Hokej

Rebolj: Komu je interes, da zamre hokej na Jesenicah?

Jesenice, 03. 04. 2013 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik hokejskega kluba HD Jesenice mladi Miha Rebolj pravi, klub nima finančnih možnosti za nastop v ligi EBEL v prihodnji sezoni in bo ekipa nastopala v ligi INL. Predsednik se sprašuje, zakaj na Jesenicah ni volje in interesa, da bi se hokej vrnil na pot stare slave.

Nekdanji igralec jeseniškega kluba in dolgoletni slovenski reprezentant Miha Rebolj je po neslavnem propadu kluba Acroni Jesenice prevzel mesto predsednika pri klubu HD Jesenice mladi, ki nadaljuje tradicijo hokeja v Zgornjesavski dolini. Navkljub željam, da bi se jeseniški klub po enoletni odsotnosti vrnil k tekmovanju v ligi EBEL, se to ne bo zgodilo, saj finančne zmožnosti kluba tega ne dopuščajo in kot je zapisal predsednik v izjavi za javnost, klub nima sredstev, s katerimi bi sestavili profesionalno ekipo, so se pa prijavili v novoustanovljeno tekmovanje U-18 EBJL (Erste Bank Juniors League, liga za igralce do 18 let) ter v INL (Inter-nacionalna liga).

"Priznati moram, da je bila vrnitev v ligo EBEL moja oziroma želja Upravnega odbora HD Jesenice mladi in hkrati tudi jasna vizija za nadaljnji razvoj kvalitetnega hokeja na Jesenicah. Skozi celotno sezono so potekali pogovori s potencialnimi ponosnimi pokrovitelji o možnosti sodelovanja pri novi zgodbi, ki bi temeljila na stabilnih finančnih temeljih, transparentnosti, pravih izhodiščih, znanju, doma vzgojenih igralcih, izjemni volji brez lastnih interesov in zakulisnih zgodbic. Brez močne podpore lokalne skupnosti ter lokalnega gospodarstva si v tem trenutku težko predstavljam vrnitev jeseniškega hokeja med najbolj prepoznavne slovenske športne kolektive in najbolj gledano ekipo v ligi EBEL. Po naših najboljših močeh ter zmožnostih smo poskušali prepričati ponosne pokrovitelje jeseniškega hokeja, naj se priključijo novi zgodbi o uspehu, vendar je očitno vonj polpretekle jeseniške EBEL zgodovine premočan."

Jeseniški hokejisti naslednjo sezono še ne bodo nastopali v ligi EBEL.
Jeseniški hokejisti naslednjo sezono še ne bodo nastopali v ligi EBEL. FOTO: Miro Majcen

"Potencialni partnerji se kljub velikem razumevanju naše situacije niso našli v jeseniškem hokeju do te mere, ki bi HD Jesenice mladi dovoljeval sestavo profesionalne ekipe, ki je edina zmožna napolniti v prihajajoči jeseni obnovljeno Športno dvorano Podmežakla, zaradi katere se le-ta primarno obnavlja. Očitno ni volje, interesa in prisotne želje, da bi se hokej na Jesenicah vrnil na pota bogate tradicije, polne železarskega ponosa, emocij, trme, solz sreče ter žalosti, porazov in zmag − elementov, ki predstavljajo šport in hokej. Sprašujem se, komu je v interesu, da zamre šport, ki je, poleg železarstva, definiral mesto Jesenice, jugoslovansko in slovensko hokejsko reprezentanco ter slovenski olimpijski šport? Kakšen je interes (politični, ekonomski in mogoče še kateri), da se blokira šport, ki je neštetim fantom ponudil šport pred ulico, pisal neverjetne športne zgodbe, celotni regiji zbujal najmočnejša čustva ter ponujal igre, ko ni (bilo) kruha? Posledice večletnega izpada profesionalne ekipe na Jesenicah bo slovenski šport občutil že zelo kmalu. Poteptani bodo sadovi dolgoletnega dela ter bogata športna zgodovina bo samo še bogata zgodovina, zapisana v knjigah ter v srcih pristnih športnih navdušencev," je med drugim zapisal predsednik Rebolj v izjavi za javnost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
04. 04. 2013 17.25
+2
ja,zdej vidimo,kam so nas pripeljali razni mahkovci,kanalci in ostala zalega.sam osebno sem takoj rekel,da ne bomo vidli ebel lige vsaj 5 let,po izstopu iz lige.v tej krizi je pa težko sponzorje dobit,sploh v tej državi,ki je cela v riti.nevem, mogoče bi blo pa za probat kje v tujini??????????
konstruktor
03. 04. 2013 20.07
+8
Ejga, če na Super lotu v petek zadanem, se oglasim na Jesenicah, čeprav me srce bolj vleče v Ljubljano! Ampak brez Jesenic počas ne bo več Slo hokeja! Žalostno, da za to nobeden ne odgovarja!
Hellsrael
03. 04. 2013 12.21
+19
zalostno....upam da bodo krivci za nastalo zadevo dobili par let corke....kar pa dvomim gledo na to kako slo deluje kot pravna drzava...mislim da iz te moke nau kruha..... Hokej na jesenicah bo...uprasane je le kdaj?koliko casa bo minilo? Do takrat pa vso sreco zabarjem.....vsiiiiii zaaaaa sampijooooneee rdece !!!!
mity79
04. 04. 2013 13.45
+4
@zagoricko Ta tvoj butasti komentar je pa zdj res pomemben v tej rubriki....!!!
Roman Kosmos
03. 04. 2013 12.09
-2
Ja pa kar v plavže jih vržte.
MaunelNeuer
03. 04. 2013 16.13
+6
rko
03. 04. 2013 11.08
+11
TISTIM JE BIL INTERES, KATERI SO SI IZPRAZNILI ŽEPE KLUBA, ZDEJ SE PA SMEJIJO.... RAJE JIH POIŠČITE, PLAVŽARJI
lepota in zdravje
03. 04. 2013 11.24
+5
Simon Zps
03. 04. 2013 10.38
+19
res škoda za Železarje!!!
mity79
04. 04. 2013 13.47
+4
To je pravi komentar,da je še navijaču olimpije žal za acroni jesenice!!! BRAVO ;-)
remial122
03. 04. 2013 10.26
+12
Bojim se, da se bo z vse večjim časovnim odmikom, odmikala tudi verjetnost ponovnega zagona poklicnega hokeja na Jesenicah. A ostanimo optimisti, mogoče pa le ne bo tako. Upajmo!