Hokej

Pomlajeni železarji praznih rok iz Beljaka

Ljubljana, 18. 11. 2011 22.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Teden dni po reprezentančnem premoru se na hokejskih Jesenicah ni začel najbolje. Ekipa Acroni Jesenice je v tekmi 22. kroga izgubila v Beljaku proti ekipi VSV z 0:4.

Zaradi kroničnih težav z denarjem so klub zapustili skoraj vsi tujci, tako da so morali vodilne vloge prevzeti tudi mlajši domači igralci. Začetek s takšno postavo je prinesel poraz proti Medveščaku, danes pa so se železarji odpravili na drugo stran Karavank, kjer domači VSV sezone ni začel najbolje in je bil že nekaj časa na zadnjem mestu. Pri Jeseničanih v Beljaku ni bilo niti Klemna Pretnarja zaradi poškodbe hrbta, Nejc Berlisk pa je moral tekmo spremljati s tribune, ker je ostal brez drsalk.

Kljub težavam so bili gostje borbeni, že v uvodnih minutah pa so sprožili nekaj nevarnih strelov. Vseeno pa so prvi zadeli domači, ko so imeli na ledu igralca več. Slovenski prvaki so tako na prvi odmor odšli le z minimalnim zaostankom.

Heikki Mälkiä
Heikki Mälkiä FOTO: Damjan Žibert

Gostje so igrali po najboljših močeh tudi v drugem delu. Počasi pa so domači le kronali premoč in oslabljenost gostov. Ti so sicer imeli nekaj priložnosti, zadeli pa niso. Kar ni uspelo varovancem Heikkija Mälkiäja, je uspelo gostiteljem, ki so v zadnjih petih minutah dvakrat dobro izkoristili dva odbita ploščka in ju obakrat pospravili za hrbet vratarja Jeseničanov Gašperja Krošlja.

V zadnji tretjini so gostitelji visoko prednost še potrdili, z igralcem več so zadeli za 4:0. Domači so se zadovoljili z visokim vodstvom, zadovoljni pa so bili tudi zato, ker je domači vratar Barnhard Starkbaum ostal nepremagan. Priložnost za vsaj časten gol so gostje imeli v zadnjih minutah, ko so imeli prednost dveh igralcev več, a tega niso izkoristili.

Izid:
VSV Beljak - Acroni Jesenice 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
19. 11. 2011 14.21
ZAGORCIKO: je pomoje kr isti problem kokr v drugih športih,najprej denar pobere uprava in ostali priskledniki,kar pa ostane je pa za igralce.Kokr mi je znano je še zdej v upravi tudi Mahkovc,ki je naredu največ pufa in nikom ništa,dasa je še kr zravn.V tej držav športni funkcijonarji lepo žvijo na račun športa.
boy36
19. 11. 2011 10.17
Ja na žalost smo tam kot smo:pomoje je edina pot da se moštvo gradi na mladih vsaj dokler ne bo kaj več denarja.Po drugi strani pa ne zastopim Kanalca,kako si je zamislil ekipo z nakupi če nima finančpne podpore,že res da se sedaj izgovarja da sponozorji ne izpolnujejo obveznosti.
stromberg
19. 11. 2011 06.10
Res je da mormo bit navijači zvesti v dobrem in slabem,ampak tole je pa vseeno zaskrbljujoče.Dve tekme brez gola,nevem no,nekej bo treba ukrent,ker trenutno ni igralca,ki bi zal znal zadet.Kdor je gledal tekmo je videl kaj je šlo vse mimo,zlasti v 2. tretjini in pa to da igralec ostane doma,ker nima drsalk,žalostno res.
trava@pinkponk.com
18. 11. 2011 23.02