Hokej

Prvaki za zmago nad zadnjim Edmontonom potrebovali podaljšek

Edmonton, 19. 11. 2015 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Chicaga, aktualni prvaki lige NHL, so za zmago na kanadskih tleh pri Edmontonu, ki domuje na samem dnu lige, potrebovali podaljšek (3:4). Tekmo je z zadetkom v podaljšku odločil Marian Hossa, še pred tem pa se je z izvrstno obrambo izkazal gostujoči čuvaj mreže Corey Crawford.

Vratar Crawford je bil eden od junakov zmage Chicaga v Edmontonu (34 obramb).
Vratar Crawford je bil eden od junakov zmage Chicaga v Edmontonu (34 obramb). FOTO: Reuters
Vratar Chicaga Corey Crawford je v podaljšku ubranil strel Taylorja Halla in preprečil morebitno veselje domačega Edmontona, za zmago Blackhawks pa je nato z močnim strelom poskrbel slovaški veteran Marian Hossa. 36-letnik se je sicer znašel sam pred vratarjem Andersom Nilssonom, ki je bil ob močnem in natančnem strelu Hosse povsem nemočen. Naj dodamo še to, da je Chicagov Patrick Kane – le dan pred 27. rojstnim dnevom – nadaljeval svoj izvrstni niz in še na 14. tekmi zapored vknjižil točko (tokrat dve podaji). S tem pa je izenačil tudi osebni rekord, ki ga lahko preseže že na naslednji tekmi. Chicago je tako t. i. 'Cirkus trip' (obdobje, ko zaradi gostovanja cirkusa v United Centru tako hokejisti kot košarkarji Chicaga dva tedna zgolj gostujejo) začel z zmago.

Na preostalih dveh tekmah je Winnipeg s 4:1 doma odpravil hokejiste Vancouvra, Detroit pa je pred domačimi gledalci proti Washingtonu klonil po podaljšku (1:2). Odločil je zadetek gostujočega Jevgenija Kuznjecova. Slednji je bil v odlični solo-akciji enostavno prehiter za tri branilce Detroita.

Jevgenij Kuznjecov (levo) je bil prehiter za branilce Detroita.
Jevgenij Kuznjecov (levo) je bil prehiter za branilce Detroita. FOTO: Reuters

Winnipeg je po šestih porazih tokrat le prišel do dveh točk. Glavno breme za visoko zmago s 4:1 nad Vancouvrom sta prevzela Drew Stafford in Mark Scheifele, ki sta dosegla vsak po dva gola in podajo. Sploh Staffordu je odleglo, saj je bil kar 12 tekem brez gola, tokrat pa dosegel kar dva. Prvič je bil uspešen konec druge tretjine, ko je izid poravnal na 1:1, drugič pa še poldrugo minuto pred koncem tekme.

"Kar 12 tekem sem bil brez zadetka, zdaj sem vesel, da sem to odpravil. Vedno skušam igrati dobro in upam, da se bodo zadeve obrnile v mojo korist. Nekoliko smo premešali tudi napade, kar se nam je precej poznalo," je po zmagi dejal Stafford. Gol za Vancouver je ob igralcu več na ledu v sedmi minuti druge tretjine prispeval Daniel Sedin.

Tekmo v Detroitu je po podaljšku odločil Jevgenij Kuznecov, Washington je v gosteh zmagal z 2:1. Kuznecov je zadel v 45 sekundi podaljška, ko je bil uspešen s šestim golom sezone. "Samo z vso močjo proti golu. To je vse, kar poskušam, močno proti golu," je dejal 23-letni Kuznecov po zmagi, ki v statistiki Washingtona vodi z 18 točkami.

Izidi:
Winnipeg Jets - Vancouver Canucks 4:1
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks 3:4*
Detroit Red Wings - Washington Capitals 1:2*

*po podaljšku

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.