Hokej

Slovenske hokejistke do prve zmage

Ljubljana, 26. 09. 2012 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./STA/T.Š.
Komentarji
2

Slovenska ženska hokejska reprezentanca nastopa na predkvalifikacijskem turnirju za nastop na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014. V poljskem Jastrzebie-Zdorju so na drugi tekmi Slovenke premagale ekipo Južne Koreje z 2:0.

Selektor Franc Ferjanič, ki je delo z reprezentanco prevzel pred nekaj tedni, in njegov pomočnik Boštjan Kos sta dekleta za turnir na Poljskem zadnje dni pripravljala v Mariboru, kjer so "risinje" opravile tri treninge in odigrale prijateljsko tekmo z dečki Maribora. Zbora in reprezentančne akcije se ni udeležila le ena povabljena, Tamara Svetina se je opravičila zaradi bolezni.

Slovenke so na prvi tekmi po kazenskih strelih izgubile z domačimi hokejistkami Poljske s 3:4, na drugi tekmi pa so dosegle zmago. Slovenke so Južno Korejo do zdaj premagale na prav vsakem dvoboju; tokrat so z golom z igralko več povedle na sredini druge tretjine, ko se je med strelke vpisala Pia Pren. V izenačeni tekmi se je v slovenski obrambi izkazala vratarka Hedvika Korbar. V zadnji tretjini so Korejke pritiskale, a so se Slovenke ubranile tudi z dvema igralkama manj, zmago pa je ob koncu potrdila Ana Pršina. Na turnirju igra še Nizozemska. Iz te skupine le prvo mesto vodi v nadaljevanje kvalifikacij. Prvouvrščena ekipa na turnirju se bo uvrstila na naslednjo stopnjo kvalifikacij, turnir v Šanghaju v začetku novembra, kamor so že uvrščene Kitajska, Francija in Velika Britanija.

Dresi slovenske hokejske reprezentance
Dresi slovenske hokejske reprezentance FOTO: HZS

Na Ferjaničevem seznamu so naslednje igralke:
- vratarki: Ines Confidenti in Hedvika Korbar;
- branilke: Nina Lončar, Mojca Duh, Suzana Hafner, Nuša Bučar, Nadja Vakaričič, Tea Lahajnar in Metka Manfreda;
- napadalke: Pia Pren, Katja Biščak, Laura Deisinger, Ana Pršina, Urška Rovšnik, Sergeja Zimšek, Irena Kraner, Urša Pazlar, Patricija Beribak in Kaja Zajfrid.

Spored:
- nedelja:
13.00 Slovenija – Nizozemska

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Patrick72
28. 09. 2012 21.07
+11
?ak mal noris
27. 09. 2012 16.37
-20
a so tlele mal hormone pobrkale?? babe pa hokej, to je pa tut neki!?