Hokej

FOTO: Risi povsem nadigrali Italijane, a izgubili po podaljšku

Bled, 29. 08. 2016 17.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska hokejska reprezentanca je na Bledu odigrala prijateljsko tekmo pred začetkom olimpijskih kvalifikacij. Tekmec je bila reprezentanca Italije, risi pa so bili veliko boljši tekmec celotno tekmo. A premoči niso dokazali z goli in Italijani so zmagali po podaljšku (2:1).

Za zimske olimpijske igre leta 2018 so na voljo še tri prosta mesta in zmagovalci treh kvalifikacijskih turnirjih se bodo uvrstili na OI. Slovenija bo novo izvedbo olimpijske slave iskala v Minsku, kjer se bo od 1. do 4. septembra merila z domačini Belorusi, Poljaki in Danci. Poleg slovenske skupine v Minsku bosta hkrati potekala še dva turnirja: V Rigi bodo igrali Latvija, Avstrija, Nemčija in Japonska, v Oslu pa Norveška, Francija, Kazahstan in Italija. Slovenci so pred tremi leti zmagali na podobnem turnirju v danskem Vojensu in nato leta 2014 nastopili na olimpijskih igrah v Sočiju.

Anže Kopitar je dosegel vodilni gol na tekmi.
Anže Kopitar je dosegel vodilni gol na tekmi. FOTO: Damjan Žibert
Na Bledu slovenski selektor Nik Zupančič na prijateljski tekmi z Italijo, zadnji pred kvalifikacijami, ni mogel računati še na vse igralce, ki bodo nastopili v Minsku (Tičar, Jeglič, Pretnar). Je pa zato lahko računal na Anžeta Kopitarja in kapetana Jana Muršaka, ter povratnika po poškodbi Marcela Rodmana. V vratih je začel Gašper Krošelj (drugi vratar je bil Robert Kristan), prva peterka pa Kopitar, Muršak, Žiga Pance, Jan Urbas in Jurij Repe in Sabahudin Kovačević. Risi so prevladovali od uvodnih minut, Italijane je reševal vratar Cloutier, vendar je ostalo brez golov po prvih 20 minutah, Krošelj je bil brez dela, prvi strel so Italijani usmerili proti slovenskemu golu šele v zadnjih sekundah tretjine.

Tudi v drugi tretjini je bil promet bolj ali manj enosmeren, večina dogajanja je bila pred golom Italije, vendar pa risi niso bili učinkoviti. V drugi tretjini je prvi gol na tekmi (ob igralcu več) dosegel Anže Kopitar, kar je bil tudi izid tretjine. V tretji tretjini je šlo po scenariju prvih dveh, le da so Italijani tekmeci izid izenačili iz kazenskega strela, gol je dosegel Kostner. Do konca tretjine golov ni bilo več, zato pa je tekmece do zmage popeljal Kostner že po desetih sekundah podaljška, ko je klonil Kristan. Razmerje v strelih je bilo 34:9 za Slovenijo.

Selektor Slovenije Nik Zupančič
Selektor Slovenije Nik Zupančič FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Slovenija - Italija 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1) - po podaljšku
Kopitar (27.); Kostner (53., 61.)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

catman
30. 08. 2016 09.25
Gremo Risi na OI.
mike13
30. 08. 2016 09.12
Koliko kazni so pa dobili zaradi preveč igralcev na ledu? Prva peterka je baje igrala s šestimi igralci? Vsaj tako piše...
CastrumFF
29. 08. 2016 20.34
+13
Nadigrali in izgubili. Kako pa gre lahko to skupaj??
j1n
29. 08. 2016 21.27
+5
lalalala1343
29. 08. 2016 21.41
+6