Hokej

Ottawa ob koncu tekme 'razbila' kralje, točka za Kopitarja

Los Angeles, 17. 01. 2016 07.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Moštvo hokejske lige NHL Los Angeles Kings je gostilo ekipo Ottawa Senators in izgubilo s 3:5. Slovenec v dresu kraljev Anže Kopitar, ki je prejšnji večer podaljšal pogodbo s kralji za osem let, kar mu bo navrglo 80 milijonov evrov, je v statistiko vnesel podajo za vodstvo s 3:1.

A nato so se prebudili gostje, v razponu zadnjih dvanajstih minut tekme zadeli kar štirikrat preko Bobbyja Ryana, Jean-Gabriela Pageaua, Mike Zibanejada in Marka Borowieckega ter zmagali s 5:3. "Obstajajo določena pravila, ki jih v hokeju ne smeš prekršiti. Ko si privoščiš takšne napake, jih boš drago plačal. Nikakor ne smemo biti več tako površni," je bil po tekmi v izjavi za ameriške medije jezen Kopitar.

Anže Kopitar je bil med podajalci pri golu Los Angelesa za 3:1.
Anže Kopitar je bil med podajalci pri golu Los Angelesa za 3:1. FOTO: AP

Kralje naslednja tekma čaka že v noči na ponedeljek, ko se bodo v gosteh pomerili z mestnimi in tihomorskimi rivali Anaheim Ducks. Los Angeles s 57 točkami ostaja v prepričljivem vodstvu v pacifiški skupini, saj so izgubili tudi neposredni izzivalci hokejisti Arizona Coyotes, ki imajo osem točk manj od kraljev. Moštvo iz Arizone so z 0:2 premagali gostje New Jersey Devils, potem ko je Cory Schneider že četrtič v tej sezoni hermetično zaprl vrata.

V razvrstitvi zahodne konference pa so kralji zdrsnili na četrto mesto. Vodi Chicago (64), drugi je Dallas (62), ki je izgubil po podaljšku s 3:4 pri San Jose Sharks, tretji pa St. Louis Blues (59), ki je zmagal po podaljšku s 4:3 doma z Montreal Canadiens.

Vodilna ekipa lige NHL in vzhodne konference Washington Capitals (69 točk) je doživela visok poraz v gosteh z 1:4 v dvorani First Niagara Center v Buffalu. Za domače sablje, ki so ob koncu druge tretjine vodile že s 4:0, so zadeli Phil Varone, Tim Schaller, Evander Kane in Cody Franson. Gostje so do edinega zadetka prišli šele v 43. minuti po zaslugi Jasona Chimere, ki je podal Marcusu Johanssonu.

Dve tekmi se nista končali niti po podaljšku. Philadelphia Flyers je z 2:3 doma po kazenskih strelih klonila proti New York Rangers, najslabša ekipa Zahoda Edmonton Oilers je z 2:1 po kazenskih strelih odpravila Calgary Flames.

Boston Bruins je bil boljši od Toronto Maple Leafs (3:2), Columbus Blue Jackets je premagal Colorado Avalanche (2:1), Nashville Predators pa Minnesota Wild s 3:0 po zaslugi izvrstnih obramb rezervnega vratarja Carterja Huttona, ki je z 29 ubranjenimi streli vpisal še tretji karierni shutout.

Izidi:
Philadelphia Flyers - New York Rangers 2:3 (kazenski streli)
Los Angeles Kings - Ottawa Senators 3:5
Buffalo Sabres - Washington Capitals 4:1
St. Louis Blues - Montreal Canadiens 4:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Calgary Flames 2:1 (kazenski streli)
Arizona Coyotes - New Jersey Devils 0:2
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 3:2
Columbus Blue Jackets - Colorado Avalanche 2:1
Nashville Predators - Minnesota Wild 3:0
San Jose Sharks - Dallas Stars 4:3 (podaljšek)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.