Hokej

Slovenija skupaj z Avstrijo in Italijo odpira novo poglavje: prihaja Alpska hokejska liga

Moskva, 22. 05. 2016 18.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V novi sezoni bo na območju Slovenije, Italije in Avstrije potekalo novo mednarodno hokejsko klubsko tekmovanje. Kot so danes sporočili iz Hokejske zveze Slovenije, so se predsedniki treh zvez ob robu svetovnega prvenstva v Moskvi dogovorili za sodelovanje v tem tekmovanju.

Slovenci in Avstrijci bodo sodelovali.
Slovenci in Avstrijci bodo sodelovali. FOTO: Drago Cvetanovič

Predsednik Italijanske zveze za športe na ledu (FISG) Andrea Gios, Avstrijske hokejske zveze (ÖEHV) Dieter Kalt in Hokejske zveze Slovenije (HZS) Matjaž Rakovec so ob robu kongresa Mednarodne hokejske zveze, ki poteka v ruski prestolnici, podpisali memorandum o ustanovitvi in delovanju Alpske hokejske lige (AHL). Namen novoustanovljenega ligaškega tekmovanja je spodbuditi klube k dvigu njihove konkurenčnosti in ravni igre v širših okvirih, kot so aktualna državna prvenstva v državah ustanoviteljicah AHL. Slednje tudi želijo s tovrstnim ustvarjanjem možnosti za pridobivanje izkušenj v mednarodnem okolju in ob upoštevanju omejitev glede tujih igralcev v AHL prispevati k profesionalni rasti domačih igralcev. Sopodpisniki so ob podpisu soglašali, da novo tekmovanje predstavlja dodatno priložnost za mlade hokejiste na njihovi športni poti.

Alpska hokejska liga bo s tekmovanjem pričela v sezoni 2016/17 za obdobje najmanj treh let ter bo odprta za vse klube, ki so člani treh ustanoviteljic. Merila za sodelovanje zainteresiranih klubov bo oblikovala vsaka krovna organizacija neodvisno, pri čemer lahko ob izpolnjevanju zahtevanih kriterijev s strani avstrijske in italijanske krovne organizacije sodeluje največ deset klubov iz vsake zveze, s slovenske strani pa pet klubov. Vsaka zveza bo prav tako določila število tujcev, ki bodo lahko igrali v omenjenih klubih tekmovanja AHL. Upravni odbor AHL bo oblikoval urnik tekmovanj, skladno s katerim bosta v rednem delu sezone najmanj dve tekmi v posameznem tednu, medtem ko bo končnico igralo osem najbolje uvrščenih ekip po rednem delu. HZS bo v prihodnjih tednih organizirala sestanek z vsemi slovenskimi klubi, ki bi jih zanimalo sodelovanje v Alpski hokejski ligi. Odločitev o sodelovanju bo, tako kot doslej v primeru drugih tekmovanj na mednarodni ravni, na strani klubov, so še sporočili iz HZS.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?enka
23. 05. 2016 11.40
+1
MAC88mac
23. 05. 2016 08.52
+3
gost20
22. 05. 2016 22.02
-5
Svašta-zato pa nam pravijo ALPSKI JANEZI
PVSK
23. 05. 2016 08.49
+0
Boljše to kot pa hrčeki ali pokatoličeni srbi se ti ne zdi?
PVSK
22. 05. 2016 19.39
+15