Hokej

Rangerji trdno na prvem mestu vzhodne konference

Ljubljana, 04. 04. 2012 10.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti New York Rangers so v severnoameriški hokejski ligi NHL premagali Philadelphio s 5:3, z zmago so si zagotovili prvo mesto v vzhodni konferenci lige NHL.

Hokejisti New York Rangers
Hokejisti New York Rangers FOTO: Reuters

Zadnjič so si takšno izhodišče priborili leta 1994, ko so sezono končali z zadnjim osvojenim Stanleyjevim pokalom.

Bufallo je bil po prvi tretjini obračuna proti Torontu (3:0) v lovu na končnico v izgubljenem položaju, vendar so Sablje na koncu vseeno zmagale in ohranile še živo upanje v boju za končnico prvenstva. Toronto je še dobrih pet minut pred koncem vodil s 5:3. Alexander Sulzer in Jordan Leopold pa sta nato z goloma izsilila podaljšek, v katerem je odločilni drugi gol za Sablje za končni izid 6:5 zagotovil Derek Roy.

San Jose je v gosteh premagal Dallas s 5:2. Morski psi bodo v nadaljevanju odigrali dve tekmi z vodilnim moštvom pacifiške skupine Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Tekmi bosta na sporedu v noči na petek in na nedeljo.

Na Vzhodu lige NHL sta na voljo le še dve vstopnici za končnico prvenstva, za kateri se borijo tri ekipe Florida (92 točk), Washington in Buffalo, ki si delita 88 točk. V zahodni konferenci pa je za zadnja tri mesta v boju pet moštev Los Angeles (93 točk), Phoenix (93), San Jose (92), Dallas (89) in Colorado (88).

Ostali izidi: Nashville Predators – Minnesota Wild 2:1 (kazenski streli), Vancouver Canucks – Anaheim Ducks 5:4 (kazenski streli), New Jersey Devils – New York Islanders 3:1, Boston Bruins – Pittsburgh Penguins 3:5, Ottawa Senators – Carolina Hurricanes 1:2, Florida Panthers – Winnipeg Jets 4:5 (podaljšek), Dallas Stars – San Jose Sharks 2:5, Phoenix Coyotes – Columbus Blue Jackets 2:0.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.