Hokej

Sutter na klopi kraljev debitiral z zmago

Los Angeles, 23. 12. 2011 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL-moštva Los Angeles Kings so v noči na petek po kazenskih strelih premagali Anaheim Duckse (3:2). Edini Slovenec med severnoameriško elito je vknjižil novo točko, in sicer za podajo pri drugem golu.

Učinkovitost je še naprej problem NHL hokejskega moštva Los Angeles Kings, kljub vsemu pa so kralji pod vodstvom Darryla Sutterja prišli do zmage. Gledalci v Staplest centru pa so morali na prvi gol počakati vse do drugega dela tekme, a na žalost privržencev Kingsov ga je zabil Anaheimov Nicklas Hagman. Domačini so do izteka drugega dela dvoboja uspeli izid poravnati, v sklepnih 20 minutah rednega dela pa je bila slika ravno obratna; najprej je namreč Dustin Brown zadel po podaji Anžeta Kopitarja, nato pa so gostje izenačili z golom Slovaka Lubomirja Višnjovskega.

Los Angeles Kings
Los Angeles Kings FOTO: Reuters

V dvoboju majhnih razlik med tekmecema je vse kazalo, da se bodo kralji uspeli otresti težav z učinkovitostjo, a tudi iz najlepših priložnosti niso uspeli zatresti mreže Jonasa Hillerja. Enako velja za tekmece, zato je sledil podaljšek, ki pa ni prinesel zmagovalca. Tako je prišla na vrsto loterija kazenskih strelov, več sreče in veselja pa je prinesla zasedbi Darryla Sutterja. Kopitar se je tako s soigralci veselil pomembne zmage s 3:2, morebiti pa sta težko prigarani točki napoved za zmagovito serijo.

"To je bila zelo težka tekma za nas. Menim, da so zelo dobro začeli in popravili kar nekaj napak s preteklih dvobojev, kljub vsemu pa nismo uspeli zabiti. Nekatere malenkosti v igri je treba izboljšati, saj bomo imeli drugače v nadaljevanju sezone veliko težav,“ je po debiju na klopi kraljev povedal novi trener Sutter, ki je pred dnevi tudi uradno nasledil Terryja Murraya.

Izidi:

Los Angeles Kings - Anaheim Ducks 3:2 (k. streli)
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 3:2
N.Y. Rangers - N.Y. Islanders 4:2
Ottawa Senators - Florida Panthers 4:3 (podaljšek)
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 6:5
Winnipeg Jets - Montreal Canadiens 4:0
Calgary Flames - Detroit Red Wings 3:2
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 4:1

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
23. 12. 2011 08.59
+3