Hokej

Rakovec: Zmagal je hokej

Ljubljana, 07. 09. 2011 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Matjaž Rakovec bo tudi v prihodnje vodil Hokejsko zvezo Slovenije. Na glasovanju o zaupnici na izredni skupščini HZS je dobil dovolj glasov podpore delegatov za nadaljevanje mandata.

Uvod v novo hokejsko sezono ni pripadel hokejistom, temveč delegatom in članom Hokejske zveze Slovenije (HZS), saj sta bili na sporedu kar dve izredni skupščini HZS. Najpomembnejša točka prve skupščine je bila zaupnica predsedniku HZS Matjažu Rakovcu, kar je bilo zanj že drugič v nekaj mesecih. Prvič je konec junija zaupnico dobil z minimalno podporo, vendar je opozicija, na čelu z nekdanjim predsednikom Ernestom Aljančičem in Nadzornim odborom (NO) HZS, podvomila o zakonitosti glasovanja in sprožila postopek za ponovno glasovanje na današnji skupščini. NO, sestavljali so Aljančič, predsednik tega organa je bil Janez Potočnik in Branko Jeršin, je očital Rakovcu nepravilnosti pri vodenju zadnje skupščine, na njegov račun je šlo še nekaj drugih očitkov. A na koncu je glasovanje o zaupnici dobil dosedanji predsednik Rakovec po več kot triurni seji, zanj je glasovalo 16 delegatov, 10 glasov pa je bilo proti.

V nadaljevanju seje je bil dosedanji NO razrešen, delegati so za nove nadzornike izvolili Terglava, Ahačiča in Dolšaka. Aljančič, ki je omenil, da se bo umaknil iz slovenskega hokeja, je po razpletu za 24ur.com dejal: "Nisem razočaran, pričakoval sem tesen izid in kot kaže je zmagal boljši. Je pa to zame jasen signal, da me ne potrebujejo več. Upam, da se bodo s tem tudi nehali medijski napadi name. Je pa to dobra priložnost za sedanjo garnituro, da pokažejo, kaj znajo."

Matjaž Rakovec
Matjaž Rakovec FOTO: Damjan Žibert

Rakovec je bil zadovoljen z razpletom za našo spletno stran pa je dejal: "Za nami so res razburkani dnevi, a na koncu je zmagal hokej. Naš cilj je delovati transparentno, imamo dobro ekipo in čaka nas veliko dela. Treba je rešiti težko finančno situacijo, vendar sem optimist, uspešno smo se lotili sanacije dolgov in HZS nima več blokiranih računov. Pomembno je tudi delo s stroko, delo z mladimi in tudi naši načrti z člansko reprezentanco so ambiciozni. Eden od glavnih projektov bo svetovno prvenstvo v Stožicah prihodnje leto."

Rakovec je na mesto predsednika HZS prišel oktobra 2010, ko je zamenjal ravno Aljančiča. Rakovec, generalni direktor Zavarovalnice Triglav in nekdanji predsednik slovenske vaterpolske zveze, je bil takrat edini kandidat za predsednika, predlagalo ga je pet slovenskih klubov, zanj se je takrat zavzemal tudi Aljančič, ki mu je ponudil podporo.


 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Grega Potocnik 1
08. 09. 2011 17.34
abd@email.si
08. 09. 2011 09.20
Jest ne bom pametn,ker tocno ne vem kako pa kaj... Ampak se mi zdi,da je bil hokej v tezavah, zmer kadar je Nestl odpovedal sodelovanje(kot se spomnim,bi bili kmalu brez reprezantance tisto leto)... Kot pri smucanju-ko je bil Vogrinc zravn, je blo vse:denar,rezultati, gledalci... Najbrz je veliko koncalo v njegovem zepu(kot pri Aljancicu), ampak smo bli vsi zadovoljni-tako tekmovalci kot gledalci!!! Potem pa vse v p...;)) upam da nau pr hokeju isto...
gooffy1
07. 09. 2011 21.59
Malce pozno je Aljančiču postalo jasno,da ga ne potrebujemo,ne njega ne njemu podobnih.Zmaga hokeja in napredka.Srečno!
tadej47
07. 09. 2011 18.13
HZS ne HSZ.. POPRAVITE!!!