Hokej

Razingar: Fenomenalno, Anže si je to zaslužil

Ljubljana, 12. 06. 2012 13.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Športniki, ki so na lastni koži izkusili, kako je težko igrati in uspeti v tujini in v tujih ligah, še toliko bolj cenijo veliki dosežek hokejskega asa Anžeta Kopitarja z moštvom Los Angeles Kings, letošnjim prvakom lige NHL. Komentar hokejista Tomaža Razingarja je bil kratek: "Fenomenalno, Anže si je to zaslužil."

Tomaž Razingar
Tomaž Razingar FOTO: Damjan Žibert
Anže Kopitar je onstran Atlantika ponesel glas o majhni Sloveniji in majhni Hrušici in o številnih ljubiteljih hokeja v Sloveniji, ki so prebedeli kar nekaj noči, da so lahko v živo, v neposrednem prenosu, spremljali Kopitarjeve hokejske mojstrovine na ledu na tekmah letošnje končnice najmočnejše hokejske lige na svetu, severnoameriške lige NHL. O veliki priljubljenosti Kopitarja in hokeja v državi pod Alpami priča tudi množica odzivov in zapisov na spletnih forumih. Za Kopitarja in njegovo šampionsko moštvo iz Los Angelesa so stiskali pesti tudi številni športniki. Slovenski hokejski reprezentant Tomaž Razingar, nekdanji hokejist Acronija Jesenice, kjer si je hokejsko slavo tlakoval tudi Kopitar, je bil zelo vesel težko pričakovanega uspeha in je prepričan, da gre za sijajen dosežek: "Fenomenalno. Anže si je to zaslužil. Ogromno trenira, ogromno vlaga v hokej, zdaj pa je prišla nagrada za ves vloženi trud. Želja vseh nas, ki smo igrali hokej, je, da bi bili na tej ravni tako uspešni kot on. Ampak uspelo je samo njemu. Iskrene, iskrene čestitke. On gara, trenira in tudi njegovo življenje je podrejeno enemu in edinemu cilju, biti uspešen v hokeju. Kapo dol. Fantastično."

Mima Jaušovec
Mima Jaušovec FOTO: Damjan Žibert
Razingar je zadnjo, šesto, tekmo velikega finala, finalno serijo je Los Angeles dobil s skupnim izidom 4:2 v zmagah, spremljal doma: "Bil sem doma na Bledu in zelo navdušen. Enkratno je bilo videti, ko je Anže dvignil pokal, ogromno trdega, trdega dela je pustil tam notri, kar ve najbolje sam. Vemo, kako trdo trenita, zelo malo ima prostih dni in res si je to zaslužil." "Anžeta Kopitarja spremljam že skozi vsa leta, kadar koli sem v Ameriki, pa tudi spremljam tekme, letos tekem v živo žal nisem spremljala. Naslednjič, ko bom v Kaliforniji, si bom absolutno šla ogledat tekmo. Že to, da jim je letos uspelo priti v končnico, je bil fenomenalni rezultat, saj se mi zdi to eden največjih športnih dogodkov na svetu. Da pa so zmagali, mislim, da je to vrhunski dosežek. Anže Kopitar je bil že slaven pred tem, z zmago in prvim mestom pa mislim, da ga bodo zdaj lahko vsi spoznali kot velikega šampiona," pa je povedala Mima Jaušovec, edina Slovenko, ki si je priborila zmago v posamični konkurenci na teniškem odprtem prvenstvu Francije. Veliko navdušenje in veliki medijski cirkus povezan ob osvojitvi naslova prvaka je že izkusil slovenski košarkar, nekdanji kapetan slovenske državne reprezentance Rašo Nesterović, ki je v sezoni 2004/2005 s San Antoniem postal prvak severnoameriške košarkarske lige NBA.

