Hokej

Zupančič tokrat računa tudi na Muršaka, Jegliča, Saboliča, Tičarja...

Ljubljana, 01. 02. 2016 21.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Hokejsko člansko reprezentanco sredi februarja čaka prijateljski turnir v Innsbrucku. Selektor Nik Zupančič bo na zbor povabil 23 hokejistov, tokrat bodo prisotni tudi igralci lige KHL, največ težav je v branilski vrsti.

Slovenska moška hokejska reprezentanca se bo v začetku prihodnjega tedna še drugič v sezoni zbrala na skupnih pripravah, ki bodo na Bledu. Po dvodnevnih pripravah na domačem ledu bodo v nadaljevanju risi odpotovali v avstrijski Innsbruck, kjer jih od 11. do 13. februarja čaka turnir evropskega izziva proti Avstriji, Franciji in Slovaški. Selektor Nik Zupančič ob tokratni reprezentančni akciji računa na 23 hokejistov, pri čemer je tokratni seznam sestavil nekoliko lažje kot ob jesenskem zboru.

Sprememba je opazna predvsem v napadu, saj so v ekipi vsi trije slovenski napadalci iz elitne ruske lige - Jan Muršak, Žiga Jeglič in Rok Tičar. Prav tako sta na seznamu tudi Robert Sabolič in Jan Urbas. Februarski reprezentančni zbor bo zadnji pred aprilskimi pripravami na svetovno prvenstvo divizije I skupine A, kjer se bodo risi od 23. do 29. aprila borili za vrnitev med svetovno hokejsko elito.

"Menim, da je stanje, kar zadeva napad, zadovoljivo. Še posebej je dobro, da pridejo vsi igralci iz KHL, še zlasti Jan Muršak. Bile so sicer nekatere prošnje, da bi ti igralci izpustili tudi ta reprezentančni zbor, ampak smo se dogovorili s klubi, saj gre za zadnjo priložnost pred aprilskimi pripravami. Pri tem ne gre toliko za sam rezultat, ampak za ustvarjanje ekipnega duha ter prevzemanje posameznih nalog v ekipi, tako da bi na zbor pred svetovnim prvenstvom prišli v tem pogledu pripravljeni. V obrambi imamo nekoliko težav, saj štirje branilci igrajo v drugi češki ligi, ki v tem času nima premora. Seveda bi bilo dobro, če bi jih lahko uporabili, so pa tako priložnost dobili nekateri mlajši igralci," je dejal Zupančič. Kar se tiče slovenskih klubov, bodo tokrat bodo priložnosti dobili hokejisti ljubljanske Olimpije Kristjan Čepon, Andrej Tavželj, Aleš Mušič, Nik Pem in Žiga Pešut.

Jan Muršak
Jan Muršak FOTO: Damjan Žibert

Seznam za turnir evropskega izziva:
- vratarji: Robert Kristan (Chomutov), Luka Gračnar (Red Bull Salzburg), Gašper Krošelj (Medveščak);
- branilci: Aleš Kranjc (Graz 99ers), Sabahudin Kovečević (Graz 99ers), Andrej Tavželj (Telemach Olimpija), Blaž Gregorc (Pardubice), Luka Vidmar (Stjernen), Jakob Milovanovič (Grenoble), Klemen Pretnar (Vienna Capitals), Kristjan Čepon (Telemach Olimpija);
- napadalci: Rok Tičar (Slovan), Žiga Jeglič (Slovan), Robert Sabolič (Sparta Praga), Žiga Pance (VSV), Jan Muršak (CSKA Moskva), Jan Urbas (Vasteras), Ken Ograjenšek (Epinal), Miha Verlič (VSV), Aleš Mušič (Telemach Olimpija), Nik Pem (Telemach Olimpija), Andrej Hebar (Grenoble), Žiga Pešut (Telemach Olimpija).

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
02. 02. 2016 10.11
+0
Prevec igralcev telemach olimpije. Pojma nimajo.
Druzina Ropotar
02. 02. 2016 17.13
-1
no no,lahko pa iz jesenic pridejo.....aja majo sluzbe
znido
04. 02. 2016 19.20