Hokej

Raymond hvali Korena, a zavrača namigovanja o jemanju odstotkov

Zagreb, 25. 03. 2013 15.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo hokejskega kluba Medveščak je po koncu sezone zaključilo sodelovanje s trenerjem Martyjem Raymondom, ki je zavrnil, da je jemal odstotke plače posameznikom, za nameček pa je pohvalil zelo dobro igro Slovenca Gala Korena.

Vodstvo hokejskega kluba Medveščak je po letošnji zanje 'neuspešni' sezoni odpustilo trenerja Martyja Raymonda, ki je za prekinitev sodelovanja s hrvaškim prvakom izvedel iz časopisov. Neuradno je bil glavni razlog neuvrstitev v finale lige EBEL, med drugim pa naj bi mu očitali tudi, da je bil naklonjen zgolj igralcem, ki jih je sam pripeljal v klub. "Meni je prav vseeno, ali gre za Japonca, Kanadčana, ali pa Hrvata. Pomembno je, kako igra. Najboljši primer je Gal Koren, ki se je uspel prebiti v drugi napad,“ prav Raymond, ki je demantiral navedbe, da naj bi jemal odstotke plače posameznikov: "To so neresnice, zaradi česar mi je bilo v klubu najtežje delati.

Gal Koren (št. 20) se je v letošnji sezoni prebil v drugi napad.
Gal Koren (št. 20) se je v letošnji sezoni prebil v drugi napad. FOTO: Damjan Žibert

Dotaknil pa se je tudi drugih težav, ki jih je imel v prvi vrsti z igralci. Govora je o alkoholu. Truhno je denimo veljal za enega najboljših posameznikov na ledeni ploskvi, a je rad pregloboko pogledal v kozarec, zaradi česar je moral trener posredovati tudi sredi noči. Še posebej dobro mu je v spominu ostala njegova prometna nesreča, ko je vozil pod vplivom alkohola. In v skupini tistih, ki so radi pogledali v kozarec, je tudi slovenski reprezentančni vratar Robert Kristan, ki ga je imel vseskozi pod drobnogledom.

"Med drugim mi je dejal, da ne znam opravljati svojega dela, s popivanjem pa je diskreditiral samega sebe,“ je še dodal trener, ki ni izpolnil pričakovanj vodstva kluba, čeprav so imeli medvedi skozi celotno sezono ogromno težav. Predvsem finančnih, zaradi česar je imel pogosto opravka z nezadovoljnimi igralci.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

debeli34
25. 03. 2013 19.32
+7
celo leto so imeli finančne težave,drugo leto gredo pa v khl?