Hokej

Rebolj: Nimamo časa za politične spletke!

Jesenice, 28. 05. 2013 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Potem ko se je zadnjih nekaj dni v javnosti pojavilo kar nekaj ugibanj, povezanih s prihodnostjo HD Jesenice Mladi, se je na napise odzval predsednik kluba Miha Rebolj. ''Moje besede, dejanja in nameni so bili vedno iskreni, pošteni, brez zakulisnih iger,'' je med drugim dejal Rebolj.

"V zadnji, upam, da nikoli več ponovljivi sezoni, ko so jeseniškemu hokeju obrnili hrbet praktično vsi, ki so jeseniški članski hokej pripeljali do točke, na kateri je danes, smo v hokejskem društvu HD JESENICE MLADI še naprej aktivno delovali v dobro jeseniškega hokeja, predvsem pa mladih hokejistov, ki smo jim kljub za državo udeleženko zimskega olimpijskega hokejskega turnirja nepredstavljivim težavam zagotavljali pogoje za razvoj in športno dejavnost. Moje besede, dejanja in nameni so bili vedno iskreni, pošteni, brez zakulisnih iger, lastnih interesov ter vedno usmerjeni v dobrobit najboljšega športa na svetu. Da smo prišli do točke, ko smo se zelo resno pogajali celo o vstopu v EBEL, smo morali pošteno, trdo in dobro delati, da smo si zaslužili zaupanje mednarodne športne javnosti," je uvodoma v izjavi za javnost zapisal predsednik HD Jesenice Mladi Miha Rebolj.

Miha Rebolj
Miha Rebolj FOTO: POP TV

"Gradili smo zgodbo, ki ne bi bila zgolj 'muha enodnevnica', temveč bi bili zastavljeni močni in trdni temelji za razvoj hokeja tako na Jesenicah kot tudi v celotni regiji. Čeprav smo pričakovali nasprotovanje nekaterih, si nismo predstavljali takšnega odziva in zakulisnih spletk. V sredo, takoj po prihodu na tehnični del sestanka lige EBEL, sem bil negativno
presenečen, ko sem v vednost prejel pismo ter bil obveščen o t. i. 'pomembnem' telefonskem klicu, ki je postavil načrtovano ter že skoraj zaključeno zgodbo nadaljnjega razvoja hokeja na Jesenicah povsem na glavo. Zaradi teh dejstev mi ni preostalo nič drugega kot podati pisni preklic prijave HD JESENICE MLADI v ligo EBEL. Kot kaže, so žal predvsem politični interesi povsod drugje kot v nadaljnjem razvoju najboljšega športa, ki je definiral mesto Jesenice. V HD MLADI JESENICE nameravamo še naprej delovati v dobro hokeja, saj se zavedamo, da zgolj z razvojem domačih izredno talentiranih mladih hokejistov lahko uspešno tvorimo nadaljevanje uspešne hokejske zgodbe na Jesenicah kot tudi v Sloveniji. Z ekipama U-20 in U-18 bomo zagotovo nastopali v razširjeni mednarodni ligi EBEL Young Stars ter Junior League ter ravno tako z vsemi ostalimi mlajšimi kategorijami v slovenskem državnem prvenstvu. S še večjim zagonom nameravamo graditi hokejsko prihodnost Jesenic,
" je nadaljeval Rebolj, ki si je močno prizadeval, da bi moštvo v prihodnje nastopalo tudi med razširjeno avstrijsko elito. Ne nazadnje so obstajali prenekateri nastavki, da bi jim to tudi uspelo – z igralci je bil pripravljen ne nazadnje pomagati tudi zagrebški Medveščak –, a očitno za klub nikomur ni posebej mar.

"Veseli smo predvsem podpore lokalnega prebivalstva, sodelavcev, staršev in otrok, ki so vključeni v naše kategorije, saj nam dokazujejo, da smo na pravi poti. Nimamo časa za politične spletke, na zastavljenih ter zdravih temeljih bomo uspešno športno zgodbo gradili dalje," je še zaključil človek, ki je začel zgodbo, o kateri si nihče ni upal niti resneje razmišljati.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gal2006
30. 05. 2013 21.41
+2
bravo miha sam da se pa đankovičova politka meša u to je pa absurd alias pavlič a on bo rešvou jesenišk hokej halo
geny42
30. 05. 2013 16.11
+4
Škoda je bilo sploh pričakovat karkoli. Je pa res, da se je za nes, navijače Jesenic slišalo lepo. Jaz sem napisal, da iz te moke ne bo kruha, že takrat, ko se je objavilo, da misli občina dvigniti ceno za uporabo ledu v hali za kar 30%!!! SRAMOTA brez primere! Krivec je oziroma sta - župan Menciger in njegov vrli kočijaž in intimni prijatelj Kanalec. Oba kuhata neizmerno zamero proti vsemu, kar je povezano s hokejom na Jesenicah, ker na njuno žalost ne bosta več mogla polniti svojih lakomnih žepov
lexRo
28. 05. 2013 17.14
+5
kanalec se ne pusti
Fugu
28. 05. 2013 17.57
+10
Fugu
28. 05. 2013 16.03
+15
Miha, globoko spoštovanje do tega, kar počneš in imaš sploh še voljo. Vsaka ti čast.
stromberg
28. 05. 2013 14.36
+11
nekaterim je interes,da propade slovenski hokej.
totalkar
31. 05. 2013 08.41
Iztok Strel
28. 05. 2013 14.01
+9
Žalost............
viola71
28. 05. 2013 11.19
+51
Zlo lepo napisano in hvala ti Rebolj, ker vlečeš vse nitke v svojih rokah. Sramota za Slovenijo ker podpira vse tajkune z miljoni pokradenega denarja ne more pa dat pov miljona za ponos Slovenskega hokeja, ki je krasil mnoga leta Slovenski hokej v Podmežakli.
Zverina56
29. 05. 2013 09.25
-7
no no ne pretiravi! Kaj so pa Đesenice dosegle v EBEL ligi....2x so se uvrstil u četrtfinale in obakrat so skadil ta četrtfinale in popokal kufre.... totek...Jesenice niso in ne bojo EDINI slovenski hokejski klub....res pa je, da bo naš slovenski hokej nazadoval če se ne bojo Jesenice pobrale. sam ne pa prodajat klobas JASNO!!!! raj naviji za Malibor...aja sej nimate hokejskega kluba oz. je in bi ga mogoče lahko primerjali s kakim avstrijskim klubom ki nastopa v 10. Avstrijski ligi :)
Št. 1
30. 05. 2013 12.00
+3
Zver23, ti preprosto "ne moreš" dojeti, kaj pomeni biti jeseniški navijač. To je del nas, kjerkoli in kadarkoli. Nekateri se uro pred tekmo oblečejo, dve uri po tekmi slečejo in to je to. Mi se pa NIKOLI ne oblečemo in slečemo. In to je težko za razumeti. VSI ZA ŠAMPIONE RDEČE. (s spoštovanjem do ostalih navijačev)
godrnjavko1
30. 05. 2013 22.16
+3
zver23 - kaj se hvališ? kolko žabic pa igra za olimpijo. če tujcev ne bi imeli, bi vi lahko igrali v 10. avstrijski ligi
Dino Špiljak
02. 06. 2013 17.42
+1
to si pa čisto prav povedal !!! da nimajo tujcev in JESENIČANOV sploh nebi vedeli kaj je HOKEJ !!!!