Hokej

Risi že pripravljeni za domače SP

Ljubljana, 05. 04. 2012 21.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovensko hokejsko reprezentanco čaka še vrhunec letošnje sezone, domače svetovno prvenstvo divizije I v Ljubljani. "Odprtje prvenstva bo v slogu NHL, kaj takšnega bo v Sloveniji videti prvič," je dejal predsednik HZS Matjaž Rakovec.

Hokejisti so bili na današnji predstavitvi v skoraj polni zasedbi, od igralcev, ki jih je selektor Matjaž Kopitar sklical v torek in bodo igrali tudi dve prijateljski tekmi s Hrvaško (v petek in soboto), je manjkal le prvi vratar Robert Kristan. Na predstavitvi pa so bili vratarja Gašper Krošelj in Andrej Hočevar, branilci Aleš Kranjc, Žiga Pavlin, Mitja Robar, Blaž Gregorc, Andrej Tavželj, Sabahudin Kovačevič, Damjan Dervarič, Maks Selan in Matevž Erman ter napadalci Tomaž Razingar, Marcel Rodman, David Rodman, Andrej Hebar, Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Luka Bašič, Eric Pance, Žiga Pance, Aleš Mušič, Boštjan Goličič, Matej Hočevar in Anže Kuralt.

Svoje hokejiste je pohvalil tudi predsednik HZS Matjaž Rakovec, ki je prepričan, da bo prvenstvo uspešno tako po tekmovalni plati kot po organizacijski, ki bo zaradi spremembe dvorane Stožice v začasno ledeno dvorano predstavljala dodaten zalogaj. "Vsa dela so za nami, postavljamo samo še led in fantje bodo 9. ali 10. aprila lahko šli na led. Komaj čakamo, da se začne," je o tem dejal Rakovec in dodal: "Zame je bistveno, da je vzdušje v garderobi odlično, da so fantje zadovoljni, da imajo razmere, ki jih zahtevajo. Izpolnjeno je vse. Fantje so danes povedali, da so 'našpičeni' in da bodo igrali s srcem, da se uvrstimo nazaj v elito," je o ciljih na SP dejal Rakovec in še enkrat povabil navijače, naj si tekmovanje ogledajo v živo, saj jim ne bo žal: "Odprtje prvenstva bo v slogu NHL, kaj takšnega bo v Sloveniji videti prvič. Najeli smo posebno ekipo, imeli bomo svetlobne in zvočne efekte. To bo spektakel, ki ga ljubitelji športa skoraj ne morejo zamuditi."

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Po tekmovalni plati pa sta igralcem prišli prav tekmi s Poljsko konec tedna, predvsem tistim, ki so bili že nekaj časa brez tekem. "Poljska je bila zelo dobrodošla. Poznalo se je, da že lep čas nismo igrali. Tekmi s Hrvaško bosta zadnji dve, a na koncu bomo začeli loviti najboljšo formo za svetovno prvenstvo. Takrat bo treba dajati gole in diktirati tempo in Hrvati bodo dober pokazatelj, če smo mi tisti, ki bodo odigrali na visoki ravni. Največ rezerve je še v sami realizaciji," je pred prijateljskima tekmama s hrvaško menil branilec Andrej Tavželj.

"Tisti dve tekmi sta bili bolj za razbitje monotonosti treningov. A ne glede na to, s kakšno postavo smo odpotovali, si želiš zmagati, mladi pa so pokazali, da bodo lahko postali nosilci igre. Zdaj je še deset dni do prvenstva, treningi so bolj naporni, začeli bomo uigravati sistem in mislim, da bomo 15. aprila že v pravi formi," je prepričan vratar Andrej Hočevar.

Največja sprememba med lanskim prvenstvom elitne skupine v Bratislavi in letošnjim v Ljubljani bo predvsem v izhodišču slovenske ekipe: letos bo domača ekipa nesporno v vlogi favorita, česar se zaveda tudi Marcel Rodman: "Lani je bilo treba le dobro igrati in ni bilo nič narobe, če smo kakšno tekmo izgubili. Letos bo treba zmagati. Mislim, da smo tega sposobni. Stožice bodo naš šesti igralec na ledu in to bo velik plus za nas. Velika večina hokejistov je že igrala pred 10.000 navijači, zelo malo pa nas je igralo pred toliko domačimi gledalci. Verjamem, da smo sposobni, in verjamem, da nam bo uspelo priti do cilja."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vmp
06. 04. 2012 09.44
-2
Pri sestavi obrambnih igralcev selektor ni imel najbolj srečne roke. Menim da je nekaj boljših obrambnih igralcev kot je naprimer Matevž Erman, nap. Žiga Grahut, in še koga iz tega spiska bi se lahko zamenjalo.V napadu pa bi nam vsekakor prišel prav tudi Jaka Ankerst. Upam da bo selektor do prvenstva postavil stvari na svoje mesto in da se uvrstimo med elito.
babicko
06. 04. 2012 10.16
+0
vmp
06. 04. 2012 10.41
Tukaj govorimo o hokeju, za katerega pa očitno nimaš nobenega pametnega komentarja, zato se uzdrži in ne piši brezveznih komentarjev.
mity79
06. 04. 2012 10.56
vmjmpm,če mogoče nisi zgoraj prebral je MATEVŽ ERMAN v ekipi...hhhaaalooo!!!!!!!!!!
Paklenik
06. 04. 2012 11.08
+1
Imena v hokeju ne igrajo več. Šteje borbenost trenutna forma igralev in moč kolektiva.
vmp
06. 04. 2012 12.11
vmp
06. 04. 2012 12.14
Napisal sem da je nekaj boljših igralcec od Matevža Ermana, kot je naprimer Žiga Grahut, ne pa , da da v reprezentanci ni, in da bi moral biti.
Paklenik
06. 04. 2012 08.36
+3
Treba bo odigrati maksimalno dobro saj je konkurenca maksimalno ostra za I. divizijo. Iz tekme v tekmo nas čaka težji nasprotnik, glavna konkurenta bosta vsekakor Avstrija in Madažarska pa tudi ukrajina bo zelo nevarna. Verjamem, da bomo zmagali vse tekme in se uvrstilo ponovno med elito.
antiovca
06. 04. 2012 08.09
+6
Tako je prav.... rivalstva med rdečimi in zelenimi je konec, sedaj velja samo modra barva. Dajmo naši.... me pa najbolj skrbi Kopitar
MadridismoSLO
06. 04. 2012 09.34
+1
Kopitar? Matjaž? Ali Anže? Ne me narobe razumeti nisem kaj dosti spremljal teh priprav, pogledal sem tekmi proti Poljski ampak to ni bila realna slika. Ali Kopi pride ali mora igrati v NHL? Enkrat se spomnim da je bilo tako da so ga Kingsi spustili, ker ni bilo več možnosti da se uvrstijo v končnico, kako je s tem sedaj?
antiovca
06. 04. 2012 09.42
Anže ne pride... Muršak ne pride...Urbas poškodovan... torej na manjka en ornk napad.