Hokej

Salzburg po podaljšku slavil v Tivoliju

Ljubljana, 27. 11. 2011 19.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Olimpije so v 26. krogu lige Ebel doživeli še drugi poraz zapored. Tokrat je zmaje v Hali Tivoli po podaljšku s 6:5 ugnal branilec naslova prvaka Salzburg.

Ljubljančani so v prejšnjem krogu gostovali pri vodilnem Linzu in izgubili, a so igrali močno oslabljeni. Tokrat je v Tivoli prišel stari znanec Salzburg, v Ljubljani že leta ne prav priljubljen tekmec, ki se je po slabem začetku sezone pobral in je zdaj že na drugem mestu lestvice. Pred tremi tedni sta se ekipi že pomerili v Tivoliju in tedaj so Ljubljančani naredili preobrat in po podaljšku slavili zmago s 3:2.

Ljubljančani so s porazom po podaljšku osvojili točko.
Ljubljančani so s porazom po podaljšku osvojili točko. FOTO: Damjan Žibert

Tudi na današnji tekmi so bili domači zdesetkani in so komajda sestavili tri peterke. Vseeno pa so se pogumno podali v boj s tekmeci s Solnograškega. Vratar Jean Phillipe Lamouerux, ki se je po tekmi premora vrnil med vratnici, je sicer prvič klonil v peti minuti, nato pa so svoje priložnosti imeli tudi domači. Po prodoru Petra Šachla je odbiti plošček za hrbet Joshue Tordjmana pospravil Miha Verlič, med deseto in 12. minuto pa so imeli dve minuti dva igralca več na ledu, vendar niso zadeli. Svoj "power play" pa so že pred tem izkoristili gosti. A tri minute pred koncem tretjine je Matej Hočevar spretno potisnil plošček pod vratarjem Salzburga za izenačenje, minuto pozneje pa so tekmeci Žigo Panceta po prodoru ustavili s prekrškom in glavni sodnik je dosodil kazenski strel. Izvedel ga je kar sam kapetan Ljubljančanov, vendar je Tordjman njegov strel ubranil.

Začetek druge tretjine je bil slab za zmaje. Najprej so na hitro prejeli gol, ko se je plošček od ograde odbil prav na palico Robertu Earlu, potem so imeli ob igralcu manj dve priložnosti za izenačenje, vendar je Tordjman ubranil tako strela Tomija Mustonena kot Johna Hughesa. Kazen je prišla dve minuti pozneje, ko je ob nezbrani ljubljanski obrambi Salzburg zadel z igralcem manj. Nadaljevanje je bilo spet boljše, Olimpija je vzpostavila ravnotežje, nato pa v eni minuti izid spet izenačila. Najprej je hiter prodor Žiga Pance, čeprav so ga tekmeci ustavili s prekrškom, kronal z zadetkom, nato pa se je za strel nenadoma odločil še Mustonen in presenetil vratarja Tordjmana. Toda s prednostjo so na odmor vseeno odšli gosti, saj je številčno prednost v zadnji minuti tretjine izkoristil Steven Regier.

A Olimpija se ni predala. V 46. minuti sta Aleš Mušič in Žiga Pance z dvojno podajo izigrala vratarja in Pance je izenačil na 5:5. Sledilo je obdobje hitre igre in lepih priložnosti na obeh straneh, premoč pa so imeli zmaji, čeprav igralca več niso izkoristili. Pance je imel sredi tretjine priložnost še za en gol, a se je izkazal Tordjman, v zadnjih minutah pa so utrujeni domači hokejisti vzdržali vse nalete tekmecev in izsilili podaljšek. Ta pa se je nato hitro končal, Salzburg je v slogu celotne tekme, ko ga je Olimpija nenehno lovila, že po pol minute dodatnega dela našel način za šesti gol in s tem za zmago v Tivoliju. V naslednjem krogu bodo Ljubljančani v petek, spet v dvorani Tivoli, igrali s Sapo Fehervar.

Izid:


Tilia Olimpija - Red Bull Salzburg 5:6 (2:2, 2:3, 1:0; 0:1)
Verlič (7.), Hočevar (17.), Ž. Pance (36., 46.), Mustonen (37.); Raffl (5.), Bois (9.), Lynch (22.), Earl (27.), Regier (40.), Welser (61.)
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

briss
27. 11. 2011 22.37
+5
OLIMPIJA v DOBREM in SLABEM in PIKA !!! :) Mustonena in Šachla ne bomo kaj dosti pogrešali... Se pa nekaj šušla da naj bi prišel igralec, ki je zapustil jesenice??? Če kdo kaj več ve o tem naj napiše... pa Lp vsem ljubiteljem HOKEJA
Never forget 11.7.95
27. 11. 2011 23.29
+3
Hmm.Ce je to res,bi sprejel Sixsmitha ali Olsona.Vse ostalo je povprecje.Pol raje mi zberemo denar,pa kupmo CIMETU opremo.
antiovca
28. 11. 2011 05.55
+3
briss, kakor je meni znano, nekdo ki je že igral za ekpio v tekoči sezoni EBEL lige, ne more igrati isto sezono za drugo ekipo. Mogoče so pa pri EBEL pravilo spemenil, pa ne vem. Vse tud ne morem vedet-nisem vaški župnik.
briss
28. 11. 2011 11.25
ja, na to nisem niti pomislil...meni se tudi zdi da je tako...
antiovca
27. 11. 2011 21.21
+5
oj, stromberg, si me pogrešal??? Eni hodimo tekme v živo gledati, po tekmi obvezen ritual (pivo), potem šele pridemo pred kompjuter. Komentar tekme(moj): glede na OLIMPIJINO igro 2 tretjin, je pika velika kot Triglav, glede na OLIMPIJINO igro v zadnji tretjini, je škoda, da je samo pika. Aja, baje se pripravlja sprememba med tujci pri zelenih...
stromberg
27. 11. 2011 21.50
+0
po tekm se gre dam,ne pa pit,hehehe,ja sm nekej slišal de nej bi mustonen in šahl odletela.
Anciiii08
27. 11. 2011 20.58
+8
OLIMPIJA bol točka k nč gremo fantje!!!<3
stromberg
27. 11. 2011 20.34
+4
ANTIOVCA in ostali,ko zmaji izgubijo ste pa zelo tihe sorte.Bom pa zato jest nekej napisal,VSAKA PIKA JE VELIKO VREDNA,zapomnite si to.
metalc4ever
27. 11. 2011 20.46
+7
eni hodimo v živo na tekme in ne sedimo doma za televizorjem... drugače pa, ostal sem brez besed... predvsem zaradi naše počasne obrambe... upam, da se zberejo. prepričan pa sem v to, da gremo v končnico. OLIMPIJA!
El Diablo 2013
29. 11. 2011 15.36