Hokej

Raza bo še zadnjič obul drsalke in si nadel devetico: izkupiček tekme gre v dobrodelne namene

Bled, 16. 07. 2016 10.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Tomaž Razingar bo na Bledu še zadnjič oblekel dres s številko devet. Eden najbolj prepoznavnih hokejistov v Sloveniji sicer že nekaj časa ne igra več aktivno, uradno pa bo hokejsko pot sklenil na dobrodelni tekmi v družbi številnih hokejistov: Anžeta in Matjaža Kopitarja, Bojana Zajca, Iva Jana, Nika Zupančiča, ...

Nekdanji dolgoletni hokejist Jesenic in slovenske reprezentance bo poslovilno tekmo odigral v blejski dvorani. Začela se bo s tekmo novinarjev, ob 18. uri bo tekma Tomaževih prijateljev, ob 20. uri pa dobrodelni koncert in dražba dresov. Na seznamu igralcev bele in rdeče ekipe, ki se bosta pomerili v glavni tekmi večera, so številni njegovi soigralci iz reprezentance in kluba. Na ledu bodo Klemen Mohorič, Klemen Pretnar, Anže Kopitar, Boris Vukčevič, Bojan Zajc, Robert Kristan, Ivo Jan, Nik Zupančič, Gregor Polončič, Aleš Kranjc in Drago Mlinarec in verjetno še kdo. Trenerja bosta Matjaž Kopitar in Franci Žbontar.

Rekorder po številu nastopov za slovensko hokejsko reprezentanco je odločitev, da končuje kariero sporočil lani septembra na novinarski konferenci. Legendarni Raza je za rise zbral 212 nastopov in dosegel 81 zadetkov. Igral je na 14 svetovnih prvenstvih in bil kapetan na sedmih. Na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 je bil nosilec slovenske zastave. Igral je za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Z Jeseničani je osvojil naslov državnega prvaka v letih 2005, 2006 in 2009.

Dogajanje na Bledu bo imelo tudi dobrodelen značaj. Za ceno vstopnice so simbolično določili devet evrov, seveda zaradi Razingarjeve devetice. Celoten izkupiček od prodanih vstopnic in dražbe dresov bo namenjen Splošni bolnišnici Jesenice.

Poslovilna tekma Tomaža Razingarja
Poslovilna tekma Tomaža Razingarja FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.