reprezentanca saj je zaigral sam par tekem za Slovensko reprezentanco pol je pa šou tja kamor so ga nosile noge :) tko da za moje pojme je še vedno največja legenda Slovenske reprezentance TOMAŽ VNUK kateri je največ prispeval k naši reprezentanci v prejšnih desetletjih.....za Kopitarja pa tega ne mormo rečt ker vbistvu skor nč ni prispeval k naši reprezentanci razn tega da se je pokazu na svetovnem kot junc pol je šou pa v tujino....in to nej bi bil najbolši oz. legenda slovenske reprezentance.....JA ITAK....NO F**** WAY
Domen Konc
09. 05. 2013 12.53
+2
A kje je Anže Kopitar igra NHL končnico in na zalost ne more pridt ka ga kingsi ne pustijo! ampak to vejo sam tisti ka spremlajo hokej ne pa tisti ka zivijo na zmagah!!! Ke majo pa kanadcani crosbija??? svedi brata sedin, zetterberga??? Igrajo koncnico tko je!!!! Naprej prever informacije pol pa govor ke je in vrjem z veseljam bi prsu igrt ce bi le lahko!!! :D
Mali medo
08. 05. 2013 23.37
+8
ČE SIN IGRA DOBRO HOKEJ ŠE NE POMENI DA JE ATA DOBER SELEKTOR
Zverina56
09. 05. 2013 09.05
+3
ALELUJA....vsaj še EN k zna razmišlat in vsaj še EN k je vidu da je tud naš selektor naredu preveč napak na tem svetovnem....velk PLUS
Domen Konc
09. 05. 2013 12.43
+1
Aja za olimpiske kvalifikacije je biv pa cev car!! Ja je naredu napake sam usen ne mors ga zj kritizirat pa ne vem kva!! sj pravjo najbols je bit general po bitki!!! Use ste neki stokovnjaki pol se pa javte za selektorja pa bomo vidl kam bomo prlezl!! :D
Chaparral M
08. 05. 2013 23.04
-3
TO JE REZULTAT NAŠE "MOČNE" DRŽAVNE LIGE. RISI????? MA DEJ, DEJ, KAKŠNI RISI? KJE NAJDEJO TA IMENA? PA VRAŽJE SLOVENKE, PA KAJ VEM KAJ ŠE ....
Mali medo
08. 05. 2013 23.36
+2
Zverina56
09. 05. 2013 09.06
-1
vrhulja90
08. 05. 2013 22.42
+18
V dobrem in slabem... RISI z vami sem !!!
Zverina56
09. 05. 2013 09.06
-3
not in a million years....vsaj dokler je kopitar na selektorskem stolčku
horhinjo
08. 05. 2013 22.41
+9
Pri 2:1 sem prestavil kanal. Žalostno je, da se prilagajamo Američanom, ki v NHL držijo najboljše igralce. To ni hokej !
graf
08. 05. 2013 22.23
+10
Glavno da so vsi zdravi ....
izmet fekalij
08. 05. 2013 21.52
+13
kapo dol švicarjem, počasi postajajo osma velesila...drugače so pa tale vsakoletna prvenstva, kjer pol reprezentanc igra s C ekipami popolnoma zgrešena...OI RULEZ
Zverina56
09. 05. 2013 09.07
ma še na OI si bomo tako sramoto nardil da si bojo naši igralci želel da čim prej spokajo kufre in popokajo dam :D
rambek
08. 05. 2013 21.32
-3
MitraljezovDarko
08. 05. 2013 21.31
+3
Švicarji so na tem SP res klasa zase
Martuljek
08. 05. 2013 21.00
-4
Risi se v izjavah za medije tako napihujejo, da jim potem zmanjka poguma na tekmi. Sicer pa ena velika zmeda in nesposobnost.
58scorpio
08. 05. 2013 20.53
+4
Lepo, da ste nekateri optimistični, če nismo mogli Beloruse in Dance zmagat, res je, da upanje umre zadnje, ampak je potrebno stopiti na realna tla, žal tale blabla, tole poslušam in berem vsepovsod.
ata_jez
08. 05. 2013 20.31
+15
Čist mau je mankal. Bomo pa Kanado sesul. Ali pa Čehe. Če ne te, pa Švede. Ni vrag?!
graf
08. 05. 2013 22.26
+4
Čist mal ...samo 7 golov bi mogli naši dat !
Zverina56
09. 05. 2013 09.09
+1
ja čist mal....nadigral so nas ko male pingvine..... ewo naši bi se lohk iz risov preimenoval v pusi penguins :D
konstruktor
08. 05. 2013 20.27
+0
Fantje, glave gor!!! Navsezadnje bolj boli poraz za en gol. Shladit glave, tekme so še tri, če se ne motim, jest sem prepričan, da eno še zmagamo!!
Zverina56
09. 05. 2013 09.10
eeeeeeee WRONG....sam še 3 tekme igrajo in to prot Čehom, Švedom in Kanadčanom :) sej bomo vse tri nabil s kristanom na golu....bo kristan pustu par golov med nogcam pol bo pa zaklenu vrata hahahaha