Hokej

Salzburžani korak oddaljeni od polfinala

Salzburg, 03. 03. 2011 21.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hokejisti Tilie Olimpije so morali tudi na tretji tekmi končnice v avstrijski ligi EBEL priznati premoč Red Bull Salzburgu (6:1).

Hokejisti ljubljanske Tilie Olimpije so se na gostovanje v Salzburg odpravili neobremenjeni. Njihova želja je bila le ena, in sicer premagati Avstrijce in tako znižati izid v zmagah na 2:1. Četa finskega trenerja Hanna Järvenpääja je začela izjemno in po vsega 30 sekundah igre povedla (John Hughes), to pa je bilo tudi vse, kar je ekipi na tretji tekmi končnice proti bogati avstrijski ekipi uspelo. Gostitelji so namreč hitro prestavili v višjo prestavo, z golom Ramzija Abida že v četrti minuti izid poravnali, nato pa prevzeli pobudo in začeli nevarno ogrožati vrata Jana Chabere. Do konca prvega dela dvoboja izida niso spremenili, a v nadaljevanju so se začeli poigravati s slovenskimi podprvaki.

Tilia Olimpija - Salzburg, 2. tekma - 7
Tilia Olimpija - Salzburg, 2. tekma - 7 FOTO: Damjan Žibert

V drugem delu dvoboja so namreč kar štirikrat zatresli mrežo Ljubljančanov (Ryan Duncan, Philipp Lakos, Dominique Heinrich, Michael Schiechl), tako da je bilo pred zadnjimi dvajsetimi minutami že jasno, da bodo rdeči biki pred domačimi gledalci prišli do tretje zmage v končnici. Le to je pet minut pred koncem dvoboja potrdil Thomas Koch in postavil končni izid tekme (6:1).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (28)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

