Hokej

Razingar: Vrnitev med elito je uspela, a v Stožicah želimo prvo mesto

Ljubljana, 20. 04. 2012 11.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan slovenske hokejske reprezentance Tomaž Razingar je zadovoljen, da je prvenstvo v Stožicah uspelo v rezultatskem smislu in seveda tudi iz vidika dobre organizacije in navijaškega vzdušja. Za konec želi zmago proti Avstriji in prvo mesto risov na lestvici.

Branilec Aleš Kranjc in napadalec Tomaž Razingar
Branilec Aleš Kranjc in napadalec Tomaž Razingar FOTO: Damjan Žibert

Kakšni so občutki ob dobro opravljeni nalogi, vrnitvi v skupino A?
Občutki so lepi, trdo smo garali in zdi se mi, da se je prvič zgodilo, da smo si vrnitev med elito zagotovili že po treh tekmah. Težko smo startali proti Ukrajini, vendar smo zaradi publike, ki si je zaslužila zmago, in zaradi nas, ker smo vedeli, da smo sposobni, zaigrali bolje in na štirih tekmah imamo štiri zmage. Nismo se skrivali pred prvenstom, naš cilj je bila vrnitev med elito in to smo uresničili. 

Kaj porečete na dvorano v Stožicah?
Prvo tekmo je bilo težko, nova dvorana je bila tudi za nas in smo občasno tudi preveč spremljali, kaj se dogaja okoli nas. A sedaj v dvorani iz dneva v dan postaja vedno bolj glasno, cela dvorana stoji na nogah in HZS je zadela v polno s prvenstvom v Stožicah.

Kapetan reprezentance Tomaž Razingar
Kapetan reprezentance Tomaž Razingar FOTO: Damjan Žibert

Letošnje SP je izredno izenačeno, na to kažejo tudi izidi tekem. Kako bi ocenili dosedanje tekme Slovenije?
Ni bilo lahko, a konec koncev smo bili na vseh štirih tekmah boljši tekmec, imeli smo več priložnosti in več od igre. Imamo veliko igralcev, ki so sposobni doseči gol, a lahkega nasprotnika na tem prvenstvu ni. Krasi nas dober napad, imamo dobro obrambo, vsi branilci igrajo v tujini, kar je bilo verjetno prvič, in tri vrhunske vratarje in zasluženo se vračamo v skupino A. Naloga pa je bila težka, izidi nekaterih tekem na SP so dovolj zgovorni.

Kaj lahko pričakujemo od tekme proti reprezentanci Avstrije?
Motivacija bo enaka kot na ostalih tekmah in verjetno še malce večja, saj se dobro poznamo. V soboto želimo razveseliti navijače v polnih Stožicah, saj so nas podpirali, dober konec in rezultat pa sta važna tudi za vse nas, ki smo tukaj. Obe ekipi imata velik motiv, cilj je prvo mesto in to bo zanimiv dvoboj.

 

 


 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
20. 04. 2012 20.14
+13
dres in zastava za jutri sta že prštimana.STOŽICE PRIHAJAMO.
BaGr67
20. 04. 2012 19.45
+15
Jutr jodlarje porazt u nulo ,nej se vid kdo je na slovenskem gospodar!!
freiburg611
21. 04. 2012 14.04
+2
fotrlole
20. 04. 2012 18.32
+19
Razinger, iz tvojih ust v božja ušesa !!!