Hokej

Selektorska je težka

Jesenice, 18. 10. 2008 08.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Petja Kogovšek
Komentarji
2

Na tekmi med Acroni Jesenicami in Albo Volan sta, vsak s svoje klopi, igralcem poveljevala dva kandidata za selektorja reprezentance. Ne pri Bradleyju ne pri Satorju pa ni čutiti navdušenja nad prevzemom slovenske izbrane vrste.

Pod vodstvom Teda Satorja si je slovenska hokejska reprezentanca priigrala nastop na svetovnem prvenstvu v Kanadi. Sator se je z Risi vrnil med elito, zatem pa prekinil sodelovanje s slovensko hokejsko zvezo. Njegovo mesto je prevzel Mats Waltin. Tudi Šved se, tako kot mnogi njegovi predhodniki, ni mogel izogniti večnim zapletom med hokejsko zvezo in igralci. Po prvenstvu v Kanadi je brez komentarja odpotoval naravnost domov. Slovenska selektorska zgodba je zanj verjetno ena od najbolj ponesrečenih v karieri.

Kdo bo prevzel vodenje slovenskih hokejistov, ki jih prihodnjo pomlad čaka nov lov na elito?
Kdo bo prevzel vodenje slovenskih hokejistov, ki jih prihodnjo pomlad čaka nov lov na elito? FOTO: Damjan Žibert

Ted Sator je bil minuli teden ponovno povabljen na selektorski stolček. A njegove zahteve so bile menda previsoke. "Med hokejsko zvezo in reprezentanti je preveč stvari nerazčiščenih. Najpomembnejši v reprezentanci so igralci. Zaslužijo si spoštovanje in korekten odnos s strani vodstva. Če zadeve niso vsaj v osnovi urejene in dorečene, je povsem nesmiselno sploh razmišljati o trenerjih. Prvi so igralci, šele potem je na vrsti selektor. O vodenju slovenske reprezentance ne razmišljam. Trenutno se raje posvečam moštvu Albe Volan. Sem pa počaščen, da sem bil med kandidati za mesto selektorja," je povedal Ted Sator.

Ted Sator
Ted Sator FOTO: Žiga Novak

Hokejska zveza naj bi v torek objavila ime novega selektorja. Kot najresnejši kandidat je bil predstavljen trener Acroni Jesenic Doug Bradley, katerega razmišljanja se od Satorjevih ne razlikujejo prav dosti.

"Svetovno prvenstvo sem spremljal kot velik navijač Slovenije. Vem tudi, kaj se je dogajalo pred odhodom reprezentance v Kanado. Opravil sem nekaj pogovorov z vodstvom hokejske zveze, a vse to je še daleč od dokončnih odločitev. Mislim, da morajo biti najprej rešena vsa neskladja med igralci in hokejsko zvezo. Kako naj sprejmem mesto selektorja, če se lahko zgodi, da nihče ne bo želel igrati za reprezentanco? Z veseljem bi prevzel selektorsko mesto, a šele takrat, ko bom z gotovostjo vedel, da bodo odnosi med igralci in hokejsko zvezo povsem urejeni," je odločen Doug Bradley.

Doug Bradley
Doug Bradley FOTO: Damjan Žibert

Ted Sator in Doug Bradley veljata za najresnejša kandidata za mesto selektorja hokejske reprezentance, pred katero so v tej sezoni kvalifikacije za olimpijske igre in svetovno prvenstvo 1. divizije. Hokejska zveza je napovedala, da bo selektor znan v tednu dni. Do torka morajo, glede na razmišljanje kandidatov, na zvezi urediti stvari, ki niso urejene, odkar so slovenski risi prvič dosegli elito.
Težko bo.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Affinogenov
20. 10. 2008 08.57
recimo on je edn od mnogih ... (sm pozabu dopisat preh)
bbiba
18. 10. 2008 10.56
hokejska zveza mora najprej plačat igralce, jim uredit letalske prevoze, nato pa naj skrbijo za svoje riti, da ne bodo naši spet čakal na avione, funkcjonarji pa se bodo afnal. vsi povabljeni selektorji bi moral zavrnt ponudbo, igralci pa tud, dokler ne pošlihtajo vsega.