Hokej

VIDEO: Mušič: Ne bomo vrgli puške v koruzo

Ljubljana, 12. 02. 2015 22.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 2. kroga 2. dela lige Ebel izgubili z Gradcem z 0:2. To je bil še drugi poraz v tem delu tekmovanja za Ljubljančane, ki jih čaka težka, naloga, če se želijo uvrstiti v končnico.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Telemach Olimpija - Graz 99ers
    02:30
    Vrhunci tekme Telemach Olimpija - Graz 99ers
  • David Rodman po tekmi z Olimpijo
    00:49
    David Rodman po tekmi z Olimpijo
  • Aleš Mušič po porazu proti Grazu
    00:54
    Aleš Mušič po porazu proti Grazu

Ljubljanski hokejisti so v drugem delu razširjenega avstrijskega prvenstva, kjer gre v spodnjem delu lestvice za uvrstitev v končnico, slabo začeli in izgubili z Bolzanom z 1:7. Zato je druga tekma doma proti Gradcu že pomenila pomemben mejnik v boju za preživetje. Ob porazu bi zmajem ostale samo še minimalne teoretične možnosti za preboj med osem, kamor iz te skupine vodita le prvi mesti. Na koncu pa so po bledi predstavi Ljubljančani izgubili tudi z Gradcem.

Ljubljanski hokejisti so si v začetku tekme pripravili nekaj priložnosti, vendar vratar Danny Sabourin ni klonil. Kazen je prišla sredi tretjine, ko je po slabem posredovanju domačega vratarja Miike Wiikmana plošček končal za njegovim hrbtom. Naslednja lepa priložnost za domače je bilo obdobje številčne prednosti, ki pa je ostalo neizkoriščeno in po prvih 20 minutah so bili gostje v minimalni prednosti.

Hokejistom Olimpije ni uspelo zatresti mreže gostov iz Gradca.
Hokejistom Olimpije ni uspelo zatresti mreže gostov iz Gradca. FOTO: Damjan Žibert

Po zadržanem nadaljevanju na obeh straneh je Tyler Cuma v 27. minuti grobo zrušil Žigo Pešuta. Petminutno kazen na strani Gradca pa so Ljubljančani slabo izkoristili, saj so si pripravili le malo akcij in proti vratom tekmecev sprožili samo en strel. Povsem drugače je bilo na drugi strani, kajti gostje so svoj "power-play" nekaj minut zatem hitro izkoristili in utrdili vodstvo v 37. minuti.

Zmaji so sicer v zadnjem delu pokazali željo po zadetku, plošček je bil nekoliko več pred vrati Gradca, manjkale pa so odločilne poteze za gol. Gostje so tako brez večjih težav zadržali prednost in odnesli obe točki na Štajersko.

Izid:


Telemach Olimpija - Graz 99ers 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Walker (9.), Latendresse (38.)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jea jea
13. 02. 2015 13.35
ste jo že vrgli po prvi tekmi ;)
MaunelNeuer
13. 02. 2015 09.37
+0
Graz 99ers <3