Hokej

Risi v Mariboru dvakrat s sosedi Avstrijci

Maribor, 19. 04. 2013 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejiste slovenske reprezentance od nastopa na SP skupine A v Stockholmu ločita še dva tedna. V zaključni fazi priprav se bodo risi v Mariboru dvakrat pomerili z avstrijsko reprezentanco, selektor Matjaž Kopitar pa ima na voljo dovolj igralcev, čeprav slovenska izbrana vrsta še ni popolna.

Slovenski hokejisti so v Mariboru že v tretjem tednu priprav, čakata pa jih še dve prijateljski tekmi. V petek in soboto bodo Slovenci v mariborski Ledni dvorani gostili stare znance Avstrijce, ki se prav tako pripravljajo za nastop na svetovnem prvenstvu elitne skupine, a nastopajo v drugi skupini kot Slovenija. Slovenska izbrana vrsta je v dosedanjem poteku priprav odigrala štiri tekme, po dve z Italijo in Kazahstanom, izkupiček pa je polovičen, dve zmagi in dva poraza.

Selektor Matjaž Kopitar ima na voljo širok izbor igralcev, tako so na spisku za tekmi z Avstrijo štirje vratarji, kar 10 branilcev in 13 napadalcev. V moštvu so od zadnje prijateljske tekme trije novi igralci, v ponedeljek sta se reprezentanci pridružila branilca Mitja Robar in Andrej Tavželj, v sredo pa še kapetan Tomaž Razingar, a bo slednji zaradi poškodbe izpustil obe tekmi. A izbrana vrsta še naprej ni popolna. Še vedno manjkajo štirje igralci, brata Marcel in David Rodman, ki sta se prebila v finale v drugi nemški ligi in dvojec iz Kölna Rok Tičar in Aleš Kranjc, ki se borita za naslov nemškega prvaka v nemški prvi ligi (DEL).

Tekmeci Avstrijci imajo v svoji zasedbi trenutno tri igralce, ki v letošnji sezoni niso igrali v ligi EBEL, vratarja Bernharda Starkbauma in napadalca Michaela Raffla ki sta nastopala na Švedskem, ter napadalca Rolanda Kaspitza, ki je igral v Nemčiji.

Slovenske hokejiste čakata dve prijateljski tekmi z Avstrijci.
Slovenske hokejiste čakata dve prijateljski tekmi z Avstrijci. FOTO: Damjan Žibert


 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.