Hokej

Rangersi premagali Islanderse in podaljšali niz nepremagljivosti

New York, 16. 11. 2011 08.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti NHL-moštva New Yorka Rangers so v mestnem derbiju s 4:2 premagali New York Islanderse. Odločitev je padla v zadnjih 20 minutah tekme, ko so gostje zabili dvakrat, domačini pa le enkrat.

Sean Avery je v 15. minuti zadel za New York Rangerse in papirnate favorite v prvem delu popeljal v vodstvo, vendar se gostitelji niso predajali in samo tri minute zatem so zadeli za 1:1. Med strelce se je vpisal Frans Nielsen in postavil končni izid prvega dela dvoboja. Nadaljevanje je po zaslugi Steva Emingerja pripadlo Rangersom, ki so si pred sklepnim delom dvoboja priigrali gol naskoka (2:1), a to še ni bila dovolj visoka prednost, da bi lahko dobili odgovor na vprašanje, kdo bo dobil mestni derbi.

Brad Richards je bil junak zmage Rangersov nad mestnim tekmecem.
Brad Richards je bil junak zmage Rangersov nad mestnim tekmecem. FOTO: Reuters

Sploh po sedmih minutah tretje tretjine, ko je na veselje domačih hokejskih navdušencev zabil Matt Moulson. V napetem nadaljevanju sta imeli obe moštvi veliko priložnosti za spremembo izida, ob koncu pa so se zmage po zaslugi Brada Richardsa oz. Ryana Callahana (prazen gol) veselili gostje (4:2). Junak dvoboja je bil z golom in podajo Richards, kar priznava tudi čuvaj mreže Henrik Lundqvist: "Zato smo z njim podpisali 9-letno pogodbo. Takšen igralec ima sposobnost, da v najpomembnejšem trenutku zabije.

To je bila sedma zaporedna zmaga Rangersov.

Izidi:

New York Islanders - New York Rangers 2:4
Boston Bruins - New Jersey Devils 4:3
Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche 6:3
Nashville Predators - Washington Capitals 3:1
Calgary Flames - Ottawa Senators 1:3
Toronto Maple Leafs - Phoenix Coyotes 2:3 (podaljšek)
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild 2:4
St. Louis Blues - Detroit Red Wings 2:1
Dallas Stars - Florida Panthers 0:6

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.