Hokej

San Jose izenačil serijo, točka Kopitarja

San Jose, 22. 05. 2013 07.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ekipe San Jose Sharks so na četrti tekmi konferenčnega polfinala doma z 2:1 premagali Los Angeles Kings in izenačili serijo na 2:2. Anže Kopitar se je v statistiko vpisal s podajo pri golu Mika Richardsa.

Peta tekma bo v četrtek v Los Angelesu. Kralji in morski psi nadaljujejo izenačen boj za mesto v finalu. Tudi na četrti tekmi sta bili ekipi enakovredni, odvijal se je povsem taktičen boj. V taki igri so bili drugič v seriji uspešni hokejisti San Joseja, ki so imeli tudi več priložnosti, z uspehom pa so nadaljevali niz zmag proti kraljem v domači dvorani. To je bila pred domačimi navijači že njihova sedma zaporedna zmaga na medsebojnih tekmah; Los Angeles je v HP Pavilionu zadnjič zmagal na peti tekmi četrtfinala končnice v letu 2011.

Anže Kopitar je v svojo statistiko vpisal točko.
Anže Kopitar je v svojo statistiko vpisal točko. FOTO: Reuters

"Na srečo je povsem drugače v naši dvorani, tam zmagujemo mi. Zdaj se vse začenja znova, peto tekmo moramo dobiti," je dejal branilec Rob Scuderi, ki je priznal, da so tekmeci zmagali zasluženo. Edini gol so kralji dosegli v "power playu", ko se je pred golom spretno znašel Mike Richards. Za domače sta gola dosegla Brent Burns (po napaki Slave Vojnova) v prvi in Logan Couture s strelom z modre linije v drugi tretjini.

Samo še eno zmago je od finala na vzhodnem delu lige oddaljen Boston. Na tretji tekmi je v gosteh z 2:1 premagal New York Rangers, tako da v zmagah vodi s 3:0. "Ne smemo misliti, da smo opravili delo. Četrta tekma bo najtežja, a če bomo igrali tako kot na zadnjih tekmah, se nimamo česa bati," ostaja na trdnih tleh kapetan Bostona Zdeno Chara.

Boston je tudi v Madison Square Gardnu pokazal, da je v odlični formi. Skozi vso tekmo je imel premoč, če ne bi bilo na domačih vratih razpoloženega Henrika Lundqvista, ki je zbral 32 obramb, bi bila njegova zmaga lahko še višja. Na začetku druge tretjine je bilo videti, da bodo domači kaznovali neučinkovitost gostov, saj so z golom Taylorja Pyata povedli, a sta v zadnji tretjini stvari na pravo mesto postavila Johnny Boychuk in Daniel Paille, slednji je zadel tri minute in pol pred zadnjim zvokom sirene.

Izida:


San Jose Sharks
– Los Angeles Kings 2:1
(Izid v zmagah je izenačen na 2:2.)

New York Rangers – Boston 1:2
(Boston vodi s 3:0 v zmagah.)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

thc_4u
22. 05. 2013 10.47
+1