Hokej

Rakovec: Takšne otvoritve v Sloveniji še ni bilo!

Ljubljana, 06. 04. 2012 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec je zadovoljen ob pogledu na hokejsko vročico, ki bo z začetkom SP divizije I v Ljubljani dosegla vrelišče. Cilj je vrnitev Kopitarjevih izbrancev med elito, prvi mož krovne organizacije pa napoveduje spektakularen dogodek.

Če se ozrete v obdobje od svetovnega prvenstva elitne divizije na Slovaškem do svetovnega prvenstva divizije I, ki se v kratkem začenja v Ljubljani … Lahko rečete, da je za vami najtežje športno funkcionarsko leto?
"Če smo lani veliko časa porabili za boj proti nasprotnemu vetru, se letos ukvarjamo izključno s hokejem. V Stožicah bo fenomenalen dogodek, vesel sem, da smo odgovorne pri IIHF prepričali o tem, da postavimo ledeno ploskev v dvorano in da bodo fantje prvič v zgodovini igrali v zares fenomenalnem vzdušju, pred več kot 10 tisoč ljudmi."

Rakovec si je že pred nekaj časa zagotovil svoj paket vstopnic za SP.
Rakovec si je že pred nekaj časa zagotovil svoj paket vstopnic za SP. FOTO: HZS
Pred kratkim je bil na sporedu finale državnega prvenstva med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami. Ste pri Hokejski zvezi Slovenije razmišljali, da bi katero izmed tekem postavili v Stožice in enostavno nekoliko prej postavili ledeno ploskev v najnovejši slovenski športni dvorani, hkrati pa bi to izkoristili tudi za privajanje na zalogaj, kot bo SP?
"Lahko bi bilo, ampak kot ste videli Tivoli in Podmežakla nista bili nabito polni. Letošnje državno prvenstvo je pomenilo dno slovenskega hokeja in verjamem, da bomo v prihodnje našli način, da derbijem povrnemo pravo patino."

V prihodnjih dneh bo imela glavno besedo reprezentanca in aktualna zasedba je nedvomno močnejša od tiste v Bratislavi. Ne nazadnje so si mnogi igralci prav z izjemnimi nastopi na Slovaškem priigrali vstopnico v močnejše klube. Ali to pomeni, da je eden in edini cilj vrnitev med elito oz. bi bila neuvrstitev tja veliko razočaranje?
"Ne bi želel vršiti pritiska na igralce in stroko, ampak mislim, da smo se potrudili toliko, da je enostavno edini cilj vrnitev med elito. V kolikor nam to ne bo uspelo, ne bo konec sveta. Vsak tak poraz ti da krila, da stvar še bolje izpelješ. Ugotoviš, kaj je narobe, sprejmeš kritike, ugotoviš, če imaš še podporo v bazi, in če je, še bolj zavihaš rokave. Poudarjam pa, da sem prepričan, da bo fantom uspelo."

Če bi se izkazalo, da je Slovenija premočna za konkurenco, pa bo potrebno najti način za privabljanje ljudi v velike Stožice. Večji del Evrope je užival ob pogledu na zagrebške spektakle v ligi EBEL. Lahko pričakujemo kaj podobnega na domačem svetovnem prvenstvu?
"Že otvoritev bo nekaj, česar v Sloveniji še nismo videli, v stilu lige NHL, s številnimi svetlobnimi in zvočnimi efekti, tu imamo maskoto Bulija, ki bo skrbel za dobro vzdušje, skrbno so izbrane skladbe ob slovenskih golih, tako da bodo gledalci postali pravi navijači."

Matjaž Rakovec je prepričan o uspehu.
Matjaž Rakovec je prepričan o uspehu. FOTO: Damjan Žibert

Ste kje v tujini videli kakšen spektakelski vložek, glede na to, da ste pogost obiskovalec velikih športnih dogodkov?
"Zato skrbi izjemna ekipa z Dejanom Kontrecem in Špelo Predan, februarja pa sem si v živo ogledal dvoboj Los Angeles Kingsov v LA-ju in takšno otvoritev dvoboja, kot je bila tam, če ne celo še boljšo, bomo naredili v Sloveniji."

Koliko težje bo napolniti dvorano brez Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka, ki bi bila izjemen magnet za gledalce?
"Muršak in Kopitar sta magnet za gledalce, ampak mislim, da so igralci na predstavitvi navdušili občinstvo s svojo odprtostjo, in mislim, da je v Sloveniji kar veliko tistih, ki so si jih izbrali za idole in jih bodo prišli bodrit v dvorano. Seveda pa bi bila Kopitar in Muršak dodana vrednost, ampak igrata dobro in si zaslužita, da igrata v končnici lige NHL."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

dannyer
06. 04. 2012 20.16
+2
spet bo samo šport tv predvajal tekme rtv pa ne pa ga plačujemo spet ne bom imel nič od hokeja smešno pa je da nisem edini in da nas je v tem položaju več tisoč haloooo sramota . da imamo sploh rtv .naj ga vlada ukine pa bo .
Titaness
07. 04. 2012 08.52
-1
dannyer
07. 04. 2012 12.58
+1
na brezplačnem pop tvju ne bo na voyo pa na njihovih novih kanalih mogoč
Grega77
06. 04. 2012 19.13
+1
Še Kopija spravit v reprezentanco pa bo!!
antiovca
06. 04. 2012 14.22
+14
PuppetMaster09................poglej Slovencev nas je 2 mil. smo pod vrhom v rokometu, košarki, malo nižje v nogometu, v odbojki in hokeju...imamo skakalce, smučarko in smučarje, biatlonce, imamo Kozmusa, Kauzerja, Debevca, Špika,...pa še marsikoga...in kaj bi ti rad. Povsod medalje??? Glede na stanje in koliko država daje športu, je to OK. Pridi raje v Stožice, bo bolje kot da pametuješ po portalu.
FRTACIN
06. 04. 2012 13.30
+8
tudi mladi si želijo igrati v A, se tam pokazat ter it igrat v tujino...
PuppetMaster09
06. 04. 2012 13.19
-14
eno leto A drugo leto B potem mogoče A ne razumem kje je fora,angažirat mlajše pa naj igrajo v B