Hokej

Price kot prvi vratar v ligi NHL prejel štiri nagrade

Las Vegas, 25. 06. 2015 08.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vratar ekipe Montreal Canadiens v hokejski ligi NHL Corey Price je po koncu sezone prejel štiri posamična priznanja za dosežke. Prejel je nagrade za najboljšega vratarja, najboljšega po izboru soigralcev in priznanje za najmanj prejetih zadetkov v rednem delu sezone.

Corey Price je tako domov odnesel nagrade Hart za najkoristnejšega igralca v NHL, nagrado Vezina za najboljšega vratarja in priznanje Teda Lindsaya za najboljšega igralca, ki so ga izbrali hokejisti. Za konec zanj izjemnega večera pa je moral na oder še četrtič po priznanje Williama M. Jenningsa za vratarja, ki je v rednem delu sezone prejel najmanj golov - le 189, to nagrado pa si je sicer delil še z vratarjem Chicaga Coreyjem Crawfordom.

Corey Price
Corey Price FOTO: Reuters

Kot prvi vratar v zgodovini lige je Price pri 27 letih zbral četverček nagrad, obenem pa je tudi prvi vratar z lovoriko Hart po Joseju Theodoru v sezoni 2001/02 in prvi vratar z nagrado Ted Lindsay po Dominiku Hašku v sezoni 1997/98.

"Še vedno težko dojemam. Hvaležen sem, da sem lahko tukaj. Pravzaprav ne vem, kaj naj rečem. Vse skupaj je izjemna izkušnja in izpolnile so se mi skoraj vse želje," je v zahvalnem govoru dejal Price in pri tem namignil na največjo neizpolnjeno željo, saj še ni osvojil prestižnega Stanleyjevega pokala za zmagovalca lige.

Nekoliko v njegovi senci so ostali drugi prejemniki nagrad. Erik Karlsson (Ottawa) je prejemnik nagrade Norris za najboljšega branilca, trener Calgaryja Bob Hartley je dobil nagrado Jacka Adamsa za najboljšega trenerja lige, Jiri Hudler iz Calgaryja nagrado Lady Byng, ki jo podeljujejo za izkazano športnost in veščine, Patrice Bergeron iz Bostona pa nagrado Franka Selkeja za najboljšega napadalca v ligi v obrambnih nalogah; kapetan Chicaga Jonathan Toews pa je prejel priznanje za delo v skupnosti in dobrodelnost. Najboljši direktor v ligi je nekdanji zvezdnik Steve Yzerman, zdaj vodja poraženega finalista lige iz Tampe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.