Hokej

VIDEO: V Tivoliju Olimpija dosegla pet golov, a vseeno ostala praznih rok

Ljubljana, 20. 10. 2015 22.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
3

Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 14. kroga lige Ebel izgubili z ekipo Graz 99ers s 5:7 (2:3, 1:3, 2:1). V obračunu zadnjeuvrščenih ekip so imeli boljše izhodišče gostje, ki so, potem ko je trenerske vajeti prevzel Ivo Jan, na lestvici pobegnili Olimpiji za pet točk.

Gostovanje avstrijskega moštva se je pri oslabljeni domači vrsti, kjer so manjkali tudi poškodovani prvi vratar Oliver Roy, Stefan Chaput in Aleš Mušič, končalo z njihovo zmago in tako so se zmajem oddolžili za poraz na domačem ledu pred tremi tedni.

Glede na to, kako prepišni so bili v obrambi domači hokejisti, so jo po 20 minutah še dobro odnesli. Čeprav so povedli, v polno je iz prve prave akcije zadel Anže Ropret, pa so nato delali preveč napak v obrambi. Tomaž Trelc je prvi gol prejel po slabi menjavi domačih, ko so tekmeci ušli v protinapad, drugega po strelu med nogami, v 10. minuti pa je bil že pri treh prejetih zadetkih, tretjega je dosegel slovenski reprezentant Sabahudin Kovačevič. Domači so nato v "power-playu", prvini, v kateri sicer ne blestijo, zadeli že po 23 sekundah in ohranili upanje na boljše nadaljevanje.

Andrej Hebar je bil najboljši igralec zmajev.
Andrej Hebar je bil najboljši igralec zmajev. FOTO: Reuters

Vsaj začetek drugega dela je to tudi uresničil, v 27. minuti je Andrej Hebar še tretjič premagal Sebastiana Dahma in poskrbel, da je bilo izhodišče spet izenačeno. Vendar ne za dolgo, saj sta sledili dve domači izključitvi, prvo so zeleno-beli prestali, pri drugi pa je udaril strelec prvega gola Stephan Werner. Isti igralec je nato minuto in pol pozneje izkoristil še eno nezbranost domačih in povišal na 5:3, pika na i slabe obrambne in vratarske predstave pa je bil šesti gol Gradca, ki so ga gostje dosegli, ko so imeli na ledu celo igralca manj.

V zadnjem delu so gostje zadeli že v 43. minuti. Domači so se sicer prebudili ob koncu, zadeli dvakrat v razmaku dobre minute, najprej Hebar, potem pa še Žiga Pešut, toda za preobrat je bilo, tudi zaradi dveh hkratnih kazni pri domačih, takrat že prepozno.

Izid:
Telemach Olimpija - Graz 99ers 5:7 (2:3, 1:3, 2:1)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diabbolo
21. 10. 2015 22.07
s takim golmanom nebi zmagal noben. Boljši na igrišču golman pa požru vse kar je bilo mogoče in nemogoče
j1n
21. 10. 2015 18.36
+1
kakšno mučenje je tale ebel... ampak vi kar forsirate vsako leto..
JLA01
21. 10. 2015 15.06
+2
Ni mi jasno zakaj olimpija še naprej igra v ligi ebel ko pa ni in ni rezulatov. Brez veze