Hokej

Risi povsem nadigrali beloruske nasprotnike

Ljubljana, 10. 11. 2011 19.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca je v prvi tekmi pripravljalnega turnirja Polesie Cup v beloruskem Gomelu premagala domačo vrsto Belorusije s 6:0.

Matjaž Kopitar
Matjaž Kopitar FOTO: Damjan Žibert

Slovenska hokejska reprezentanca je zelo dobro začela pripravljalni turnir v Belorusiji. Cilj v letošnji sezoni je za izbrance Matjaža Kopitarja povsem jasen - na spomladanskem domačem drugoligaškem svetovnem prvenstvu se želijo vrniti med najboljše reprezentance na svetu.

Tam so letos na prvenstvu v Bratislavi igrali tudi z Belorusi in takrat so slednji zmagali kar s 7:1 ter Slovence poslali iz elitne skupine. Tokrat je bilo precej drugače; resda nobena ekipa ni igrala v popolni zasedbi, Slovenija je na prvem reprezentančnem zboru v sezoni zaradi poškodb in nekaterih odpovedi precej pomlajena, še bolj pa je bila spremenjena beloruska zasedba, v kateri so bili le trije hokejisti (Sergej Drozd, Oleg Goroško in Sergej Kolosov) z majske tekme v Bratislavi.

A ne glede na to so Slovenci odigrali odlično. Dobro je stekla igra z igralcem več (Slovenija je od skupno desetih "power-playev" izkoristila tri). Prvi gol na tekmi je padel prav ob prednosti 5-4, zadel pa je Sabahudin Kovačevič.

Prav član prvega branilskega para je bil v Gomelu tokrat zelo razpoložen za gole. Potem ko je že ob koncu prvega dela na 2:0 povišal Matej Hočevar, je v začetku druge spet stopil na sceno napad kapetana Tomaža Razingarja, zadetek pa je ob igralcu več spet dosegel Kovačevič. Na drugi strani so Belorusi naleteli na obrambni zid v podobi Andreja Hočevarja. Ta je ubranil vse, kar so domači hokejisti poslali proti njegovim vratom in bil na koncu z 39 obrambami med najbolj zaslužnimi, da se je Slovenija veselila zmage.

Njegovo delo v obrambi so nadgradili soigralci na drugi strani igrišča pred vrati najprej Dmirija Milčakova, od polovice tekme pa Igorja Brikuna. Belorusi so namreč po četrtem prejetem zadetku, ko je v 28. minuti zadel Damjan Dervarič, zamenjali vratarja, kar pa jim ni pomagalo. Slovenija je delo dokončala v zadnji tretjini, ko je v polno spet zadel Kovačevič, za piko na i pa je poskrbel Tavželj deset minut pred koncem tekme. Belorusi so desetkrat igrali z igralcem več, a gola niso dosegli.

V današnji prvi tekmi turnirja je druga zasedba Rusije s 5:0 (0:0, 3:0, 2:0) premagala Dansko. V drugem krogu se bo Slovenija v petek popoldne pomerila z Dansko, v soboto pa še z Rusijo II.

Izid:
Slovenija – Belorusija 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

viking76
10. 11. 2011 21.05
super rezultat
retropil
10. 11. 2011 20.42
Teu?k
10. 11. 2011 20.29
odlično opravljeno!
lenoritis
10. 11. 2011 19.57