Hokej

Pance in Robar ostala praznih rok, Dunajčani so prvaki lige EBEL

Celovec, 08. 04. 2017 09.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Končan je veliki finale mednarodne hokejske lige EBEL. V boju za naslov sta se pomerili dve avstrijski moštvi, Vienna Capitals in celovški KAC. Dunajčani so ekspresno osvojili naslov, zmagali so na vseh štirih tekmah, na zadnji v Celovcu je bilo 2:3.

Hokejisti moštva iz avstrijske prestolnice Vienna Capitals in celovški KAC so v petek zvečer odigrali še četrto finalno tekmo lige Ebel, razširjenega avstrijskega prvenstva, kjer je v rednem delu igrala tudi ljubljanska Olimpija.

V Celovcu so zmagali Dunajčani s 3:2 in s skupnim izidom 4:0 v zmagah slavili v tem tekmovanju. Prvo tekmo so Dunajčani dobili s 4:1, drugo pa po podaljšku s 5:4, tretjo pa s 7:5. Dunajčani so potrdili prevlado v finalni seriji in ekipo, kjer igrata tudi slovenska reprezentanta Mitja Robar in Žiga Pance, premagali s 3:2. Prav Pance je za Celovčane dosegel zadnji gol v sezoni, ko je v 19. minuti izenačil na 2:2, a je nato Ryan McKiernan v 26. minuti Vienni zagotovil prednost, ki so jo Dunajčani zadržali do konca kljub poskusom domačih, da bi v zadnjih dveh minutah tudi brez vratarja prišli do podaljška.

Korošci so se v finale uvrstili po polfinalnem uspehu proti Red Bull Salzburgu s 4:2 v zmagah, Dunajčani pa so gladko s 4:0 premagali italijanski Bolzano. Dunajski ekipi je v končnici uspelo zmagati prav na vseh 12 tekmah, ki jih je igrala, saj so sveži prvaki lige Ebel v četrtfinalu Innsbruck prav tako izločili s 4:0 v zmagah. Za Vienno je to druga lovorika v avstrijskem prvenstvu po sezoni 2004/05, poraženi KAC ostaja pri 30 naslovih najboljšega pri severnih sosedih.

Olimpija - Vienna Capitals - 11
Olimpija - Vienna Capitals - 11 FOTO: Damjan Žibert

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.