Hokej

VIDEO: Švicarji vzeli 'skalp' še tretjemu favoritu, tokrat Čehom

Stockholm, 06. 05. 2013 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Švicarska hokejska reprezentanca je trenutno najbolj vroča na svetovnem prvenstvu skupine A svetovnega hokeja. Švicarji so na treh tekmah trikrat zmagali, premagali so Švede, Kanadčane in nazadnje še Čehe. Na preostalih tekmah so Slovaki premagali Nemce, Finci Francoze, Švedi pa Beloruse.

Varovanci trenerja Seana Simpsona so v vrhunski formi in so na prvem mestu lestvice "slovenske" skupine, ki svoje tekme igra v Stockholmu. Švicarji so premagali tri reprezentance, ki sodijo v krog favoritov za odličja na tem SP in so po ratingu na lestvicah IIHF in tudi ugledu v hokejskemu svetu pred njimi. Najprej so premagali Švede, na drugi tekme po izvajanju kazenskih strelov Kanadčane, na današnji tekmi pa še Čehe. Švicarji so tako zbrali osem točk od devetih in so si tako rekoč že izborili preboj v četrtfinale, saj bodo v nadaljevanju SP igrali s tekmeci, ki so na papirju lažji, tudi s Slovenijo. Na tekmi s Češko so gol za vodstvo z 1:0 dosegli ob igralcu več v 18. minuti, 2:0 je bilo v 27. minuti, nato pa je Jiri Hudler z dvema goloma v zadnjih desetih minutah tretjine izid izenačil. Čehi so zaigrali veliko bolje, v 46. minuti je Moser znova priigral vodstvo Švici, gol za prednost dveh golov pa so dosegli v 54. minuti, zadel je Bodenmann, v prazno mrežo pa je 39 sekund pred koncem zadel Suri za zasluženo in kar visoko zmago s 5:2. Na drugi tekmi dneva je v tej skupini Švedska s težavo premagala Belorusijo. , ki je vodila z 1:0, Švedi so izenači, zmagoviti gol pa je dosegel Pettersson v 52. minuti.

Na prvi tekmi skupine v Helsinkih je Slovaška s 3:2 premagala Nemčijo. Nemci so dvakrat vodili, a je Tomas Zaborsky v zadnji tretjini dosegel dva gola za zmago Slovakov. Na drugi tekmi so se Francozi dobro upirali gostiteljem, na koncu so izgubili s 3:1. Finska je vodila z dvema goloma iz druge tretjine, nato so Francozi izid znižali na začetku zadnje tretjine (2:1), gol za končni izid pa je v 49. minuti postavil Vittaluoma.

Švicarji so trenutno prvi hit prvenstva.
Švicarji so trenutno prvi hit prvenstva. FOTO: Reuters

Izidi:
Švica - Češka 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)
Švedska - Belorusija 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Nemčija - Slovaška 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Finska - Francija 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paklenik
07. 05. 2013 12.39
+2
Brezveze je NHL pa druga Nemška liga, ko vlečejo ta prvenstva v poletje za brezveze. Hokejska sezona je od oktobra do konec marca pol pa SP, ki je in bi moral biti edini merodajen. OI so zadnjih 3x bile ala Canadian cup in to je cirkus ne tekmovanje. Hokej je moštvena igra in imena tu ne igrajo posebne vloge, kje pa piše da so NHL igralci boljši od tistih, ki igrajo v KHL, Švedski ali Švicarski ligi, le opevani so bolj, je sicer nekaj izjem. Favoriti še taktizirajo, Švicarji pa igrajo odlično a to še ne pomeni nič razen tega, da bodo verjetno prvi v skupini in šli v četrfinalu verjetno na Slovake tam bo pa 50:50.
DeBill
06. 05. 2013 22.26
-7
Tele SP so na robu brezveznosti. Zakaj ne naredijo merodajne zgolj OI, ostalo je doigravanje. No ja, pa saj v bistvu tako je.
jack1992
06. 05. 2013 21.33
+12
Vidi se da imajo največje ekipe svoje najboljše v končnici onstran antlantika. Ampak vseeno, Švica je dobra ekipa in lahko ponovno pride daleč.Olimpijske igre naslednje leto bodo pravi pokazatelj moči pri top reprezentancah.
dannyer
06. 05. 2013 20.21
+10
no pozna se ,da imata kanada, zda, švedska ,finska, češka ,slovaška svojo primarno ekipo v nhlu drugače bi bilo bolj zanimivo . komaj čakam olimpijske igre ko bomo videli veličastno sedmerico v polni zasedbi.
BaRcA1899***
06. 05. 2013 22.32
+12