Rašo Nesterović
Rašo Nesterović FOTO: Reuters

"Kopitarjevih tekem sicer nisem spremljal v živo, spremljal sem jih prek medijev, definitivno pa gre za velik dosežek in mislim, da ne gre spregledati še enega dejstva, da so športniki najboljši promotorji države v svetu," je prepričan "Rašo". Nesterović iz lastnih izkušenj, saj je živel in delal v Ameriki ter doživel uspeh ob osvojitvi šampionskih prstanov, najbolj ve, kakšne evforije je deležen vrhunski profesionalni šport onstran velike luže: "Hokej je med štirimi najbolj priljubljenimi športi v ZDA, kar dokazujejo polne dvorane povsod. Po mojem je po priljubljenosti in gledanosti na četrtem mestu, vendar pa ne zaostaja daleč za tremi vodilnimi športnimi. Nikakor ne gre za kakšen tretjerazreden šport, ampak je nedvomno prvorazreden šport in ga spremlja ogromno število gledalcev v živo in po televiziji. Zato mislim, da je Kopitarjev dosežek res fenomenalen." Na vprašanje, ali se še spominja, kako je sam doživljal osvojeni šampionski prstan, "Rašo" odgovarja: "V San Antoniu je bilo prisotne veliko evforije, čeprav je San Antoniu majhno mesto v primerjavi z Los Angelesom in smo pravzaprav v tem mestu bili edini veliki profesionalni klub. Prepričan pa sem, da ne glede na to, kako veliko mesto je, da bo vse v Los Angelesu prevzela evforija. Kopitarja so že do zdaj vsi ljubitelji hokeja dodobra spoznali, zdaj ga pa bodo še tisti ljudje, ki se prej sploh niso zanimali za hokej. Prepričan sem, da bodo vsi vedeli, kdo je Kopitar, in da bo njegova priljubljenost samo še rasla."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rko
14. 06. 2012 12.17
-1
ON SI JE ZASLUŽIL, TI PA NE
shupak
12. 06. 2012 15.11
+14
Rašo za tvojo informacijo, po budžetu in coverageu je pred hokejom samo ameriški nogomet -v USA. V Kanadi pa itak vsi samo hokej gledajo in trenirajo, zato bi si upal trditi, da je na prvem mestu gledano severno ameriško celino. Morate vedet, da se s hokejo poistovetijo vsi dedci od 15-90 leta, ni važno ali je gozdar, mesar ali pa poslovnež..... Tako pač je...
shupak
12. 06. 2012 15.36
+2
Pa še to - Mima veš kako pravijo? Enkrat ni NOBENKRAT
kikak
12. 06. 2012 16.06
+2
Ni res, po plača in gledanosti sta pred NHL-om tudi NBA in MBL.
shupak
12. 06. 2012 17.33
-1
Nevem če... NBA je predvsem skomercializirana zaradi črncev in tega, v NHL pa so sami belci... tako da, kot sem že napisal, vsaj 60 posto severnoameričanov jemlje NHL pred košarko, mogoče tudi pred ameriškim nogometom.
yaks
12. 06. 2012 20.25
-1
NBA je 100% pred NHL. Še tak butec si ne bi upu trdit to kar ti trdiš.
superfly7
13. 06. 2012 13.43
+3
shupak - kaj ti govoriš ? Najpopularnejši šport v severni ameriki je NFL, potem pa NBA. NHL je na tretjem mestu, ker če bi spremljal kaj ameriške medije, je bil konferenčni finale zahoda v NBA, 210% bolj gledan kot finale lige NHL. To ti da mislit malo o popularnosti.... upam da razumeš kaj pomeni 210% več....
JanZ
13. 06. 2012 16.21
Amerika je tako skomercializirana v športu, da je včasih težko ločit zrno od plevela. Lahko pa se uzremo tudi v Slovenijo - kateri je najpopularnejši šport v Sloveniji?? Pred letom bi verjetno skorajda vsi rekli - fuzbal, danes bi bilo večinsko mnenje zagotovo hokej! Po mojem popolnoma osebnem mnenju, smo v hokeju največji fenomeni, ne le zaradi Anžeta, predvsem reprezentanca je za mene res fenomenalna, če pomislim, v kakšnem stanju je slovenski klubski hokej! Nenazadnje smo se na na neki reprezentančni tekmi v Tivoliju povsem spontano začeli dreti - KDOR NE SKAČE, NI SLOVENC in danes je to neke vrste nacionalna himna naših športnikov (prvi so jo povzeli smučarji, ko je Špela Pretnar osvojila mali kristalni globus v slalomu). In če zaključim, čez pol leta, ko se bodo v NHL morda ravno dobro zmenili, ali bo kdo igral ali ne, sem prepričan, da hokej ne bo na vrhu lestvice priljubljenosti v Sloveniji.....