metalc4ever
07. 03. 2011 21.17
ah, LouCypher-ja muči hughes iz 60. minute :P
stanko66
07. 03. 2011 19.06
fantički,sej veste zakaj je lepa zelena trava u bosni,ker je vsa stoka otišla u ljubljano! Nič ne gledate *i ! Biki ustrašili zelenih,treba kazniti zelene za 10.000 evrov,rdeče bike suzpenz iz lige ebel!
Never forget 11.7.95
05. 03. 2011 17.24
LouCypher je star najmanj 70 let.In ne mu zamert.Starost naredi svoje.Ve da so Lublancani zadnjih 60 let kradl Jeseniske hokejiste.Nemci pa so mu takrat placeval posteno njegov snops,ki jim ga je z veseljem peku.
LouCypher
05. 03. 2011 08.28
Noben od nas ne navija za avstrijce, ker so goljufivi jodlarski zahojenci! Ampak vsi mi pa prvoščimo lopovskim zelencem najhitrejši izpad, saj samo tako lahko vidijo kako je če igraš proti moštvu, sodnikom in celi organizaciji. To izkušnjo imamo na Jesenicah že 60 let.
Ana Mavretic
04. 03. 2011 14.34
Veste kaj dragi zavistni jeseničani! Meni se pa zelo dobro sliši tale stavek : JESENICE BREZ KONČNICE! Mislim, da nas je veliko razočaranih nad vami, saj ste se spustili na tako nizek nivo da ste začeli navijati za avstrijce?! haloo?! in Mega249436 : mi neznamo igrati s srcem in smo nesposobni?! nimaš prav, poglej kdo od nas je prišel v četrtfinale in kdo je zadnji na lestvici. ;) In veš kaj ljubica, še enkrat si preberi kaj si napisala in o tem razmisli. Drugače pa ti sto procentno veš vse, kajne?
ice_hockey
04. 03. 2011 13.29
Nisem navijač Olimpije, ampak fino bi bilo, če bi že 1x nehali samo po zobeh vlačit fante ... Če ste sami tako dobri pa pejte v ekipo, da vas vidimo! Me zanima koliko od vas vas sploh zna hokej igrat?! Eno je gledat šport po TV-ju, drugo pa ga igrat v realnosti in hokej sploh ni lahek šport!
Never forget 11.7.95
04. 03. 2011 13.12
Jest sem ponosni gorenc(Bled).Navijam za Olimpijo in samo za Olimpijo.Nisem edini s tega konca.Jih poznam kr neki od Radovljice,Kranja,Sk.Loke....Dosti navijacev je z gorenske za Olimpijo.Lepo prosm nepoznavalcem,no coment.
Paklenik
04. 03. 2011 11.52
Tega sranja - beri končnice EBEL bo za naše klube hvalabogu konec ta vikend, ker je zguba časa za naše klube. Upamo, da bodo tekme končnice Slovenskega prvenstva izenačene in kvalitetne. Dejstvo je, da so Jesenice letos pokazale všečen hokej, Olimpija je pa dosegla na koncu boljši rezultat. Glede podpore je pa jasno, da so Jesenice bolj priljubljene - tradicija hokeja in delavski klub. Za Olimpijo navijajo samo v Ljubljani in ponekod na Notranjskem, vseostalo pa navija za Jesenice. V dobro slovenskega hokeja pa je, da čimveč slovenskih igralcev igra za oba kluba in da se kalijo.
Evil.Inside
04. 03. 2011 10.40
Plavžarji: s tem ko svoje frustracije, zaradi ne uvrstitve v končnico strešate tu po straneh, samo kažete koliko ste v resnici bogi. Ste imeli šanso pokazat kaj znate, imeli ste šanso pridet v končnico in pokazat, kako bi vi nabili vse ostale. Pa ste pokazali? Ne niste. Ste se uvrstili? Ne niste. Tako da nevem, kaj se greste tu neke ful hude in oh in sploh uspešne in pametne. Vi do tu sploh prišli niste, zato je vaš komentar enak 0. Ko vse propadlo je, le od nas grmelo je, za Olimpijo, za Olimpijo <3
Domen Konc
04. 03. 2011 10.12
kot prvo sploh ne vem ka jih usi kritizirate ka so letos delc prsli kot ekipa!!! Pridt u koncnico ni kr tko pa tut ce zgubis 4-0 u seriji pa kva a je to kj sramotnga tut nhl mostva zgublajo 4-0 a je to sramota ne ni to je sport!!! za jesenicane pa to ce tok sovrazte olimpijo ka pol komentirate pod usak clanek od olimpije ka a vas olimpija tok rajca a kva?? pa se to jesenicani 1 let vec ste v ligi EBEL pa ste u koncnici prsli 2 tokrat k mi pa niste se prsli do povfinali in ste vedno izpadl v cetrfinalu tko da sm psss!!!
music4ever
04. 03. 2011 09.41
izpadl al pa ne, to sploh ni važn, vi bi mogl zdele podperat nš EDINI klub v eblu, ne pa da pišete take bedne komentarje da jim prvošte da izpadejo takoj! res bi blo fino da bi jeseničani tut not pršl, ker se mi zdi, da so letos zlo velik napredval, sploh s tok mlado ekipo ku so jo mel letos so zlo velik dosegl, ampak, sreča je bla letos samo na strani olimpije in namest da se en z drugim kregate, bi mogl bit srečni, da je usaj en naš klub pršu naprej. glede trojke TJS lah pa sam to rečm. če bo vodstvo pametno jih bodo obdržal na jesenicah, ker drugač se jim zlo slabo piše. Mislm da je bil tud eden od pogojev trenerja da ostane na jesenicah ta, da se jedro ekipe ohrani isto, tko da upimo na najbolš olimpiji želim pa velik sreče na 4 tekmi z RBS pa upam da bojo fantje pokazal svojo igro in jih tut zmagal :) gremo olimpija!
oldfard
04. 03. 2011 09.27
Mega :-), kako ste pa vi igral ? Ajaaaa vi niste k ste že ispadl, bed :-)
boxi
04. 03. 2011 09.10
Beden šport...
RXG
04. 03. 2011 08.23
Nisem prepričan, če ni tale vaš golman na cajte mav pod gasam u golu???
lojzekjes
04. 03. 2011 08.15
Super. Bohve a mora olimpija kej plačat salzburgu to malo šolo hokeja.
LouCypher
04. 03. 2011 08.00
mare.florida
04. 03. 2011 05.11
Žalostno vse skupaj...
mega249436
04. 03. 2011 02.32
a boste vi kupili,saj ste do sedaj še vse taboljše jeseničane pobral.ja lahko se zgodi da gredo v tujino in smo spet na začetku.srčno upam da se to ne bo zgodilo.pazite tudi vam se lahko zgodi da boste ostali brez najboljših igralcev.ne veselite se prehitro. ja smo zadnji ampak med nami in med vami se ogromno razlikujemo. mi igramo s srcem in smo trmasti zato se nam večrat to maščuje vi ne boste nikoli igrali s srcem ker tega sploh niste sposobni.tako ste se borili da ste bili 7 ko pa je treba nekaj pokazati pa od vas ni popolnoma nič od nič.igrate kot da ste prvič stopili na led. ha ha ha že tretji zaporedni poraz-v nedeljo vas čaka še četrti in če sem poštena vam privoščim da vse tekme izgubite to pa zato ker se vedno duvate kako ste oh in sploh najboljši prišli med 7.ampak tukaj pa ste nič od nič.veste če bi igrali še jeseničani bi se mogoče rešili red salzburg in bi jih dobili mi.tako pa so vam dali vetra.
mega249436
04. 03. 2011 02.22
ha ha žabe tako petardo ste dobile da se boste od sramu skrile v mlako. kdor visoko leta nisko pade. ha ha 6:1 ste izgubili. mislim da se lahko kar poslovite.hitro ste končali z hvaljenjem kako ste oh in sploh dobri.dokazali ste ravno obratno.pa prosim brez izgovorov da so sodniki krivi.danes ste igrali kot da bi se šele začeli učiti kako se igra hokej .to se pravi zanič.
terzo
04. 03. 2011 01.13
Partizan čaka na srbsko prvenstvo tako da smo prosti in lahko drugi teden preden začnejo DP. v sloveniji odigramo kako prijateljsko tekmom z Olimpijo ki bo prosta od nedelje