Hokej

VIDEO: Plenilci dobili živčno tekmo in so le še zmago od napredovanja, NY Rangers znižali proti Ottawi

New York, Nashville, 03. 05. 2017 07.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V eni najbolj živčnih tekem letošnje končnice je ekipa Nashville Predators na domačem ledu po golih Ryana Ellisa in Jamesa Neala v zadnji tretjini ugnala St. Louis Blues (2:1). Predatorji so s tretjo zmago v tej seriji le še en uspeh oddaljeni od napredovanja. Na drugi torkovi tekmi so v seriji z Ottawa Senators po zmagi s 4:1 znižali NY Rangers.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme New York Rangers - Ottawa Senators
    01:54
    Vrhunci tekme New York Rangers - Ottawa Senators
  • Vrhunci tekme Nashville Predators - St. Louis Blues
    02:16
    Vrhunci tekme Nashville Predators - St. Louis Blues

Nashville je gostil morda celo najbolj "fizično" tekmo te končnice, v kateri so Nashville Predators po prenekaterih, tudi skupinskih pretepanjih, ugnali St. Louis Blues in se na zmago približali napredovanju. Ryan Ellis in James Neal sta se podpisala pod odločilna gola v zadnji tretjini, ko so plenilci povedli z 2:0. Ellis je po strelu Colina Wilsona v mrežo ob igri z igralcem več na ledu pospravil odbitek po dobrih petih minutah igre v sklepni tretjini, ko je bil nemočen tudi pokriti vratar Jake Allen. Neal je nato sedem minut pred koncem prišel do še enega odbitka in iz zapestja s svojim drugim golom letošnje končnice ukanil Allena s poskusom prek njegove roke s palico. Kljub znižanju, za katerega je slabe štiri minute pred iztekom rednega dela poskrbel Joel Edmundson, se Blues niso vrnili. Domači navijači so sicer morali počakati do 45. minute, da so videli zadetke, a so bili na koncu zelo zadovoljni. Vsi trije goli so padli v zadnjih 15 minutah, domači pa so prvič zadeli po zaslugi branilca Ellisa; ta je najprej v navezi z vratarjem Pekko Rinnejem poskrbel, da tekmeci po izjemni priložnosti niso zadeli, sam pa je nato plošček, ki se je v eni akciji po posredovanju vratarja Allena dvakrat odbil nazaj v polje, v tretjem poskusu le pospravil v mrežo. Zmagoviti zadetek je nato prispeval Neal, ki je z natančnim strelom tik nad ramo vratarja Allena zadel pod prečko za 2:0.

Vratar modrih Jake Allen ustavlja Miikko Salomakija (v rumenem dresu).
Vratar modrih Jake Allen ustavlja Miikko Salomakija (v rumenem dresu). FOTO: AP

Odgovor gostov je bil sicer hiter, Edmundson je Rinneja, ki je sicer dvoboj končal z 32 obrambami, s podobno neubranljivim strelom premagal v 57. minuti, a gostom nato do konca kljub silovitemu pritisku ni več uspelo zadeti in domači so se veselili pomembne zmage. "To je bila zanesljivo najtežja tekma v tej seriji. Igrali so odlično tako v napadu kot obrambi, a tudi mi nismo bili slabi. Bili smo vsaj enakovredni večji del tekme, smo pa izkoristili svoje priložnosti," je dvoboj ocenil Ellis. Peta, morda že odločilna tekma bo v petek v St. Louisu. V New Yorku je Mats Zuccarello začel prepričljivo zmago Rangers na tretji tekmi polfinala vzhodne konference z Ottawa Senators. Kanadčani so bili nemočni v Madison Square Gardnu, kjer so Rick Nash, Michael Grabner in Oscar Lindberg po zadetku Zuccarella potrdili izdatno zmago, s katero so rangerji preboleli boleč poraz po podaljšku (5:6) na drugi tekmi v kanadski prestolnici. Vratar Newyorčanov Henrik Lundqvist je ustavil 26 strelov, le enega je mimo njega v mrežo poslal Jean-Gabriel Pageau

Rangers so se po zaostanku z 0:2 v zmagah znašli v težkem položaju, še en neuspeh bi lahko že pomenil slovo od sanj o napredovanju. A na domači tekmi v Gardnu so Newyorčani pokazali zobe, Zuccarello je s hitrim golom že v prvi tretjini poskrbel za vodstvo domačih, na koncu pa je bilo na semaforju 4:1. "Igrali smo zelo dobro in trdo prvo tretjino. To je bil pravi način," je po tekmi o poti do uspeha dejal Zuccarello. To je bil tretji zaporedni uspeh rangerjev na domačem ledu v končnici. Na drugi strani je bil med strelci spet Pageau, junak Ottawe na drugi tekmi, ki se je končala z dvema podaljškoma in njegovimi štirimi zadetki; tokrat pa je bil edini v kanadski ekipi, ki je zadel, kar je bilo seveda premalo za končni uspeh. "Izgubili smo že v prvi tretjini. Bili so pripravljeni in željni dokazovanja, skorajda že obupani, mi pa jim nismo bili kos," je priznal gostujoči strateg Guy Boucher.

Izidi:

- VZHOD:
New York Rangers ‒ Ottawa Senators 4:1
Ottawa vodi z 2:1 v zmagah.

- ZAHOD:
Nashville Predators ‒ St. Louis Blues 2:1
Nashville vodi s 3:1 v zmagah.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.