Hokej

Poraza Los Angelesa in Detroita

Los Angeles, 22. 02. 2012 08.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V hokejski ligi NHL so sinoči odigrali 11 tekem. Moštvi obeh slovenskih hokejistov, Los Angeles in Detroit, sta izgubili. Rdeča krila so izgubila v gosteh pri Chicagu, Kraljem pa je prav tako v gosteh Phoenix prizadejal poraz po kazenskih strelih.

Moštvo Los Angeles Kings je gostovalo pri Phoenixu in po kazenskih strelih izgubilo s 4:5. Slovenec Anže Kopitar je v rednem delu prispeval podajo. Igrali so tudi Detroit Red Wings, ki pa so morali Chicagu priznati poraz z 1:2. Jan Muršak je za goste poskusil s strelom na gol, a ni bil uspešen. V Chicagu je Corey Crawford z 31 ubranjenimi streli izdatno pripomogel k zmagi domačih nad Detroitom. Jimmy Hayes je dosegel izenačujoči gol v drugi tretjini in prispeval podajo za zmagoviti gol, ko je bil uspešen Marcus Kruger. Chicago si je s tem priboril že četrto zaporedno zmago. Kot prvi se je med strelce vpisal Valtteri Filppula, ki je za vodilno ekipo lige Detroit zadel z igralcem več na ledu. A je pri Detroitu manjkal vodilni strelec Pavel Dacjuk, poleg tega pa zaradi poškodbe ni bilo niti centra Jonathana Toewsa.

Jonathan Quick
Jonathan Quick FOTO: Reuters

Phoenix je s 5:4 po kazenskih strelih premagal moštvo Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. Tekmo je proti koncu izenačil Radim Vrbata, potem ko so gostitelji že zaostajali za tri gole. Vrbata je zadel poltretjo minuto pred koncem rednega dela, nato pa v podaljšku zadetkov ni bilo. Kot uspešna izvajalca prostih strelov sta se nato izkazala Ray Whitney in Mikkel Boedker, medtem ko je za Kralje zgrešil Jack Johnson. Shane Doan je za ekipo prispeval dva gola, Phoenix pa je niz zmag zdaj raztegnil že na devet. V prvi tretjini so sicer za visoko vodstvo gostov poskrbeli Drew Doughty, Andrej Loktionov in Dustin Brown, Justin Williams pa je v drugi tretjini prispeval še 12. gol sezone.

Izidi:
Nashville Predators – Vancouver Canucks 3:1
Chicago Blackhawks – Detroit Red Wings 2:1
Pittsburgh Penguins – New York Rangers 2:0
Toronto Maple Leafs – New Jersey Devils 3:4 (podaljšek)
Winnipeg Jets – Philadelphia Flyers 4:5 (podaljšek)
Montreal Canadiens – Dallas Stars 0:3
Tampa Bay Lightning – Anaheim Ducks 3:2
Buffalo Sabres – New York Islanders 2:1
Columbus Blue Jackets – San Jose Sharks 6:3
Phoenix Coyotes – Los Angeles Kings 5:4 (kazenski streli)
Calgary Flames – Edmonton Oilers 1:6
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.