Hokej

Pričakovano: nov poraz hokejistov Olimpije

Ljubljana, 15. 12. 2015 20.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti ljubljanske Telemach Olimpije so v 31. krogu razširjenega avstrijskega prvenstva v Tivoliju gostili ekipo Innsbrucka. Gostitelji, ki so nastopili brez prvih dveh vratarjev, so (pričakovano) izgubili (2:4).

Hokejisti iz Tivolija so po daljšem nizu gostovanj spet prišli na domač teren, kjer pa imajo po seriji slabih predstav vse manj podpore s tribun. Nekaj najbolj vztrajnih navijačev pa je danes med tekmo s transparentom tudi sporočalo trenerju Fabianu Dahlemu, naj gre domov. Eden od motivov domačih - v vratih tokrat ni bilo prvega vratarja Oliverja Roya, ki je pred dvobojem sporočil, da ne more igrati, zamenjal ga je mladi Matic Marinšek - bi lahko bilo maščevanje, saj je bil še živ spomin na sobotni polom na Tirolskem, ko je bilo kar 8:1 za današnje tekmece. Revanša v Ljubljani pa je bila neuspešna, saj je ljubljanska zasedba spet izgubila. Uvodni del je postregel s hokejsko uspavanko z malo priložnostmi. Edino resnejšo pri domačih je imel Maks Selan, za goste je Andreas Valdix sredi tretjine zadel vratnico, v 19. minuti pa je bil bolj natančen Tyler Spurgeon in premagal Marinška.

Gregor Koblar
Gregor Koblar FOTO: Damjan Žibert

Nadaljevanje je bilo pri sicer spet oslabljenih Ljubljančanih (manjkala sta tudi poškodovana Andrej Tavželj in Matej Hočevar) še slabše. Na začetku so imeli minuto in 40 sekund dva igralca več, zadeli pa niso. Še več, ko je imel Innsbruck na ledu še igralca manj, je po protinapadu zadel za 2:0. Na polovici tekme so vendarle zadeli tudi zmaji, uspešna je bil zadnja okrepitev Nardo Nagtzaam, toda že minuto zatem so bili še enkrat uspešni gostje. Gregor Koblar pa je v 35. minuti zgrešil nemogoče, ko je bil sam pred vratarjem Andyjem Chiodom. Že tako slabo izhodišče je bilo še slabše po 43. minuti, ko so gostje zadeli z igralcem več. Za kanček upanja je ob naslednjem domačem "power-playu" poskrbel Jure Sotlar, toda preobrata ni bilo. V enakovredni igri zadnjih minut so gostje brez težav obdržali prednost in zmagali še drugič v treh dneh. maji so sicer v zadnjih dveh minutah ob dveh izključitvah pri tekmecih poskušali še brez vratarja, a so napadi ostali jalovi.

V naslednjem krogu se bodo Ljubljančani podali na zahtevno tekmo, v petek bodo gostje pri vodilni zasedbi iz Linza.

Izid:

Telemach Olimpija - Innsbruck 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Nagtzaam 30., Sotlar 50.; Spurgeon 19., Lammers 24., Ulmer 31., Schaus 43. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

trava@pinkponk.com
17. 12. 2015 10.53
+0
pa takšna hvala kako ste super najboljši ko premagate jesenice žalostno pa je da vse ostale tekme pa izgubite z veliko razliko.in res ste najboljši od vzadaj,zabetoniran.ha ha ,
carnia
16. 12. 2015 11.56
+2
Kaj sem pisal po tekmi z JESENIČANI. Počakajte do januarja nebo več nobenega tujca. No, prva hobotnica je odšla že prej očitno. Me zanima kakšen bo finale državnega prvenstva. Mogoče Jesenice : Celje
truga
15. 12. 2015 21.40
+9
...velika sramota za slovenski hokej so katastrofalni rezultati ljubljanskih hokejistov...