Hokej

Vratar Gračnar ima nategnjeno kolensko vez

Ostrava, 04. 05. 2015 10.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./T.Š./STA
Komentarji
8

Za slovensko reprezentanco sta na SP elitne skupine v hokeju v Ostravi prvi tekmi. Po točkah je Slovenija še na ničli, vtis pa je bil po drugi tekmi z Rusijo že boljši kot na prvi. Napadalec Jan Urbas je treniral z moštvom, na pregled v bolnišnico pa je moral vratar Luka Gračnar.

Po bledi predstavi na prvi tekmi z Belorusijo selektor Matjaž Kopitar ni bil najboljše volje. Predvsem zaradi pristopa nekaterih igralcev, ki so se po njegovem mnenju preveč zanašali samo na prvega zvezdnika Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka. Prav njun napad je sicer zaradi težav z bolnim Janom Urbasom doživel največji udarec, po katerem si vsaj na prvi tekmi Slovenci niso opomogli.

Kopitar je iskal ustrezno zamenjavo, a je ni našel, na drugi tekmi je bil v tem napadu kapetan Tomaž Razingar. Do torka bo Urbas kot kaže nared, saj je danes vadil z moštvom, potem ko je zaradi bolezni izpustil prvi dve tekmi na SP. Selektor Kopitar je pred tekmo s Slovaško opozoril, da, čeprav se Slovaki na tem SP za zdaj še niso preveč izkazali, to ni reprezentanca, proti kateri bi si lahko že vnaprej vpisali točke. Nenazadnje pa imajo tudi že štiri točke, za dve zmagi po kazenskih strelih oziroma podaljšku.

Luka Gračnar
Luka Gračnar FOTO: Reuters

Kopitar ocenjuje, da nobeden od vratarjev, ne Luka Gračnar Rusom, ne Robert Kristan proti Belorusom, ni branil na pravi ravni. Še več težav pa mu je povzročila novica, da je moral Gračnar v bolnico na magnetno resonanco kolena, kjer so ugotovili, da ima lažje nategnjeno notranjo kolensko vez. Kako bo z njegovimi nastopi na naslednjih tekmah bodo v slovenski reprezentanci odločali vsak dan sproti, so sporočili iz HZS. Mladi slovenski vratar si je poškodoval vez na tekmi z Rusijo, ko mu je eden od igralcev padel na koleno. "Luka je poškodovan, na tekmi z Rusijo mu je pri drugem zadetku eden od igralcev sedel na koleno," je o Gračnarju dejal Kopitar.

"Včeraj sem iskal in spraševal moje v ekipi, kje naj najdem varianto, da sem ga jaz 'usral'. Pa so se strinjali, da je ni bilo. Če bi prvo igrali z Rusi, pa drugo z Belorusi, bi bilo mogoče drugače. Ne vem, morda smo mentalno malo prešibki ... res je, da včasih pride do nasprotnega učinka. Nazadnje je bilo vse skupaj kot nekakšna zavora," je Kopitar skušal še najti odgovore na to, zakaj ni šlo na prvi tekmi. "Sestaviti moramo tri dobre tretjine. Nadgradili smo svojo igro, a imamo še rezerve. Treba je to vreči iz sebe in iti na zmago," pravi Anže Kopitar.

Jan Urbas
Jan Urbas FOTO: Damjan Žibert

Tudi Žiga Jeglič je bil po tekmi prepričan, da kljub dvema porazoma ni vse slabo. "Zelo dober začetek do prvega gola, potem pa malo medlo v obrambi, dobili smo dva gola in še tretjega iz njihovega odličnega 'power-playa'. A se nismo dali, mogoče tudi Rusi niso bili tako motivirani. Na koncu smo se kar dobro upirali in smo lahko ponosni na našo igro, moramo jo nadgraditi za tekmo proti Slovakom in še naprej.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pridnaov?ka
04. 05. 2015 21.16
-5
čisto vse bojo izgubili,mi pa bomo znoreli od sreče..
gapiwasted
04. 05. 2015 17.01
-2
se lohka poslovimo od a skupine ce bo kristan branu
Nejc159
04. 05. 2015 17.40
+3
gapiwasted
04. 05. 2015 17.48
-2
Nejc159
04. 05. 2015 20.52
-1
mam še vseeno raje Kristana kot tebe in verjamem da imamo tudi več šanse s Kristanom kot s teboj
gapiwasted
04. 05. 2015 21.00
+0
Pol se pa ne čud zakaj tok ploščkov v naši mreži ;)
Nejc159
04. 05. 2015 21.29
+1
ja kaj bi bilo šele če bi bil ti na golu to bi šele bilo ploščkov v mreži
Vojko Rudolf
04. 05. 2015 15.45
+15
dejmo skupaj stopiti....sej znamo...pa ne smemo se podelat v hlače....poglejmo malo reprezentance ki so svetovnega formata in kar je pomemmbno...vzopi ....padci ...vzponi ....padci....ampak če igramo z rusijo 5 : 3 potem je zadeva popolnoma eksplecitna in je jasno da znamo igrat dober hokej...samo panike ne vnašajmo v mostvo in negativni duh kar bi pomenilo konec sanj na tem SP......dajmo igrat..)))