Hokej

Pomilostitev: Lamoureux brez kazni!

Ljubljana, 20. 02. 2012 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čuvaj mreže Tilie Olimpije Jean-Philippe Lamoureux bo lahko branil že na naslednji tekmi četrtfinala hokejske Lige EBEL proti madžarski Sapi Fehervar v Tivoliju. Disciplinska komisija lige je izničila njegovo kazen s prve tekme v Szekesfehervarju.

Disciplinska komisija je "spoznala" sodniško napako in pomilostila Olimpijinega vratarja.
Disciplinska komisija je "spoznala" sodniško napako in pomilostila Olimpijinega vratarja. FOTO: Damjan Žibert
Spomnimo, Jean-Philippe Lamoureux je ob koncu druge tretjine prve tekme četrtfinala Lige EBEL na Madžarskem prejel veliko kazen igre in s tem predčasen odhod pod prho. Takšna kazen sicer avtomatično pomeni prepoved nastopanja (najmanj) na eni tekmi. Tudi v taboru Tilie Olimpije so pričakovali in napovedovali, poznavajoč delo disciplinske komisije in nenaklonjenost neavstrijskim predstavnikom, visoko kazen, toda zasukalo se je v povsem drugo smer. Komisija je ugotovila, "da je bil Lamoureux sprovociran, rezultat njegove reakcije ni bila nobena poškodba, hkrati pa se tekmeca ni lotil s palico. Prav tako ni prišlo do fizičnega kontakta s sodnikom," piše na uradni strani lige EBEL. Udaril naj bi hokejista Sape Andrasa Horvatha in zato je na Madžarskem prejel veliko kazen igre. "Po podrobnem pregledu posnetka je jasno, da Američan ni poškodoval Madžara, v prerivanju ga ni udaril v predel vratu in glave, le odrinil ga je v hrbet," so še videli člani disciplinske komisije razširjenega avstrijskega hokejskega prvenstva in vratarju Tilie Olimpije "naložili" pogojno kazen dveh tekem za dobo naslednjih treh mesecev. "Priložnostni" trener Matjaž Sekelj bo tako lahko že na drugi tekmi četrtfinala računal na izvrstnega 27-letnega ameriškega vratarja, kot vse kaže pa bo odsoten nekdanji kapetan Žiga Pance, ki si je na Madžarskem poškodoval koleno, v precej boljšem stanju je gleženj Scotta Hothama, ki bo morda v Tivoliju vendarle nastopil.
Finski strateg Hannu Järvenpää bo zaradi kazni tudi v torek tekmo spremljal s tribune za gledalce.
Finski strateg Hannu Järvenpää bo zaradi kazni tudi v torek tekmo spremljal s tribune za gledalce. FOTO: Damjan Žibert


 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

stromberg
21. 02. 2012 16.26
-1
nič nimam proti da so JFL pomilostili,bo vse skupaj bol zanimivo.ZVERCK,teb pa hokejska pravila niso čisto jasna.
prstjenc33
21. 02. 2012 10.16
+7
Zverck, preveč nakladaš.... Dejstvo je, da so nam tokrat kar pošteno pogledali skozi prste (Hvala bogu -vsaj enkrat)! Golman gor ali dol, danes bo potrebno igrati popolnoma drugače, če hočmo zmagat!
Zverck
21. 02. 2012 10.29
+4
waw enkrat so nam pogledal skoz prste, kar še ne pomen da nam bojo tud naslednič. dejstvo je da če bi igral proti Salzburgu bi JP dubu zihr 3 ali še več tekem prepovedi.
Zverck
21. 02. 2012 09.52
+1
edin praviln, kvečemu bi mogu un Horvath dobit kako tekmo kazni ker je zanalašč pravociru JP-ja! Sicr pa JP ni nobenega mahnu, tko da hvala bogu da so avstrijci popravl tole sodniško napako. Zadne cajte so nekam prjazni do nas slovencev :) Pointner je čestitu našemu trenerju slovenskih orlov, pol to sodniško napako so popravl, kaj pa veš mogoče so pa tud oni mal razčistl v svojih glavah tale njihov ego :) sam ne bom prehitr govoru da so se spametoval k lohk se še isti trenutk zgodi da sm se fajn zmotu. No pač dans na zmago, ni druge :) Unga Horvatha pa nej Cole nalufta al pa Groza, da ne bo mel ta golaž spet kake pribliske pa spet pametoval našemu golmanu, ker jo pol ne bo tok pocen odnesu, pol JP-ja ne bo mogu noben sodnik zadržat ker bo njih odlomu in še tega Horvatha. Pač kje bo kanadčan se pustu pravocirat? kje si še to vidu :D še v NHL-u da pride do kake provokacije se hitr pomenjo s pestmi, torej ne morš ti JP-ju utupit da ne sme tko reagirat če pa ni odrašču v Evropi in se še ni čisto navadu na evropski način igre ki je definitivno soft-hockey napram NHL-u tale EBEL liga pa je bl balet liga kjer ne pustijo enega močnejšega naleta al pa kak fajn pretep, se sodniki takoj vmes postavjo da nebi tele holzarje razluftal. ok preveč sm se spet razpisu, pač dans ZMAGAT!!!!! OLIMPIJA NAJ ODMEVA DO NEBA!!!
JanZ
21. 02. 2012 14.32
-8
Joooooj, kakšno mlatenje prazne slame!! Ob izgruhu JP-ja ni bilo prav nobene provokacije, Olimpijin igralec je porinil nič hudega slutečega nasprotnika v JP-ja in edini, ki ga je ogrožal, je bil igralec lastne ekipe!! Verjetno JP tega ni videl in je res mislil, da je nasprotnik sam od sebe naletel nanj, ampak to ni nobeno opravičilo!! V NHL-u seveda noben golman ni tako čorov, da bi šel sam obračunavat z nasprotnikom, tam se točno ve, kako se rečem streže. Iz izjav Seklja sledi, da je bil JP pred tekmo izrecno opozorjen na morebitne provokacije in da je kljub temu šel naredit tako oslarijo....tu bi morala slediti najprej ornh kazen v matičnem klubu! Odločitev disciplinske komisije je bila tokrat res miloščina, na katero ne gre v prihodnje računati kaki neavstrijski ekipi, verjetno zgolj zaradi tega, ker je Olimpijan ostala brez golmana. Glede "pretepača "Cola, tisti baletni vložek, ki ga je uprizoril v Tivoliju, je bila bolj sramota za ekipo, kot branjenje časti poškodovanega soigralca, tako da bo treba kakega drugega najti...
babacula
21. 02. 2012 17.25
+5
Oba gresta v skrajnosti, ampak za razliko od tebe JanZ ,je Zverck ocitno vsaj gledal tekmo. Vratar ni skocil na Horvatha zaradi naleta, ampak zato ker se mu je le-ta ob zadetku drl v glavo. To je provokacija, ki bi jo kot tako moral sankcionirat branlici, ne vratar.
LouCypher
21. 02. 2012 08.37
-8
Bruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuh!
mare.florida
21. 02. 2012 15.47
+4
antiovca
21. 02. 2012 07.58
+1
Če sem realen, pa upam da se motim....vseeno mislim, da to ne bo dovolj. Ampak vedno in zmeraj. OLIMPIJA!!!!!!!
mare.florida
21. 02. 2012 04.42
+9
Končno ena ena pametna odločitev jodlarjev...zdaj pa na zmago!!! GOOO OLIMPIJA!
Matic Korošic
21. 02. 2012 02.20
+6
na zmagooooo !!