Hokej

VIDEO: Ruutu pokopal nekdanje soigralce

San Jose, 09. 03. 2014 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti v ligi NHL so v noči na nedeljo igrali deset tekem. Najbolj prepričljivi so bili hokejisti San Joseja, ki so s 4:0 premagali Montreal, Toronto je Philadelphio premagal po podaljšku s 4:3, tekmo med Bostonom in Tampo, izid je bil prav tako 4:3, pa so odločili kazenski streli.

Tommy Wingels je za San Jose dosegel dva gola, tudi enega z igralcem manj, vratar Antti Niemi pa je ustavil vseh 27 strelov tekmecev na svoj gol. Za finskega vratarja je bil to že drugi "shutout" v sezoni proti kanadskim tekmecem. Morski psi so niz domačih zmag proti Montrealu podaljšali na sedem. San Jose se je z zmago vodilnemu moštvu pacifiške skupine Anaheimu približal na štiri točke.

Toronto je na dvoboju s Philadelphio dvakrat zapravil vodstvo, gostje so prek Braydona Coburna izenačili pet minut pred koncem, a so v podaljšku domači le prišli do zmage, mož odločitve je bil Joffrey Lupul. Z enakim izidom se je končal dvoboj v Tampi, le da so po kazenskih strelih poln izkupiček odnesli gostje iz Bostona. Domači so vodili do 48. minute, ko je izenačil Johnny Boychuk, pri kazenskih strelih pa sta bili obe moštvi zelo neučinkoviti. Prvih šest serij namreč ni prineslo zadetka, šele v sedmi je bil uspešen Reilly Smith in odločil zmagovalca.

Tuomo Ruutu
Tuomo Ruutu FOTO: Reuters

Za zanimivo zgodbo pa je poskrbel Tuomo Ruutu. Finski napadalec se je pred tremi dnevi preselil iz Caroline v New Jersey, danes je njegova nova ekipa gostila nekdanjo, prav Ruutu pa je dosegel odločilni zadetek za zmago s 5:4. Ko je Adam Henrique v 32. minuti povišal na 4:1 za New Jersey, se je sicer zdelo, da gostje nimajo možnosti, a so se vrnili v igro. V 53. minuti je bilo že 4:4, potem pa je stvari v svoje roke vzel Ruutu in zabil odločilni gol.

"Bilo je kar zabavno, ampak najbolj pomembno je, da smo zmagali," se je Finec hitro vživel v vlogo napadalca novega moštva. New Jersey je sicer po olimpijskem premoru zelo razpoložen, s štirimi zmagami pa je že resno v lovu na zadnje mesto za končnico na vzhodu, za Detroitom zaostaja le dve točki.

Izidi:
Dallas Stars - Minnesota Wild 4:3
Vancouver Canucks - Calgary Flames 2:1
San Jose Sharks - Montreal Canadiens 4:0
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 0:1
Toronto Maple Leafs - Philadelphia Flyers 4:3 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 3:4 (kazenski streli)
New Jersey Devils - Carolina Hurricanes 5:4
Washington Capitals - Phoenix Coyotes 3:2
Winnipeg Jets - Ottawa Senators 3:5
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 1:2

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.