Hokej

Rakovec: Kanalec ima odnos do športa

Jesenice, 19. 11. 2011 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik Hokejske zveze Slovenije Matjaž Rakovec je prepričan, da se bo Acroni Jesenice po vseh zadnjih težavah pobral, vodstvo pa bo po njegovem prepričanju klub vrnilo na trdne temelje, ki so osnova za nemoteno delovanje.

Vodstvo hokejskega kluba Acroni Jesenice bije bitko s preživetjem, saj le stežka redno zagotavlja sredstva za nemoteno delovanje kluba. Kljub vsemu so vodilni prepričani, da se bo stanje izboljšalo v nadaljevanju sezone, saj bodo nenazadnje dočakali nekaj finančne prilive nekaterih velikodušnih pokroviteljev. Tudi pri Hokejski zvezi Slovenije so prepričani, da bo vodilnim uspelo sanirati aktualno stanje in postaviti klub na trdne temelje. "Kar se tiče Jesenic imam popolno zaupanje vanje. Predsednik Slavko Kanalec ima odnos do športa, veliko debatirava na temo aktualnih razmer v klubu in verjamem, da bodo z domačimi igralci najbolj okrepili člansko zasedbo,“ je za 24ur.com povedal predsednik krovne organizacije Matjaž Rakovec.

Slavko Kanalec
Slavko Kanalec FOTO: Aljoša Kravanja

Zaradi zadnjih finančnih težav so namreč železarje zapustili nekateri pomembni tujci, ki jih je trener Heikki Mälkiä bil primoran nadomestiti z mladimi, še neizkušenimi posamezniki, a prve predstave vlivajo upanje vsem, ki bdijo nad dogajanjem v Podmežakli. "Stanje, ki ga je aktualni predsednik podedoval, ni rožnato, kar lahko, mu pomagamo, nenazadnje tudi z dobro besedo pri pokroviteljih, in vem, da gre za prehodno fazo, ki v slovenskem hokeju ni nobena neznanka. Pred leti so imeli finančne težave pri Olimpiji, ampak sami vidite, da so jih z leti uspešno sanirali in nemoteno peljejo zgodbo naprej,“ je optimističen Rakovec, ki verjame, da bodo železarji rešili nastalo zagato in z obljubljenim denarjem pokroviteljev rešili težave.

Kadrovsko spremenjeni železarji v zadnjem krogu lige EBEL niso imeli pravih možnosti proti Beljačanom, težavam navkljub pa je bil pristop igralcev takšen, ki obeta.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

prvoborec
20. 11. 2011 14.25
-1
Jeseniski dolg znasa zal ze cca. 2.400.000€...
Princ Teme
20. 11. 2011 08.45
Tuji igralci so podali mednarodni zvezi o neizplačanih plačah,med njimi je nekaj bivših tujih hokejistov izpred parih let Pare...,tako da grozi Jeseničanom prepoved igranja dokler ne poplačajo vseh dolgov do igralcev.
modelx
19. 11. 2011 15.28
@Vasja Veso * vprašanje: - najprej za poravnavo starih grehov - potem je bilo povedano, da se veliko sponzorejv ne drži pogodb in so v zaostanku s plačevanjem Kam je pa v preteklosti šel denar: ja, kot pri mnogih, so ga del pobasali funkcionarji, ki so pokrovitelje kao zrihtali. To pa je Rakovec preprečil in zato imel težave z Aljančičem, ki je delal prav to. Kot, da niso v službi športa in je to njihova naloga, za katero so plačani.
zafršolal
19. 11. 2011 14.24
sj se bojo pobral...
Vasja Veso
19. 11. 2011 12.57
Sam me pa res zanima kam gre ves denar od sponzorjev, ki jih ni malo. Razen če se prav sponzorji ne držijo pogodb.