Hokej

Popolni preobrat: Rangers izločili Washington

New York, 14. 05. 2015 08.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejistom NHL moštva New York Rangers je po zaostanku s 3:1 v zmagah uspel popolni preobrat. Z zmago na sedmi tekmi – po podaljšku so bili boljši z 2:1 – so izločili Washington Capitals. V konferenčnem finalu jih čaka Tampa.

Washington Capitals so po štirih tekmah konferenčnega polfinala z New York Rangers vodili s 3:1 v zmagah. Le redki so verjeli, da lahko New York Rangers preobrnejo potek serije, praktično nihče si ni upal napovedati, da bi se lahko zasedba Alaina Vigneaulta uvrsti v konferenčni finale. A dve zaporedni zmagi so dale zvezdnikom Rangersov prepotrebne samozavesti. Na odločilnem sedmem dvoboju, ki se je odvijal v Madison Square Gardnu je bilo to še posebej dobro vidno.

New York Rangers so se uvrstili v konferenčni finale lige NHL.
New York Rangers so se uvrstili v konferenčni finale lige NHL. FOTO: Reuters

Potem, ko je Alexander Ovečkin goste popeljal v vodstvo, so se gostitelji zbrali in zaigrali izvrstno. Težave so imeli le z realizacijo, a bili v 2. tretjini dvoboja za nepopustljivost nagrajeni. Kevin Hayes je namreč sredi druge tretjine izid poravnal na 1:1, ker tekmeca do izteka igralnega časa nista več tresla mreže nasprotnega moštva pa je sledil podaljšek. Trajal je slabih 12 minut, na veliko veselje domačih hokejskih navdušencev pa ga je z golom začinil Derek Stepan in poslal Rangerse v konferenčni finale.

"Vse skupaj je bilo zelo borbeno," je po zmagi povedal strelec odločilnega gola in nadaljeval: "Oba kluba sta imela svoje trenutke v tej finalni seriji in nihala v formi. Večji del podaljška sva imela plošček v svoji posesti, a ključno je bilo potisniti ga v mrežo nasprotnika. Henrik Lundqvist je ubranil nekaj izjemnih strelov in nam izdatno pomagal do napredovanja."

Izid:

vzhod
New York Rangers - Washington Capitals 2:1 (podaljšek) / 4:3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JAMES23
14. 05. 2015 08.25
+2
plave driske....škoda mi ja sam ovija....
BEEF-TECH
14. 05. 2015 14.30
-1
Enako! Zdej pa privoščim/o Tampi, ki se pravzaprav eksoti v kon. finalu
KOPITES
14. 05. 2015 17.53
-2
Hahahaha...loleka...#beliveInRangers #blueshirts