Hokej

Rusi do šeste zmage, Kanadčani premagali Švede

Minsk, 18. 05. 2014 22.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na SP v hokeju v Minsku se je dvoboj med doslej neporaženo Švedsko in Kanado razpletel z zmago slednje po podaljšku s 3:2. V drugi skupini so Američani s 3:1 premagali Fince, Rusi pa so v večerni tekmi premagali Nemčijo s 3:0.

Hokejisti iz ZDA so se začasno povzpeli na drugo mesto v skupini, potem ko so premagali bronaste z olimpijskih iger Fince s 3:1. Uvodni zadetek je na nenavaden način, ko se je plošček odbil od stekla nad ogrado nazaj pred gol, dosegel Brock Nelson že v prvi minuti, v 47. je prednost povišal Tyler Johnson, Tuukka Mäntylä pa je pred koncem poskrbel za kanček upanja za Finsko. Toda Johnson je zadel še na nebranjena vrata ter potrdil ameriško zmago.

Aleksander Ovečkin
Aleksander Ovečkin FOTO: Reuters

V dvoboju med Švedsko in Kanado je šlo le za prestiž in prvo mesto v skupini, saj sta obe ekipi že v četrtfinalu. Branilci naslova Švedi so hitro povedli z 2:0 z zadetkoma Joakima Lindströma in Linusa Klasena. Toda Brayden Schenn in Kevin Bieksa sta še v drugi tretjini poskrbela za izenačenje, v podaljšku pa je Ryan Ellis dosegel zmagoviti zadetek.

Rusi, edina neporažena ekipa na tekmovanju, so v večerni tekmi potrebovali dve tretjini, da so strli odpor Nemcev, nazadnje pa so Rusi niz zmag podaljšali na šest, saj so v zadnjih 17 minutah dosegli tri gole.

Tudi Čehi so se morali za uspeh potruditi, saj so bili Norvežani trd tekmec. Čehi so zmagali z nogometnim izidom 1:0, edini gol je že v prvi minuti dosegel Vladimir Sobotka, nesrečnik pri Norvežanih pa je bil Ken Andre Olimb, ki je v 29. minuti zapravil kazenskih strel.

Izidi:

- skupina A:
Kanada - Švedska 3:2 (0:1, 2:1, 0:0; 1:0) podaljšek
Češka - Norveška 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
- skupina B:
ZDA - Finska 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Rusija - Nemčija 3:0 (0:0, 0:0, 3:0)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.