Hokej

Po burnem koncu tedna na Jesenicah bolj optimistično

Ljubljana, 24. 01. 2012 20.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Potem ko se je srečno razpletla drama jeseniškega hokejskega kluba, ki mu je grozila odpoved sodelovanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu, so glavni akterji dogajanja pripravili še novinarsko konferenco, na kateri so podrobno pojasnili dogodke.

Christian Feichtinger - 5
Christian Feichtinger - 5 FOTO: Damjan Žibert

Na Jesenicah se je močno zapletlo sredi prejšnjega tedna, ko je odstopil predsednik kluba Slavko Kanalec. Vodstvo lige Ebel je želelo zagotoviti, da bo klub sposoben odigrati še osem tekem v drugem delu prvenstva. Zato so Jesenicam poslali ultimat, v katerem so zahtevali garancije za to, predvsem potrdila kluba, da ima dovolj sredstev za plačilo igralcev in trenerjev, da bodo imeli igralci na voljo vso potrebno opremo, da bodo lahko odpotovali na gostovanja ter da bo klub zagotovil nemoteno izvedbo tekem v domači dvorani, ter zagotovilo igralcev, da so pripravljeni odigrati prvenstvo do konca.

Dogajanje, v reševanje se je vključila tudi Hokejska zveza Slovenije, se je raztegnilo na tri dni, saj so v ligi Ebel trikrat podaljšali rok za izpolnitev zahtev, nato pa, po zagotovilih slovenskega kluba, v ponedeljek zvečer sporočili, da bodo Jeseničani nadaljevali tekmovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Danes so bili sogovorniki na sedežu kluba član upravnega odbora Iztok Klančnik, Hokejsko zvezo Slovenije je zastopal generalni sekretar Dejan Kontrec, ligo Ebel pa direktor Christian Feichtinger.

Christian Feichtinger - 2
Christian Feichtinger - 2 FOTO: Damjan Žibert

Upravni odbor kluba je sinoči s pisnim zagotovilom potrdil, da bo zaostale obveznosti igralcem poravnal v dveh obrokih. Kot je pojasnil Klančnik, je znesek prvega dela, ki ga morajo plačati do petka, 50.000 evrov, drugega dela (rok za plačilo je naslednji teden) pa 100.000 evrov.

"Hokej na Jesenicah ne sme in ne bo zamrl. Ne smemo in ne bomo ga zapustili. Mi smo dali zagotovila igralcem, ki so jih ti sprejeli. Verjamem, da tudi zdaj, čeprav oslabljeni, ne bomo igrali podrejene vloge. Verjamemo v igralce. Za vse podpornike jeseniškega hokeja pa bi rad poudaril: najbolj lahko pomagajo klubu tako, da pridejo na tekme," je dejal Klančnik in dodal: "Tisto včeraj ni bila kratkoročna rešitev. Tukaj je velika želja vseh, da hokej ostane. Glavni pokrovitelj naj bi nadaljeval tudi v naslednjem letu, pisnega zagotovila sicer še ni, a verjamem, da je klub taka blagovna znamka, da bodo vsi ostali. Zadnja stvar je, da bi se bal, da HK Jesenice ne bi sodeloval v ligi Ebel tudi v naslednji sezoni."

Član upravnega odbora je tudi pojasnil, zakaj je trajalo toliko časa, preden so se v klubu odzvali na ultimat lige: "V UO niso samo ljudje z Jesenic. Nekaj članov prihaja iz drugih krajev, nekaj kolegov ima službe, ki so vezane na potovanja po svetu. Zato nismo mogli takoj poskočiti in prileteti. A včeraj smo bili v ključnem trenutku soglasni in kot vidim reakcije, so bile te odločitve dobro sprejete."

Christian Feichtinger - 4
Christian Feichtinger - 4 FOTO: Damjan Žibert

Direktor tekmovanja Feichtinger je bil zadovoljen, da so zadeve rešili ter da klub s takšno tradicijo, kot je na Jesenicah, ostaja nad vodo. "Razlog, da smo se odločili za ultimat, je bil, ker nas je po sestanku prejšnji teden presenetil odstop predsednika in naenkrat ni bilo več sogovornika. Brez partnerja za pogovore pa nismo bili več prepričani, ali bo klub sposoben speljati še preostanek sezone. Za nas kot ligo bi bilo zelo neugodno, če bi en klub prenehal tekmovati in zato smo tako ostro pritisnili. Za nas je ključno, da je zveza zagotovila, da bodo igrali vse tekme, obenem pa cenimo šest sezon Jesenic v naši ligi, saj so bile prvi tuj klub v ligi," je dejal Feichtinger in poudaril, da je obstoj kluba pomemben tudi za slovenski hokej: "Če bi Olimpija izgubila Jesenice, je to tako, kot da bi v Avstriji Beljak ostal brez Celovca."

Kontrec pa je pojasnil, kakšno vlogo je imela pri pogajanjih HZS: "S predsednikom Rakovcem se redno dogovarjava o tem, kako bomo postopali. Moram se zahvaliti Christianu, ker so podaljšali ultimat. Hokejska zveza je zastavila svoj ugled, on je bil deležen pritiska drugih klubov; Dunajčani zanesljivo niso bili zadovoljni, ker so podaljšali ultimat. Ko bodo Jeseničani odigrali vse te tekme, bo to za naju velik trenutek, ker sva oba prevzela veliko odgovornost. Ob dveh bi bilo lahko že vsega konec in komaj sem ga prepričal, da se še enkrat usedemo za mizo. A ni še konec, zdaj moramo vsi izpolniti svoje obveznosti," je dejal Kontrec in opozoril: "Potem se bo moral klub na novo organizirati, da ne bi več prišlo do teh zgodb. Na zvezi bomo težko reševali vsak klub, to so bile pač izredne razmere, a vsakemu bi težko pomagali."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mroz2000
24. 01. 2012 22.01
+3
In kdaj bo začelo delati "VSEMOGOČNO" slovensko sodstvo in zaprejo osebke kot so Pavel Rupar,Matjaž Skube,Matjaž Mahkovic,Jure Košir in še in še in še in še in še bi lahko našteval!?!???
mroz2000
24. 01. 2012 21.54
+6
Svaka čast "ŽABARJEM",ki so vsaj za nekej časa rešil Jesenice!!!
j1n
24. 01. 2012 22.07
-3
Jernej Tominc
24. 01. 2012 22.22
+2