Hokej

Reprezentant Aleš Kranjc bo igral za Jesenice

Jesenice, 27. 07. 2016 22.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo hokejskega moštvo HDD SIj Acroni Jesenice zelo ambiciozno sestavlja zasedbo za novo sezono. Zadnja okrepitev je reprezentančni branilec Aleš Kranjc, ki se po sedmih letih tujine vrača domov.

Jeseniško moštvo ima visoke načrte ob nastopih v prihajajoči Alpski hokejski ligi in državnemu prvenstvu. Trener železarjev Nik Zupančič, tudi selektor slovenske članske reprezentance, je sestavil že zelo zanimivo zasedbo, kateri se bo priključil tudi izkušeni branilec Aleš Kranjc. Slovenski reprezentant je zadnjih sedem let igral v tujini, sedaj se je odločil za vrnitev in je podpisal enoletno pogodbo z Jesenicami.

"Siguren sem, da je ta moment to zame najboljša možnost. Kakšne konkretne in res dobre ponudbe iz tujine nisem imel. V zadnjih dveh letih, od kar se je vrnitev hokeja na Jesenicah ponovno začela, slišim same pozitivne stvari. Letos je tu tudi nova liga AHL, ki se bo odigrala na profesionalni ravni, kar se mi zdi dober izziv in verjamem da bo liga zelo dobra. Jesenice so za nas, ki smo tam doma, ki smo tam zrasli, nekaj posebnega. To je enkrat ena. Vendar je treba razumeti, da neka profesionalna pot športnika mora voditi tja, kjer je zanj najbolje. Športnik ne more preveč gledati kje je doma in kje je zrasel in da zaradi tega ne bi odšel z Jesenic. Vrniti se na Jesenice pa je vedno lepo. Pa čeprav se gre samo za en trening ali zgolj za čas ob eni kavi v Podmežakli. To je nekje v srcu. Vse to pa sam gledam bolj iz profesionalnega vidika. Kot sem že omenil, vidim, da se hokej na Jesenicah razvija, je v vzponu in seveda upam, da bo v naslednjih letih prišel na raven, kjer je nekoč že bil," je za klubsko spletno stran povedal Kranjc.

Aleš Kranjc
Aleš Kranjc FOTO: Reuters
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gvido88
17. 09. 2016 08.26
A se je teb mal zbledlo v glav ze vse leta je Olimpija dobivala podoporo in denar od Hzs po 250.000€ ostali pa bednih 50 000€ kje pa je ta fer podpora ce ze govorimo o Jesenicah in Olimpiji!!! Tudi vsi ostali klubi so dobili pomoc a samo 50.000 in sam enkratno, da ne govorim o Olimpiji ki pa je pomuckala vsak leto tako veliko vsoto!!! Zato ne blebetaj neumnosti ki jih ne ves kaj se dejansko dogaja v hokeju!!!!
MAC88mac
28. 07. 2016 08.27
-25
Zelo očitno se vidi kako se vsi zavzemajo in "rinejo" Jesenice naprej. S celotno HZS na čelu. Niso zaman besede Rakovca: V ljubljanski regiji mora biti en profesionalni klub (OLI) in en klub, ki bo njegova "valilnica" (Slavija), v gorenjski regiji pa morata biti dva profesionalna kluba (Jesenice, Bled) [valilnice: Kranjska Gora, Triglav]... Vse lepo in prav, vendar je prevelik poudarek na Jesenicah in premajhen na Olimpiji, kaj šele na dugih klubih (Celje, Maribor) in pa da bi se kaj več energije in denarja vložilo na območje Kopra in Novega mesta....
j1n
29. 07. 2016 15.38
+18
retropil
18. 08. 2016 16.15
+3
tolko nesmislov pa že dolgo nisem prebral v enem komentarju :) si se moral kar pomatrat :)