Hokej

Serija se nadaljuje: Kopitar z Los Angelesom do sedme zaporedne zmage

Los Angeles, 01. 11. 2015 07.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Los Angeles Kings nadaljujejo zmagoviti pohod v najmočnejšem hokejskem prvenstvu na svetu, severnoameriški ligi NHL. Kralji so na domačem ledu polne dvorane Staples Center po podaljšku s 4:3 premagali Nashville Predators ter osvojili sedmo zaporedno zmago v novi sezoni, s katero so prevzeli vodstvo v pacifiški skupini.

Dvakratnim prvakom lige NHL, Stanleyjev pokal so osvojili v sezonah 2011/12 in 2013/14, gre po slabem startu v novo sezono in treh uvodnih porazih odlično. Štirinajst točk si delijo z Vancouver Canucks, ki pa imajo ob odigrani tekmi več od moštva iz Kalifornije dve zmagi manj. Zmagoviti gol je v peti minuti podaljška, 17 sekund pred zvokom sirene, dosegel Jeff Carter, med strelce se je dvakrat vpisal Tyler Toffoli, za kralje je zadel tudi novinec Andy Andreoff.

Jeff Carter je v podaljšku zadel za zmago Los Angelesa.
Jeff Carter je v podaljšku zadel za zmago Los Angelesa. FOTO: Reuters

"Nisem imel kakšnih posebnih težav poiskati Carterja, ki je nedvomno eden najboljših napadalcev v naši ekipi in celotni ligi. Ta gol je bil res velik za nas in od njega pričakujemo še veliko podobnih stvari. Trenutno igramo z veliko samozavestjo, skušamo igrati brez napak, tako kot smo načrtovali pred tekmo, in seveda lačni smo zmag," je bil po tekmi zadovoljen Drew Doughty, ki je bil podajalec pri odločilnem zadetku.

Pred domačimi vrati se je dobro znašel Jonathan Quick, ki je zbral vsega skupaj 31 obramb. Slovenski napadalec Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med podajalce ali strelce zadetkov, v skoraj 22 minutah na ledu je sprožil dva strela v okvir nasprotnih vrat. Gostujoči vratar Rinne je ubranil 25 strelov domačih hokejistov. Nashville je izsilil podaljšek z golom Ryana Ellisa dobrih šest minut pred koncem rednega dela tekme. Pred tem sta v drugi tretjini domačo mrežo zatresla James Neal in Shea Weber, ki sta zabila ob moštveni premoči na ledu v razmaku treh minut in pol ter poskrbela za preobrat in vodstvo gostov.

Kralje naslednja tekma čaka v noči na torek po slovenskem času v Chicagu, ko bodo na tekmi proti aktualnim prvakom Blackhawks lovili četrto zaporedno zmago v gosteh ter osmo po vrsti. Ob praznovanju noči čarovnic je bilo na sporedu še devet tekem. Podaljšek je odločil še dve tekmi. Florida Panthers je klonila z 1:2 proti Washington Capitals, ki je slavil z zadetkom Jevgenija Kuznjecova, St. Louis Blues pa je premagal Minnesota Wild s 3:2 z zadetkom Davida Backesa. Derbi New Jersey Devils in New York Islanders je pripadel hokejistom z druge strani Hudsona, ki so slavili s 3:2 po kazenskih streli)h.

Pittsburgh Penguins so s 4:0 v gosteh odpravili Toronto Maple Leafs in tako pokvarili veselico ob vrnitvi Phila Kessela v Toronto. Vratar pingvinov Marc-Andre Fleury je ukradel zabavo, ko je zaklenil vrata ter vpisal še 40. karierni shutout. Vodilno moštvo Zahoda Dallas Stars je s 5:3 premagalo San Jose Sharks, Ottawa Senators je bila s 3:5 slabša od Detroit Red Wings, Tampa Bay Lightning pa je doma klonila z Boston Bruins z 1:3. Kanadski derbi Edmonton Oilers - Calgary Flames je pripadel gostom iz Calgaryja s 5:4, Columbus Blue Jackets pa je izgubil proti Winnipeg Jets z 2:3.

Izidi:
Los Angeles Kings - Nashville Predators 4:3 (podaljšek)
New Jersey Devils - New York Islanders 3:2 (kazenski streli)
Dallas Stars - San Jose Sharks 5:3
Toronto Maple Leafs - Pittsburgh Penguins 0:4
Ottawa Senators - Detroit Red Wings 3:5
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 1:3
Florida Panthers - Washington Capitals 1:2 (podaljšek)
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:2 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Calgary Flames 4:5
Columbus Blue Jackets - Winnipeg Jets 2:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pipsl
02. 11. 2015 17.54
čestitke L.A. kingsom. nekako me ne moti, da anže ne nabira točk, ker verjamem, da bo svojo "kvoto" prej ali slej dosegel tudi sam, kar pa pomeni, da bodo kingsi zelo nevarni tudi v nadaljevanju.