Hokej

Sij Acroni Jesenice želijo v naslednjih letih nazaj v ligo EBEL

Jesenice, 24. 10. 2014 21.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na hokejskih Jesenicah so v klubu, ki ima odslej novo ime, Sij Acroni Jesenice, predstavili dosedanje delo in načrte za prihodnost. Velika dolgoročna želja je vrnitev v najmočnejše tekmovanje v regionalnem okolju, ligo EBEL.

Po daljšem mrtvilu in bojazni, da bo hokej, tradicionalni šport na Jesenicah, v železarskem mestu celo ugasnil, se stvari v zadnjem času le obračajo na bolje. V ligi Ebel so Jeseničani nekoč že bili, a se je takrat zgodba slabo končala. Zdaj v Podmežakli, ki v prenovljeni podobi še ni doživela nekdanje hokejske vročice, gradijo novo poglavje jeseniškega hokeja. In opozarjajo, da se bodo zadev lotili postopoma, brez preskakovanja. Za začetek si želijo, da bi se uvrstili v vrh v ligi INL, drugoligaškem tekmovanju slovenskih in avstrijskih klubov, pa tudi v državnem prvenstvu.

"Začeli smo pred pol leta, ko smo si rekli, da je nedopustno, da Jesenice ostajajo brez članskega hokeja. Začeli smo obiskovati potencialne pokrovitelje, naleteli smo na pozitiven odziv. Še vedno je jeseniški hokej blagovna znamka, spoštujejo zgodovino in z novimi ljudmi si ob transparentnim delovanju še želijo sodelovanja. Zato želimo povrniti jeseniškemu hokeju sijaj in lahko smo zadovoljni, da smo prišli tako daleč, da smo lahko prevzeli Team Jesenice, fante, ki so lani nastopali pod okriljem HZS, in se prijavili v ligi INL," je na novinarski konferenci na Jesenicah dejal predsednik kluba Anže Pogačar.

Bomo v prihodnjih letih lahko v ligi EBEL znova spremljali večni derbi?
Bomo v prihodnjih letih lahko v ligi EBEL znova spremljali večni derbi? FOTO: Damjan Žibert

Pridobitev največjega lokalnega pokrovitelja je bil eden od temeljnih kamnov za nov jeseniški vzpon. V klubu so povedali, da so bila pogajanja s podjetjem naporna, a so se v Acroniju držali dogovora - če bodo na Jesenicah znova zagnali zdrav hokejski projekt, v katerem bodo sodelovali manjši pokrovitelji, se bodo pridružili tudi sami. Kot je pojasnil predsednik Pogačar, dogovor o sodelovanju za zdaj velja za sezono 2014/15, a imajo namen utrditi dolgoročno sodelovanje. Vrednosti finančnega vložka predsednik kluba ni želel razkriti, pa tudi ob vprašanjih o ligi Ebel je bil precej previden. "To je seveda dolgoročen cilj. A če razmišljamo, da bi šli nazaj v ligo Ebel z milijonom ali 800 tisočaki, bi se nam v Avstriji, po domače povedano, smejali. Za malo denarja malo muzike, ne želimo pa si, da bi se ponovila zgodba zaradi prevelikih želja. Ne gremo z glavo skozi zid. Če bi nam uspelo prepričati sponzorje, da bi povečali prispevke, bi morda šlo. Ne pa za vsako ceno."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MaunelNeuer
26. 10. 2014 22.38
+2
JE SE NI CE!!
maajde
25. 10. 2014 05.55
-7
Bo EBEL še obstajala?
zmha
25. 10. 2014 00.26
-5
nic od tega,dolgorocno...
Začni Živeti
24. 10. 2014 21.56
+18
bravo! zelo dobro motivacijo imajo vidim! Želim jim uspešno vrnitev, lepo bi bilo spet gledati derbi Jesenic in Olimpije!