Hokej

Sundin, Bure, Sakic in Oates v hokejski Hiši slavnih

Toronto, 13. 11. 2012 11.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V hokejski ligi NHL še vedno vlada zatišje, dogovora o novi sezoni še vedno ni. Vseeno je na stežaj vrata odprla hokejska Hiša slavnih (Hall of Fame), novi člani pa so postali štirje nekdanji izvrstni hokejisti – Sundin, Bure, Sakic in Oates.

Mats Sundin, Joe Sakic, Adam Oates, Pavel Bure (od leve).
Mats Sundin, Joe Sakic, Adam Oates, Pavel Bure (od leve). FOTO: Reuters

Čast ob sprejetju v Hišo slavnih je pripadla Švedu Matsu Sundinu, Rusu Pavlu Bureju in Kanadčanoma Joeju Sakicu in Adamu Oatesu. Vsi so bili vrhunski hokejisti, med njimi pa je trenutno le eden, ki je prevzel trenersko vlogo. Oates je novi trener moštva Washington Capitals v ligi NHL, vendar zaradi prekinitve vseh dejavnosti še ni dobil priložnosti, da se izkaže v tej vlogi. Kanadski napadalec je v 19 letih hokejske kariere zbral kar 1079 podaj, kar ga uvršča na šesto mesto lestvice vseh časov v tej kategoriji. Sakic, ki ima hrvaške korenine, je dvakrat s Coloradom osvojil Stanleyjev pokal (1996, 2001), Moskovčan Bure, bolj poznan pod vzdevkom "Ruska raketa", pa je kar petkrat v karieri v najboljši ligi na svetu dosegel več kot 50 golov v sezoni. Šved Sundin, dolgoletni kapetan Toronta, je bil izjemno hiter in spreten za svojo višino (196 centimetrov), v NHL je igral 18 sezon in dosegel kar 1349 točk na 1346 odigranih tekmah, kar je več kot točka na tekmo, s švedsko reprezentanco je leta 2006 v Torinu osvojil zlato olimpijsko odličje.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

papaaa!
14. 11. 2012 18.48
+2
vsa čast četverici!
Giant_Boss
14. 11. 2012 12.24
+5
o sundinu ste napisali pravomalo biografijo. citiram: "Šved Sundin, dolgoletni kapetan Toronta, je bil izjemno hiter in spreten za svojo višino (196 centimetrov), v NHL je igral 18 sezon in dosegel KAR1349 točk na 1346 odigranih tekmah, kar je več kot točka na tekmo, s švedsko reprezentanco je leta 2006 v Torinu osvojil zlato olimpijsko odličje." medtem pa ste o enem izmed najboljših igralcev vseh časov (definitivno najboljšem izmed teh štirih, ki so bili sedaj "sprejeti" v HHOF) komaj kaj napisali. No, govorim seveda o sakicu. Še ga primerjamo s sundinom (glede na to, da ste o njem največ napisali polegtega pa imatoomenjena dva še zelo podobno dolgi karieri...). Sakic je prav tako kot sundin odigral več kot 1300 tekem v NHLu (1378) in dosegel 1641 točk, kar je približno 300 točk več od sundina. sakic je prav tako osvojil olimpijske igre in sicer v Salt lake citiy-u (2002), kjer je bil tudi razglašen za najkoristnejšega igralca turnirja (MVP). Kot zanimivost naj dodam, da je Joe Sakic edini igralec v zgodovini hokeja na ledu, ki je bil razglašen za naj koristnejšega igralca v ligi nhl ( MVP rednega dela in končnice) ter kotžeomenjeno,olimpijskih iger 2002... da sploh ne začnemo njegovem strelu iz zapestja :-D Sicer so bili pa vsi štirje izjemni hokejisti!
fotrlole
14. 11. 2012 08.08
+1
Žive legende !!! Kapo dol, vsaka jim čast !!!